Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Βασικός και αμετακίνητος στην 11άδα - Θα φτιάξει την άμυνα του ΠΑΟ" - "Κάρφωσε" τη Μίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-03 17:15:00

"Βασικός και αμετακίνητος στην 11άδα - Θα φτιάξει την άμυνα του ΠΑΟ" - "Κάρφωσε" τη Μίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)

του Νίκου Στεργίου
"Βασικός και αμετακίνητος στην 11άδα - Θα φτιάξει την άμυνα του ΠΑΟ" - "Κάρφωσε" τη Μίλαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα μεταγραφή του Τριφυλλιού και όσα θα αλλάξει στην ομάδα. Γιατί μπορεί να... προσπεράσει τον Σωκράτη Διούδη, οι τελευταίες του χρονιές στην Ιταλία και το αξέχαστο γκολ κόντρα στη Μίλαν. Το Sportdog.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Παναθηναϊκός: Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έμεινε ελεύθερος από την Έμπολι και συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα με γεμάτο βιογραφικό και μεγάλες παραστάσεις από Serie . Συνολικά μετρά 27.872 λεπτά... πτήσεων, υπερασπιζόμενος την εστία των ομάδων που αγωνίστηκε.

Σταθερός με καλές τοποθετήσεις

Ο 30χρονος γεννήθηκε στο Τρέσκορε Μπαλνεάριο, στην επαρχία του Μπέργκαμο, στην περιοχή της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Είναι ένας πορτιέρο που δεν θα κάνει τη θεαματική απόκρουση, αυτή που θα κάνει την εξέδρα να αποσβολωθεί από τα υπερηχητικά αντανακλαστικά του. Οι επεμβάσεις του όμως δεν στερούνται αξίας.

Και αυτό γιατί έχει πολύ καλές τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα να έχει θετικές αντιδράσεις στις απειλές. Τις εξουδετερώνει χωρίς μεγάλη υπερένταση. Είναι σταθερός και πολύ καλός σε τετ α τετ, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Μια ματιά στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Τερματοφύλακας... σκόρερ

Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στο ματς με τη Μίλαν εξελίχθηκε σε από μηχανής θεό για τη Μπενεβέντο. Η ομάδα του έχανε με 2-1. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπενεβέντο κέρδισε φάουλ. Ο Μπρινιόλι προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την κάρφωσε με το κεφάλι στα δίχτυα. Επρόκειτο για έναν σημαντικό βαθμό για τον ερυθροκίτρινο, ιταλικό σύλλογο, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη της παραμονής και υποβιβάστηκε στη Serie B.

Ιδανικός για ομάδες που δέχονται πίεση

Για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι μίλησε στο Sportdog ο Γιάννης Γιαννούλας, υπεύθυνος για τα ιταλικά πρωταθλήματα στην εφημερίδα Match Money.

«Είναι ένας τερματοφύλακας με πολλά παιχνίδια στις μικρές κατηγορίες. Όσες φορές επιχείρησε να γίνει τερματοφύλακας στη Serie Α, δεν τα κατάφερε. Είναι όμως από τους καλούς τερματοφύλακες για το επίπεδο της Serie B», αναφέρει.

Ποιό είναι τα στοιχεία που μπορεί να δώσει ο Ιταλός τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό; «Είναι γκολκίπερ ιδανικός για ομάδες που δέχονται πίεση. Έχει τοποθετήσεις και είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Μεταφέρει σιγουριά στην άμυνά του. Στον Παναθηναϊκό, αν είναι σε καλή κατάσταση, ίσως βγει μπροστά από τον Διούδη», απαντά ο συνάδελφος και καταλήγει:

«Ο Μπρινιόλι έχει την εμπειρία από ένα πιο απαιτητικό επίπεδο πρωταθλήματος και ποδοσφαίρου. Προέρχεται από γεμάτο πρωτάθλημα. Πέρσι στην άνοδο της Έμπολι ήταν βασικός και αμετακίνητος στην 11άδα. Δεν προέρχεται δηλαδή από απραξία ούτε βρήκε ομάδα στο παραπέντε. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για αυτόν και τον Παναθηναϊκό. Είναι μία προσθήκη που πιστεύω, ότι θα βοηθήσει».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags