Facebook Pixel Παγκόσμιο Κύπελλο: Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο - "Ψυχωμένοι" Βόσνιοι στη Γαλλία - Όρθια η Νορβηγία με Χάαλαντ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-02 00:12:00

Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο - "Ψυχωμένοι" Βόσνιοι στη Γαλλία - Όρθια η Νορβηγία με Χάαλαντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο - "Ψυχωμένοι" Βόσνιοι στη Γαλλία - Όρθια η Νορβηγία με Χάαλαντ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με τα αποτελέσματα που πήραν Ποροτγάλοι, Βοσνία και Νορβηγία να είναι αυτά που έκλεψαν την παράσταση, ενώ η Κύπρος, που έπαιζε με 10 παίκτες γνώρισε την συντριβή από τη Μάλτα εκτός έδρας με 3-0.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Με 13 παιχνίδια συνεχίστηκε ο... μαραθώνιος των εθνικών ομάδων από την ζώνη της Ευρώπης με στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, με τις Πορτογαλία, Βοσνία και Νορβηγία να είναι αυτές που έκαναν τα αποτελέσματα της βραδιάς, απέναντι σε Ιρλανδία, Γαλλία και Ολλανδία αντίστοιχα.

Α' Όμιλος

Στους δύο αγώνες που έγιναν η Πορτογαλία με δύο γκολ του Ρονάλντο στο 89' και στο 90+6' κατάφεραν και κέρδισαν τους Ιρλανδούς που έιχαν προηγηθεί με τον Έγκαν στο 45'. Με τα δύο τέρματά του ο CR7 έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα με φανέλα εθνικής ομάδας, ξεπερνώντας τον Ιρανό Αλί Νταεΐ. Στον άλλο αγώνα το Λουξεμβούργο κέρδισε με 2-1 το Αζερμπαϊτζάν με τέρματατων Πίντο και Ροντρίγκες, ενώ για τους Αζέρους μείωσε το σκορ ο Μαχμούντοφ στο 67'.

Δ' Όμιλος

Για τον τέταρτο όμιλο στον αγώνα που άνοιξε τα παιχνίδια το Καζακστάν... σόκαρε την Ουκρανία καθώς κατάφερε και πήρε ένα ηρωικό 2-2. Οι Ουκρανοί άνοιξαν το σκορ στο 2' με τον Γέρεμτσουκ, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Βαλιούλιν στο 74'. Οι παίκτες του Πετράκοφ νόμιζαν ότι θα έφευγαν με τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς ο Σίκαν έκανε το 1-2 στο 90+3', όμως οι Καζάκοι με το δεύτερο γκολ του Βαλιούλιν στο 90+6' ισοφάρισαν εκ νέου.
Στην άλλη αναμέτρηση οι Βόσνιοι έφυγαν με ψηλά το κεφάλι από το Στρασβούργο καθώς πήραν το 1-1 από την Γαλλία. Ο Τζέκο άνοιξε το σκορ στο 36', με τον Γκριεζμάν να ισοφαρίζει με ένα τυχερό γκολ τρία λεπτά μετά και μετά από χρήση VAR. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 51' μετά από αποβολή του Κουντέ, όμως το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι τέλους.

ΣΤ' Όμιλος

Δανία, Ισραήλ και Αυστία ήταν αυτές που συνέχισαν νικηφόρα την πορεία τους προς το Κατάρ καθώς κέρδισαν με 2-0, 4-0 και 1-0 τις Σκωτία, Ισραήλ και Μολδαβία αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας Μολδαβίας με την Αυστρία καθυστέρησε να ξεκινήσει 45 λεπτά λόγω της ύπαρξης drone πάνω από το γήπεδο.

Η' Όμιλος

Στον αγώνα των... τελευταίων του ομίλου η Λετονία κατάφερε να κερδίσει το Γιβραλτάερ με 3-1 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκουτκόβσκις που πέτυχε 2 γκολ, ενώ η Τουρκία... αυτοκτόνησε καθώς ήρθε 2-2 με τους Μαυροβούνιους. Οι γείτονες μπορεί να προηγήθηκαν με τον Ουντέρ να σημειώνει ένα εκπληκτικό τέρμα και τον Γιασίζι να κάνει το 2-0, όμως αρχικά ο Μάρουστιτς στο 40' και ο Ραντούνοβιτς στο 90'+7 έδωσαν έναν... επικό βαθμό στους φιλοξενούμενους. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής οι Νορβηγοί μπορεί να άνοιξαν το σκορ με τον... συνήθη ύποπτο Χάαλαντ στο 20', όμως οι Ολλανδοί κατάφεραν με τέρμα του Κλαασεν στο 36' να φέρουν τον αγώνα στα ίσα, για το τελικό 1-1.

Θ' Όμιλος

Τέλος η Ρωσία με την Κροατία και Σλοβενία με την Σλοβακία έμειναν στο 0-0 και 1-1 αντίστοιχα, ενώ οι Κύπριοι έχασαν με 3-0 από τη Μάλτα όμως έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Το γκολ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 43' ο Ατάρντ, όμως στην προηγούμενη φάση οι παίκτες του Κωστένογλου έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σωτηρίου, ενώ αμέσως πριν δεν τους δόθηκε καθαρό πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος οι Μαλτέχοι με τέρματα των Μπόνγκ (46') και με το δεύτερο γκολ του Ατάρντ (54')  έφτασαν στο τελικό 3-0.

Δείτε τα γκολ των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022


 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags