Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Η αποκάλυψη Ρότσα και το τηλεφώνημα για Παναθηναϊκό - "Πάνω από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Στηρίξτε Γιοβάνοβιτς"
| 2021-08-29 16:34:00

Η αποκάλυψη Ρότσα και το τηλεφώνημα για Παναθηναϊκό - "Πάνω από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Στηρίξτε Γιοβάνοβιτς"

του Γιώργου Κτενά
Η αποκάλυψη Ρότσα και το τηλεφώνημα για Παναθηναϊκό - "Πάνω από ΑΕΚ-ΠΑΟΚ - Στηρίξτε Γιοβάνοβιτς"

Το παιχνίδι στη Νέα Υόρκη, η παραίτηση και το πρόβλημα στο Τριφύλλι. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μιλάει στο Sportdog.gr για τις τελευταίες εξελίξεις στους Πράσινους, εξηγεί γιατί θα πρέπει να στηρίξουν τον προπονητή και αποκαλύπτει δύο τρομερές ιστορίες. Πώς τον ανακάλυψαν το 1975 και το τηλεφώνημα που του έγινε πριν λίγες ημέρες από την Ιταλία.

Παναθηναϊκός: Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει στο Τριφύλλι με τις μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, καθώς το πρόβλημα που κυριάρχησε στους Πράσινους και οδήγησε σε αυτή τη σημαντική καθυστέρηση στην ενίσχυση του ρόστερ, αφορούσε κυρίως το οργανωτικό σκέλος του συλλόγου.

Δηλαδή το γεγονός ότι δεν υπάρχει τμήμα σκάουτινγκ στην ομάδα, για να προτείνει στον προπονητή παίκτες και εκείνος με τη σειρά του να επιλέξει ποιος έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλει.

Το sportdog επικοινώνησε με τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο που μπορούσε να μας μιλήσει τόσο για το σκάουτινγκ, την οργάνωσή του και πόσο σημαντικό είναι για μεγάλη ομάδα, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, που γνωρίζει άριστα όμως και τον Παναθηναϊκό και τις ανάγκες του.

"Αυτός χρειάζεται ο Παναθηναϊκός - 4 προτάσεις για δεξί μπακ στον Γιοβάνοβιτς - Μου ζήτησαν να παραιτηθώ"

"Ο σκάουτερ δεν είναι για να κάθεται σε ένα γραφείο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οργάνωση, να πληρώσει, να ξέρουν τα έξοδα για τα ταξίδια που θα κάνουν κ.λπ. Όχι να πηγαίνουν εκεί που τους λέει ο κάθε μάνατζερ, αλλά στις αγορές που τους ενδιαφέρουν. Υστερεί ο Παναθηναϊκός στο σκάουτινγκ. Από όταν μου ζήτησαν την παραίτησή μου δεν είχα άλλη επαφή με την ομάδα, αλλά ξέρω ότι τώρα οργανώνουν ξανά το σκάουτιγνκ", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια πρόσθεσε: 

"Σε εμάς, εδώ στην Ελλάδα εννοώ, πρέπει να ξέρουν όσοι ασχοληθούν τι σημαίνει παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Να ξέρουν ότι κάποιος που δεν έχει εμπειρία, μπορεί να δει έναν παίκτη σε ομάδα Β΄ Εθνικής να παίζει καλά και να ενθουσιαστεί, αλλά δεν είναι ίδιο το επίπεδο με τον Παναθηναϊκό. Όταν έρχεται ο Γιοβάνοβιτς και ζητάει δεξί μπακ, για παράδειγμα, πρέπει να υπάρχουν 4 προτάσεις έτοιμες για να του δώσεις. Πρέπει να είναι προετοιμασμένη η ομάδα. αλλιώς θα περιμένουν πότε θα μείνει ελεύθερος κάποιος για να τον κλείσουν". 

"Καλύτερο τμήμα σκάουτιγνκ το 1975 από τώρα - Να στηρίξουν τον Γιοβάνοβιτς - Μεγαλύτερο όνομα από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη"

Σχετικά πρόσφατα η ομάδα με τον Γιάννη Σαμαρά είχε δημιουργήσει ένα αξιόλογο τμήμα σκάουτινγκ. 

"Για να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι το τμήμα σκάουτινγκ: Το 1975 ο Παναθηναϊκός είχε στείλει δύο Έλληνες σκάουτερ στην Αργεντινή, για να παρακολουθήσουν τον Ροδόλφο Ροντρίγκες. Στο παιχνίδι που τον είδαν, έπαιξε αντίπαλος με την ομάδα μου. Ο Ροδόλφο Ροντρίγκες είχε βάλει 2 γκολ, κι εμείς είχαμε χάσει με 3-0. Μετά από έναν μήνα αυτοί οι δύο Έλληνες σκάουτερ ήρθαν στο σπίτι μου και μου είπαν ότι με θέλει ο Παναθηναϊκός. Όταν τους ρώτησα που ήταν όλον αυτό τον καιρό, μου αποκάλυψαν ότι έμειναν για να με δουν σε άλλα 4 παιχνίδια! Έτσι είχα έρθει το 1975 στον Παναθηναϊκό και όπως φαίνεται το τμήμα σκάουτινγκ που υπήρχε τότε λειτουργούσε καλύτερα από τώρα. Μετά από 6 μήνες είχα φύγει, βέβαια, και είχα επιστρέψει στην εποχή του Βαρδινογιάννη. Όσον αφορά αυτό που λες, με τον Γιάννη Σαμαρά υπήρχε όντως ένα πολύ ωραίο τμήμα σκάουτινγκ, πήγαιναν παντού και είχαν ψαρέψει από όλη την Ελλάδα ο,τι καλύτερο υπήρχε". 

Μιας και αναφέρθηκες πριν στον Γιοβάνοβιτς, ποια είναι η άποψη που έχεις για εκείνον;

Παναθηναϊκός πρέπει να τον στηρίξει μέχρι εκεί που δεν πηγαίνει άλλο. Εδώ στηρίζουν προπονητές που έρχονται από το πουθενά, γιατί να μην στηρίξει έναν καθαρό, ωραίο, δουλευταρά προπονητή που τον ξέρουμε στην Ελλάδα; Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται να φτιάξει ρόστερ. Αλλά θεωρώ ότι και χωρίς μεταγραφή με τον Γιοβάνοβιτς θα κάνει το βήμα παραπάνω. Αλλά είναι άλλο πράγμα το βήμα παραπάνω και άλλο το να βρεθεί στην κορυφή ξανά. Για την κορυφή θέλει πολλά χρόνια, πολλά, να ξανακερδίσει την αίγλη που έχει χάσει. Σήμερα με πήρε κάποιος συνεργάτης μου από την Ιταλία, ψάχνουν μια ελληνική ομάδα για να παίζει φιλικό στη Νέα Υόρκη όταν κάνουν διακοπές στο πρόγραμμα λόγω εθνικών. Και του είπα ότι πλην του Ολυμπιακού, που έχει γεμάτες αγωνιστικές υποχρεώσεις και δεν ξέρω αν έχει τον χρόνο για κάτι τέτοιο, το μεγαλύτερο όνομα διεθνώς είναι ο Παναθηναϊκός. Πάνω και από Άρη, από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και μου είπε και εκείνος ότι έτσι είναι, συμφώνησε". 

Τέλος, θέλεις να μας πεις δύο λόγια για τον Παλάσιος;

"Δεν τον έχω δει τελευταία. Αλλά έψαξα και βρήκα ότι έχει αλλάξει πολλές ομάδες στην καριέρα του και είναι 29 ετών. Δεν είναι κάπως περίεργο αυτό;"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags