Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Δικέφαλο ο Τζόλης!
| 2021-08-07 10:00:00

"Φεύγει ο Τζόλης από τον ΠΑΟΚ - Στον πάγκο ο Καντουρί - Λάθος του Ραζβάν ο Πασχαλάκης"!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Φεύγει ο Τζόλης από τον ΠΑΟΚ - Στον πάγκο ο Καντουρί - Λάθος του Ραζβάν ο Πασχαλάκης"!

Μπορεί το παιχνίδι με την Μποέμιανς να ανήκει στο παρελθόν αλλά είναι σαφές ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια, να εργαστούν για την πρόκριση και έπειτα να κοιτάξουν να αλλάξουν διάφορα γεγονότα και καταστάσεις που υπάρχουν στην ομάδα!

ΠΑΟΚ: Την άποψη ότι έδειξε αδυναμία στο αμυντικό τρανζίσιον και δεν έπαιξε τόσο επιθετικά στην Ιρλανδία, εξέφρασε ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας “Metrosport” μίλησε στο Sportdog για την ήττα από τη Μποέμιανς και τα απόνερα που τη συνόδευσαν. Γιατί θεωρεί, ότι ο Τζόλης έπρεπε να παίξει βασικός και γιατί τα λάθη του Πασχαλάκη βαραίνουν τον Λουτσέσκου;

Επίσης ποιά είναι η άποψή του για τον Ολιβέιρα και ποιά είναι η συζήτηση που δεν πρόκειται να σταματήσει στον ασπρόμαυρο οργανισμό; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσε ο συνάδελφος στη συνέντευξη που παραχώρησε:

Είσαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία;

«Όχι δεν μπορούμε να πούμε, ότι μας ικανοποίησε. Μπορεί να ξεκίνησε ο αγώνας και να έδειχνε ο ΠΑΟΚ, ότι έχει διαφορά ποιότητας με τη συγκεκριμένη ομάδα. Αυτά τα παιχνίδια όμως που τη συγκεκριμένη περίοδο έχουν εκπλήξεις οφείλει να τα καθαρίζει. Ο ΠΑΟΚ έδειξε αδυναμία στο αμυντικό τρανζίσιον. Όχι ότι επιθετικά έκανε κάτι τρελό. Απλά το αμυντικό του στοίχισε τα γκολ, πέρα από τα ατομικά λάθη που έγιναν. Τόσο ο Μιχαηλίδης όσο και ο Βαρέλα σε δύο προσπάθειες βγήκαν στην πλάτη τους επιθετικοί της Μποέμιανς. Οι Ιρλανδοί έβγαιναν στην αντεπίθεση και ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να επιστρέψει. Αυτό κυρίως οφείλεται στα αργά χαφ του. Σε παιχνίδι που πάει ανώτερος ως ομάδα, δεν μπορώ να διαννοηθώ να παίζει ο Εσίτι στα χάφ, όπως και ο Καντουρί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κρύβοντας μια θέση που πρέπει να παίζει καθαρά επιθετικογενής παίκτης».

Ποιός έπρεπε να παίξει εκεί;

«Στη θέση του Καντουρί έπρεπε να παίξει ο Τζόλης, ανεξάρτητα αν ο τελευταίος είναι πολύ επηρεασμένος από την όλη κουβέντα που γίνεται για τη μεταγραφή του. Ακόμα και στο ματς ήταν καλύτερος από τον Καντουρί, αλλά υπήρχαν πολλές προσπάθειες στις οποίες φαίνεται, ότι κυνηγούσε τα στατιστικά του. Αυτό είναι αδικαιολόγητο. Σε μερικές περιπτώσεις μπορούσε να σπάσει τη μπάλα και επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση».

Τί θεωρείς ότι θα γίνει με την περίπτωσή του;

Το παιδί μετά τα πλέι οφ και μετά που δεν είχε μεγάλο χρόνο, φέτος έχει ένα θέμα. Το ομολόγησε και ο Λουτσέσκου στην προετοιμασία. Πρέπει να είναι πολύ πιο προσηλωμένος ο Τζόλης σε αυτό που κάνει. Θεωρώ, ότι ο Τζόλης θα γίνει μεταγραφή, δεν θα μείνει στον ΠΑΟΚ. Δεν το πιστεύω. Είναι η καλύτερη εξέλιξη και για τις δύο πλευρές».

Πού αλλού υστερεί και θέλει ενίσχυση ο ΠΑΟΚ;

«Θεωρώ, ότι έχει θέμα με τα μπακ. Με Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια δεν μπορείς να προχωρήσεις. Μιλάμε για μία ομάδα που παίζει πολύ με τα μπακ της. Ο Μάτος ήταν κυρίαρχο πρόσωπο σε αυτό που πέτυχε ο Λουτσέσκου τη χρονιά του νταμπλ. Ήταν τρομερά η παρουσία του και με τα ανεβάσματά του και με τα γκολ του. Το ίδιο γινόταν και από αριστερά. Ο ΠΑΟΚ τώρα επέλεξε να επενδύσει σε ένα παίκτης όπως ο Τέιλορ, ο οποίος δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίξει βασικός. Στα αριστερά λογικά, κατά τη γνώμη μου, περιμένει την περίπτωση του Μπάμπα. Θεωρεί, ότι είναι καλύτερη περίπτωση από αυτούς που του έχουν προταθεί κατά καιρούς».

Τί συμβαίνει με Πασχαλάκη; Έχει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ και το μέγιστο στο δεύτερο...

«Είναι κάτι που συζητά πάρα πολύ ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης έκανε πάρα πολύ καλό φινάλε την περσινή σεζόν, μετά την κρίση που είχαν οι σχέσεις του με τους οπαδούς. Είναι δεδομένο όμως, ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τερματοφύλακα σημείο αναφοράς. Ένας παίκτης που θα ξέρει, ότι θα κάνει ελάχιστα λάθη κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα σώσει μερικά γκολ. Σε αυτήν την περίπτωση είδαμε, ότι ο Πασχαλάκης κόστισε σίγουρα το δεύτερο γκολ και στο πρώτο θα μπορούσε να αντιδράσει πολύ καλύτερα. Η σύγκριση πάντα γίνεται με τον ανταγωνισμό. Στα μάτια του ΠΑΟΚτσή ο ανταγωνισμός είναι ο Ολυμπιακός. Ο Σα που ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα, πουλήθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε έναν τερματοφύλακα από τον οποίο μπορεί να περιμένει κάποια πράγματα. Τερματοφύλακας της Εθνικής Τσεχίας είναι. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε με απόφαση του ίδιου του Λουτσέσκου να πορευθεί με Πασχαλάκη. Οπότε τα όποια λάθη κάνει ο Πασχαλάκης είναι λάθη και του ίδιου του προπονητή. Αυτός επέλεξε να μην πάρει τερματοφύλακα. Είναι αλήθεια επίσης, ότι ο Πασχαλάκης κάνει πάντα λάθη στην αρχή της χρονιάς και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν ξέρω αν είναι θέμα φορμαρίσματος, αλλά είναι κάτι που πλέον τον χαρακτηρίζει».

Δέχτηκε αυστηρή κριτική και ο Λουτσέσκου για την εικόνα του ΠΑΟΚ. Δεν τη γλίτωσε...

«Ο Λουτσέσκου θα δεχτεί κριτική γιατί και ο ίδιος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν είπε, ότι εγώ παίρνω μία ομάδα που ήταν 25 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Οπότε το να διεκδικήσω τον τίτλο θα είναι επιτυχία. Ο Λουτσέσκου είπε, ότι θα πάω να πάρω το νταμπλ και θα πάμε να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Όταν χάνει το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη είναι λογικό να δεχτείς κριτική. Το γνωρίζει και ο ίδιος. Δεν θεωρώ, ότι τον επηρεάζει. Σε αυτά τα θέματα έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός. Είναι αλήθεια ότι θα κρίνεται πάντα από τα αποτελέσματα.

Ο Λουτσέσκου δέχτηκε κριτική για τον Εσίτι, για τον οποίο είπε, ότι είναι βελτιωμένος. Ο Εσίτι όμως δεν μπορεί να βοηθήσει οργανωτικά. Έχει πολύ αργό τρόπο σκέψης και πολύ αργά πόδια στις μεταβιβάσεις του. Η διαφορά ήταν μεγάλη όταν μπήκε ο Κούρτιτς. Δέχτηκε κριτική επίσης για το γεγονός, ότι δεν έπαιξε πολύ επιθετικά, έχοντας τον Καντουρί στην 11άδα».

Ο Ολιβέιρα σκόραρε στην Ιρλανδία γλιτώνοντας τον ΠΑΟΚ από σοβαρό πλήγμα! Πως βλέπεις τον Πορτογάλο εντός του οργανισμού;

«Ο κόσμος αντιμετώπισε την επιλογή του με επιφύλαξη. Γιατί είναι παίκτης που τον ξέρουν. Θεωρώ, ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Θα βοηθηθεί και από τον τρόπο που παίζει η ομάδα, γιατί “ψάχνει” τον σέντερ φορ. Με τη Μποέμιανς δεν πήρε τη μπάλα σωστά. Δεν τη δέχτηκε εντός περιοχής όσο έπρεπε. Τη μια φορά όμως που την πήρε καλά, την έκανε γκολ. Οι εμφανίσεις του ήταν πολύ καλές και στα φιλικά. Θεωρώ, ότι επειδή φαίνεται πως είναι παίκτης ψυχολογίας, γιατί είδαμε κάποια πράγματα στην ΑΕΚ, ξεκίνησε καλά και ο ΠΑΟΚ θα έχει οφέλη. Απλά πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για το ποιός θα είναι βασικός σέντερ φορ ή αν μπορεί να παίξει με Ολιβέιρα και Σφιντέρσκι. Αυτήν τη στιγμή φαίνεται, ότι επειδή είναι επιλογή Λουτσέσκου, ο Πορτογάλος έχει το προβάδισμα».

Πως βλέπεις τη ρεβάνς με τη Μποέμιανς;

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει στους ομίλους του Conference League. Δεν του περισσεύουν επιτυχίες στην Ευρώπη. Γνωρίζει, ότι ο πιθανός αποκλεισμός θέτει εμπόδια στον ανώτερο στόχο του το να φτάσει στους ομίλους του Champions League. Όσο περισσότερες αποτυχίες κάνεις θα τις βρεις μπροστά σου με τις κληρώσεις. Απλά ο ΠΑΟΚ ακόμα και να περάσει την Μποέμιανς, που θεωρώ, ότι θα την περάσει, μετά δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Τόσο η Χιμπέρνιαν όσο και η Ριέκα είναι πολύ καλύτερες ομάδες από τη Μποέμιανς. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι απολύτως σοβαρός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απρόσμενη εξέλιξη με Ουάρντα - Λύνονται τα χέρια του ΠΑΟΚ... από το πουθενά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags