Facebook Pixel Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός: Προκρίθηκε αλλά εμφάνισε... προβλήματα ο Ολυμπιακός - Μεγάλο κέρδος ο Ονιεκούρου (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-08-26 23:38:00

Προκρίθηκε αλλά εμφάνισε... προβλήματα ο Ολυμπιακός - Μεγάλο κέρδος ο Ονιεκούρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Προκρίθηκε αλλά εμφάνισε... προβλήματα ο Ολυμπιακός - Μεγάλο κέρδος ο Ονιεκούρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ερυθρόλευκοι, αν και έπαιζαν για σχεδόν μια ώρα παιχνιδιού με παίκτη παραπάνω, έμειναν στο 2-2 με αντίπαλο τη Σλόβαν, όμως είναι αυτοί που πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League μιας και στην πρώτη αναμέτρηση είχαν κερδίσει με 3-0.

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός: Για ακόμα μια χρονιά οι Ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μιας και θα δώσουν το παρών στην κλήρωση του Europa League της Παρασκευής (27/8). Οι Πειραιώτες έχοντας παρακαταθήκη το 3-0 επί της Σλόβαν, από την πρώτη αναμέτρηση και σε συνδυασμό με το 2-2 της Μπρατισλάβας, με τέρματα των Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση και πλέον περιμένουν να μάθουν τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Το ματς:

Ο αγώνας της Μπρατισλάβας ξεκίνησε με καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν ότι θέλουν να περιμένουν τους γηπεδούχους και να τους χτυπήσουν στην αντεπίθεση, έχοντας και με το μέρος τους το σκορ της πρώτης αναμέτρησης. Όσο βέβαια ο χρόνος πέρναγε τα πράγματα αντιστράφηκαν, κυρίως λόγω της ποιότητας των Πειραιωτών που κατάφεραν και πήραν την κατοχή της μπάλας. Αυτό όμως δεν επηρέασε τους Σλοβάκους που έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 15', όταν έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Εντί  να νικάει στο σπρίντ τον Σισέ, να μπαίνει στην περιοχή, από πλάγια θέση και να πλασάρει, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Βατσλίκ που είχε κλείσει καλά την εστία του.

Στο  26' η αριθμητική ισορροπία θα γύρει υπέρ της ελληνικής ομάδας, μιας και ο Ντε Μάρκο θα κάνει ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα, σηκώνοντας το πόδι και χτυπώντας τον Μαντί Καμαρά, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κόκκινη κάρτα και την Σλόβαν να συνεχίζει την αναμέτρηση με 10 παίκτες. Η πρώτη καλή φάση για τους Ερυθρόλευκους θα έρθει στο 31' όταν ο Ρέαμπτσιουκ θα γυρίσει την μπάλα και τον Βαλμπουενά να σουτάρει, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Δύο λεπτά μετά, όμως οι πρωταθλητές θα καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ και να… κλειδώσουν την πρόκριση. Ο Βαλμπουενά θα βγάλει μια πολύ ωραία σέντρα από τα αριστερά, με τον Ελ Αραμπί να κερδίζει στον αέρα τον αμυντικό των Σλοβάκων και με κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν θα ρίξουν… λευκή πετσέτα και μάλιστα στο 42' θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Οι παίκτες του Βάις θα βγουν στην κόντρα, με τον Ζέρμιχαλ να παίρνει την πάσα από τον Βάις και να βγάζει παράλληλη πάσα και τον Εντί να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στο δίχτυα του Βατσλίκ. Μάλιστα οι Σλοβάκοι θα μπορούσαν να έχουν… γυρίσει τον αγώνα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν σε γύρισμα του Γκριν, ο Εντί πάλι θα σουτάρει, όμως η μπάλα θα κοντράρει στους αμυντικούς του Ολυμπιακού και θα περάσει κόρνερ.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 54' όταν ο Μπουχαλάκης θα εκτελέσει γρήγορα ένα κερδισμένο φάουλ, με πάσα στον Ονιεκούρου που θα κάνει πολύ ωραίο πλασέ κάνοντας το 1-2. Μάλιστα οι Πειραιώτες πέντε λεπτά μετά θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Βλαμπουενά έκανε πολύ ωραία πάσα στον Ελ Αραμπί, που βγήκε απέναντι από τον Τόβαν, όμως δεν θα καταφέρει να τον νικήσει. Αυτό όμως που δεν έκαναν οι παίκτες του Μαρτίνς έγινε από τη Σλόβαν στο 62'. Οι γηπεδούχοι θα εκτελέσουν κόρνερ, με τον Μπόσικοφ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Γκριν να εκτελεί τον Βάτσλικ με το κεφάλι στο πρώτο δοκάρι κάνοντας το 2-2.

Μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων η αναμέτρηση έγινε πιο γρήγορη, με τους Πειραιώτες, όμως να συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρουν τους χώρους για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Στο 80' οι πρωταθλητές θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Ρόνι Λόπες, όμως στην προσπάθειά του να φέρει την μπάλα στο αριστερό για να σουτάρει ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων θα μπλοκάρει την μπάλα. Ο υπόλοιπος χρόνος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό, με το τελικό 2-2 να είναι αυτός που παίρνει το εισιτήριο για την φάση των ομίλων του Europa League και περιμένει την Παρασκευή (27/8) να μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση της Κωνσταντινούπολης.

Σκόρερ: 42' Εντί, 62' Γκριν - 33' Ελ Αραμπί, 54' Ονιεκούρου

Σλόβαν (Β. Βάις): Τόβαν, Ντε Μάρκο, Μπόζικοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85' Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85' Χρίντσαρ), Ζέρμιχαλ, Βάις (79' Στρέλετς), Τσάβριτς (67' Ντε Καμπς), Εντί (79' Ντράζιτς)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72' Κούντε), Μ. Καμαρά (36' Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (60' Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (72' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (72' Χασάν)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags