Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "τινάζουν στον αέρα" το πρωτάθλημα - Στα δικαστήρια ο Αλαφούζος
| 2021-09-02 16:24:00

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "τινάζουν στον αέρα" το πρωτάθλημα - Στα δικαστήρια ο Αλαφούζος

Sportdog Team
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "τινάζουν στον αέρα" το πρωτάθλημα - Στα δικαστήρια ο Αλαφούζος

Για φίμωση της νομικής υπηρεσίας της διοργανώτριας έγινε λόγος από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, σχετικά με το πώς πέρασε στη Super League η τροποποίηση του καταστατικού για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον τρόπο με τον οποίο ψηφίστηκε από τη Super League στη Γ.Σ. της Πέμπτης (2/9) η τροποποίηση του καταστατικού της σχετικά με την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από την περίοδο 2023-24. Κάτι που πέρασε δίχως τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας, όπως με έμφαση υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων ΠΑΕ.

Εκ μέρους του Ολυμπιακού τονίστηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Καραπαπά: «Είναι απαράδεκτο να φιμωθεί η νομική υπηρεσία. Για να καταλάβουν όλοι πως λειτουργούν ορισμένοι και τι ποδόσφαιρο θέλουν. Επιφυλασσόμαστε για όλες τις νομικές ενέργειες στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε: «Έγινε φίμωση της νομικής υπηρεσίας. Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία ήταν καταχρηστική και εκβιαστική. Ένα γκρουπ ομάδων εκβίασε με το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή συμφέροντα. Ο Παναθηναϊκός είναι κάθετα αντίθετος σε ότι έγινε και θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης».

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει στη διάρκεια της Γ.Σ. από την νομική υπηρεσία να τοποθετηθεί σχετικά με το αν είναι νόμιμο ή παράνομο να αλλάξει το καταστατικό της Λίγκας. Κάτι που δε συνέβη και δεν απαντήθηκαν αρμοδίως ερωτήματα όπως για το τι προβλέπει ο νόμος σε σχέση με τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ και αν υπάρχει υποχρέωση κεντρικής διαχείρισης, τι ισχύει για τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων που είναι αντίθετες στον αστικό κώδικα, τι προβλέπει το καταστατικό για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Super League που είναι αντίθετες προς τον νόμο και τι προβλέπουν οι διατάξεις του νόμου περί αστικών συνεταιρισμών αναφορικά με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που είναι αντίθετες στον νόμο

Η τροποποίηση πέρασε μετά την ψηφοφορία και παρά την αρνητική στάση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ αργότερα ο Γιάννης Οικονομάκης από τη νομική υπηρεσία της Super League είπε: «Είναι δικαίωμα των ΠΑΕ και μάλιστα απόλυτο και αντιτάξιμο και έναντι του ιδίου του συνεταιρισμού, όχι υποχρέωση, η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που είναι αντίθετη προς τον νόμο και το καταστατικό είναι άκυρη και υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags