Facebook Pixel Sportdog.gr | Bohemians: Η σταδιακή επιστρόφη στην δόξα και την επιτυχία
| 2021-08-05 02:31:00

Bohemians: Η σταδιακή επιστρόφη στην δόξα και την επιτυχία

Sportdog Team
Bohemians: Η σταδιακή επιστρόφη στην δόξα και την επιτυχία

Η Bohemian Football Club, ευρέως γνωστή ως Bohemians, αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους συλλόγους της Ιρλανδίας και ο παλαιότερος αυτή την στιγμή στην πρώτη κατηγορία της χώρας με έτος ίδρυσης το μακρινό 1890!

Οι «Γύφτοι», όπως είναι το παρατσούκλι τους, είναι από τους πιο decorated (sic) συλλόγους στο βρετανικό νησί, έχοντας στο παλμαρέ τους ούτε λίγο ούτε πολύ 86 τίτλους με έντεκα από αυτούς είναι για το πρωτάθλημα της χώρας, επτά για το κύπελλο και τους υπόλοιπους μοιρασμένους στα διάφορα ιστορικά εγχώρια τουρνουά που διοργανώνονται κάθε χρόνο, με κυριότερο το Leinster Super Cup, στο οποίο μετράει τον αριθμό ρεκόρ των 32 κατακτήσεων. Με έδρα το Δουβλίνο, η Bohemians αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για να ξεπεράσει την μεγάλη της αντίπαλο, Shamrock Rovers, με την οποία δίνουν σε ετήσια βάση συγκλονιστικά παιχνίδια για το ντέρμπι των «δύο αιωνίων».

Έδρα της ομάδας αποτελεί εδώ και περίπου 120 χρόνια το «σπίτι» του ιρλανδικού ποδοσφαίρου, το Dalymount Park, το οποίο παρά το γεγονός ότι πλέον διαθέτει την ταπεινή χωρητικότητα των 3,640 θεατών, μέχρι και την δεκαετία του ’60, πολλά παιχνίδια ξεπερνούσαν τους 40,000 θεατές! Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορία της, ήταν ένας σύλλογος που πρωταγωνιστούσε εντός των συνόρων και πάντα προσπαθούσε να κάνει το -λεγόμενο- breakthrough και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δίχως όμως επιτυχία.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags