Facebook Pixel Sportdog.gr | Άνω κάτω η Ελλάδα απ'τον Τσούμπερ της ΑΕΚ! Νίκη με 2-1 η Ελβετία - Κορυφαίος Μπακασέτας (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-01 23:41:00

Άνω κάτω η Ελλάδα απ'τον Τσούμπερ της ΑΕΚ! Νίκη με 2-1 η Ελβετία - Κορυφαίος Μπακασέτας (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Άνω κάτω η Ελλάδα απ'τον Τσούμπερ της ΑΕΚ! Νίκη με 2-1 η Ελβετία - Κορυφαίος Μπακασέτας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική μας προβλήματισε στη φιλική αναμέτρηση, στην οποία παρουσίασε δύο πρόσωπα.

Σε μία αναμέτρηση, στην οποία παρουσίασε δύο πρόσωπα, η Εθνική μας ηττήθηκε 2-1 από την Ελβετία σε φιλική αναμέτρηση. Η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 7' με γκολ του νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ, ισοφάρισε στο 34' με τον Παυλίδη να κάνει το 1-1 με ασίστ του Μπακασέτα, που ήταν ο διακριθείς από πλευράς γαλανόλευκης, με τον Βάργκας να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 51', ύστερα από ασίστ του παίκτη της Ένωσης που ήταν δεδομένα ο MVP της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι

Η Ελλάδα δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι! Οι παίκτες του Φαν'τ Σιπ άφησαν τους Ελβετούς να πάρουν τον έλεγχο, έδειχναν χωρίς συνοχή, ιδιαίτερα στη επίθεση που για πολύ ώρα οι διεθνείς προσπαθούσαν να προσαρμοστούν και να αλλάξουν μια πάσα της προκοπής.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κενό συνεννόησης της ομάδας στο 7'. Ο Τσούμπερ της ΑΕΚ έκανε πολύ ωραία κίνηση στη μεγάλη περιοχή συνδυάστηκε με τον Βίντμερ, κοντρόλαρε, ελευθερώθηκε από τον Μαυροπάνο και έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Μάλιστα οι Ελβετοί θα μπορούσαν να σημειώσουν και δεύτερο γκολ με τον βίντμερ, στο 21' αλλά στερήθηκε ευστοχίας.

Οι παίκτες του Φαν'τ Σιπ άρχισαν να ξυπνούν λίγο πριν τη συμπλήρωση του μισάωρου ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση και τη διάθεσή τους. Στο 29' ύστερα από ωραία συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Παυλίδη που σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα όμως ήρθε η ισοφάριση.

Ο Μπακασέτας έκοψε μέσα στην περιοχή στον Παυλίδη, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Φαν'τ Σιπ έριξε στο παιχνίδι Γιανούλη και Σιώπη, φρεσκάροντας το σχήμα του, ενώ ο Γιακίν έβαλε στο ματς Έμπισερ, Γκαρσία, Βάργκας και Λοτόμπα.

Η Ελλάδα όπως στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στο δεύτερο, ολιγώρησε. Στο 51' ο Μαυροπάνος έκανε λάθος, την ώρα που η Εθνική μας πίεζε ψηλά, ο Τσούμπερ έφυγε από αριστερά και έβγαλε σέντρα-πάρε βάλε στον Βάργκας, που έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ελβετούς!

H Ελλάδα πήγε να απαντήσει στο 62' με τον Μπακασέτα να βγάζει τον Παυλίδη σε θέση τετ α τετ με τον Κόμπελ, η προσπάθειά του όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι! H επόμενη καλή στιγμή για την εθνική μας καταγράφηκε στο 83' με τον Δουβίκα να θολώνει και να πασάρει στο πουθενά αντί να εκτελέσει τον Ελβετό τερματοφύλακα.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κυριακή το Κόσοβο και ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Τσομέρ, Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (64' Φάσναχτ), Ζακαρία, Φρόιλερ, Σο, Σεφέροβιτς (68' Τζεκίρι)

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79' Σάλιακας), Χατζηδιάκος (65' Παπαδόπουλος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας (46' Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46' Σιώπης), Κούτρης, Μπακασέτας (62' Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (68' Δουβίκας)

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags