Facebook Pixel Βόλφσμπουργκ: Ασύλληπτη χαζομάρα - Έκανε έξι αλλαγές και αποκλείστηκε από το κύπελλο! (vid)
| 2021-08-18 02:30:00

Ασύλληπτη χαζομάρα: Η Βόλφσμπουργκ έκανε έξι αλλαγές και αποκλείστηκε από το κύπελλο! (vid)

Sportdog Team
Ασύλληπτη χαζομάρα: Η Βόλφσμπουργκ έκανε έξι αλλαγές και αποκλείστηκε από το κύπελλο! (vid)

Η παράβαση του κανονισμού περί αλλαγών κατά την διάρκεια ενός αγώνα, δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Οταν όμως αφορά σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Γερμανίας, τότε το σφάλμα των υπευθύνων είναι ασυγχώρητο, ειδικά από την στιγμή που στέρησε μία πρόκριση στο κύπελλο.

Βόλφσμπουργκ: «Θύμα» αυτής της απροσεξίας των ανθρώπων της, είναι η Βόλφσμπουργκ που παρατάχθηκε στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με την Προύσεν Μίνστερ, υπό τις οδηγίες του Ολλανδού, νέου, προπονητή της, Μαρκ Φαν Μπόμελ. Η αναμέτρηση στα 90 λεπτά έληξε χωρίς νικητή (1-1) και στην παράταση οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 3-1.

Όπως όμως διαπιστώθηκε από τους παράγοντες της Μίνστερ, η ο Φαν Μπόμελ έκανε έξι αλλαγές στον αγώνα, ενώ ο σχετικός κανονισμός επιτρέπει την αντικατάσταση πέντε ποδοσφαιριστών. Ετσι, μετά την κατάθεση ένστασης, οι αρμόδιες Αρχές, κατακύρωσαν τον αγώνα με 2-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ` κατηγορίας.

«Μετά από περισσότερες από πέντε ώρες ακροαματικής διαδικασίας, το αθλητικό δικαστήριο της DFB αποφάσισε υπέρ της Μίνστερ και κατακύρωσε υπέ της τον αγώνα με σκορ 2-0», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο αντιπρόεδρος του αρμόδιου δικαστηρίου, Στέφαν Ομπερχολτς, σχολίασε σχετικά: «Οι ίδιοι οι σύλλογοι είναι υπεύθυνοι για τις αλλαγές. Ένα από τα θεμελιώδη καθήκοντά τους, είναι να ενημερώνονται για τις δυνατότητες αντικατάστασης και να ενεργούν ανάλογα. Η Βόλφσμπουργκ παραβίασε αυτήν την υποχρέωση και ως εκ τούτου έκανε ένα απερίσκεπτο λάθος κατά την απαράδεκτη έκτη αλλαγή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags