Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι έντεκα συν ένας της μεγάλης προσδοκίας! Ο Μιαούλης ακτινογραφεί τις μεταγραφές της Super League
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-10 11:31:00

Οι έντεκα συν ένας της μεγάλης προσδοκίας! Ο Μιαούλης ακτινογραφεί τις μεταγραφές της Super League

Sportdog Team
Οι έντεκα συν ένας της μεγάλης προσδοκίας! Ο Μιαούλης ακτινογραφεί τις μεταγραφές της Super League

O Κώστας Μιαούλης παρουσιάζει κάποιες από τις πολύ υποσχόμενες μεταγραφές ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Super League: Το καλοκαιρινό παζάρι έκλεισε, με τις πόρτες ανοικτές για κάποιους ελεύθερους ακόμα και οι ομάδες επιτέλους έχουν πάρει θέση στον βατήρα εκκίνησης. Κινήσεις έγιναν πολλές και σημαντικές με κάποιους εκ των διεκδικητών να κάνουν πολλές και σημαντικές κινήσεις. Το sport-fm.gr θα παρουσιάσει έντεκα από αυτές όχι μόνο εξαιτίας του μεγέθους και της σημασίας τους, αλλά και μία-δύο, που παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον μιας και πρόκειται για παλιούς γνώριμους που επιστρέφουν μετά από χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φυσικά για όλους

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (ΠΑΟ)

Ο Ιταλός που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει ακόμα και σαν βασικός προκειμένου να υπερασπιστεί την εστία του «τριφυλλιού», αποτελεί σίγουρα την μία από τις δύο δυνατές κινήσεις που έγιναν κάτω από την εστία φέτος (η άλλη του Βάτσλικ που σίγουρα λόγω πιο άμεσης γνωριμίας με το κοινό εξαιτίας του EURO είναι εντυπωσιακή επίσης), αναμένεται να δώσει με την εμπειρία του, ένα γενικότερο μπουστάρισμα σε όλο το αμυντικό κομμάτι του Παναθηναϊκού φέτος ή τουλάχιστον αυτό αναμένουμε.

Κλεμάν Μισελέν (ΑΕΚ)

Από την Λανς στην ΑΕΚ, ο Κλεμάν Μισελέν αποτελεί τον παίκτη που όλοι ευελπιστούν πως με την ισορροπία που τον διακρίνει στα αμυντικά και τα επιθετικά καθήκοντά του, θα μπορέσει να δώσει λύση σε ένα σημαντικό κενό που είχε η ΑΕΚ εδώ και χρόνια με την καριέρα του Μπακάκη να φθίνει και τα προβλήματα παρά την κίνηση που έγινε τον χειμώνα με τον Ντατσένκο να μην βρίσκει λύση. Με τον Γάλλο, η Ένωση ελπίζει πως θα βρει έναν νέο Γκάλο τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και καλό στα ανασταλτικά καθήκοντα. Σαν επιπλέον επιλογή θα έβαζα από τις θερινές μεταγραφές και τον Λούκας Τέιλορ του ΠΑΟΚ που φάνηκε τουλάχιστον όσο τον είδαμε να αποτελεί μια αξιόπιστη μονάδα στο δεξί άκρο.

Γιάκουμπ Μπράμπετς (ΑΡΗΣ)

Όπως και ο Βάτσλικ, ένας γνώριμος στο ελληνικό κοινό από το πρόσφατο EURO, παίκτης που ήταν βασικός στην Τσεχία και μάλιστα αναμένεται να δώσει στον Άρη σημαντικές λύσεις ως παρτενέρ του Φαμπιάνο. Τα 13 επίσημα παιχνίδια που έχει ήδη στα πόδια του με την Πλζεν είναι δεδομένο πως θα του δώσουν επιπλέον ώθηση. Αναμένεται να δώσει τεράστια δυναμική στο κέντρο της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης.

Κυριάκος Παπαδόπουλος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ)

Η επιστροφή του Έλληνα διεθνούς κεντρικού αμυντικού στο ελληνικό πρωτάθλημα, κερδίζει στο νήμα τον Μπρούνο Άλβες που αποτέλεσε επίσης μια σημαντική επιστροφή στο φινάλε της μεγάλης καριέρας του, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός πάντως αποτελεί ίσως την πιο σημαντική κίνηση από την αγορά των ελεύθερων και κάποια στιγμή έπαιξε και για κάποιους από το Big-4, όπου επίσης θα αποτελούσε μια σημαντική προσθήκη. Εξαιρετική επιλογή με μικρό κόστος συμβολαίου για τους Περιστεριώτες του Ατρόμητου.

Σίντκλεϊ (ΠΑΟΚ)

Ο 28χρονος Βραζιάνος που αποκτήθηκε σαν δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου και έχει σπουδαίες παραστάσεις και από την πατρίδα του με τη φανέλα Κορίνθιανς και Ατλέτικο Παραναένσε αποτελεί μια από τις σημαντικές κινήσεις του Δικεφάλου του Βορρά. Από τον ΠΑΟΚ αναμένουν να αποτελέσει μια ισορροπημένη προσθήκη στα μπακ ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση.

Ρουμπέν Πέρεθ (ΠΑΟ)

Αποτελεί μια προσθήκη από την οποία η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει πάρα πολλά λόγω της τεράστιας εμπειρίας του από το ισπανικό πρωτάθλημα που θα δέσει το κέντρο του Παναθηναϊκού. Με πολλά παιχνίδια στα πόδια του από την Πριμέρα αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ως ελεύθερος που οι «πράσινοι» δεν άφησαν να πάει χαμένη. Μιλάει μέσα στο γήπεδο, δίνοντας κατευθύνσεις στους συμπαίκτες του και αναμένεται να αποτελέσει μια εξαιρετικά νευραλγική μονάδα. Από κοντά ασφαλώς και ο Ματέους Βιτάλ για το «τριφύλλι».


Γιάσμιν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ)

Από τους ελάχιστους διασωθέντες της περσινής Πάρμα, αναμένεται να αποτελέσει το πιο σημαντικό γρανάζι στην μηχανή της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου. Αναμένεται να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο άμυνας και επίθεσης στον Δικέφαλο του Βορρά και σε κάθε περίπτωση ο Σλοβένος μπορεί να καθορίσει τις ισορροπίες στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί μια ηγετική φυσιογνωμία και η προσωπικότητά του, αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο. Εδώ θα τοποθετούσαμε ως οκτάρι με δυνατότητα να παίξει και σε πιο προωθημένη θέση τον Ντάρκο Γέφτιτς που αποκτήθηκε από την Ένωση, αλλά και τον 24χρονο Ραμόν Λούντκβιστ.

Νουρεντίν Άμραμπατ (ΑΕΚ)

Αποτέλεσε την προσθήκη που άνοιξε τον δρόμο για τις πιο ουσιαστικές κινήσεις της ΑΕΚ από την μέση και μπροστά και αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως σε πολλά σάιτ η επισκεψιμότητα της απόκτησης του από την ΑΕΚ, ξεπέρασε και αυτή του Στέφεν Τσούμπερ. Ο Άμραμπατ όμως αποτελεί έναν μερακλή της μπάλας που πραγματικά μπορεί να ξεσηκώσει το κοινό της Ένωσης και σίγουρα θα αποτελέσει λύση βασική και αναντικατάστατη και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό για την Ένωση.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (ΠΑΟ)

Ο άνθρωπος που θα επωμιστεί το βάρος του να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες και να δώσει στον Παναθηναϊκό την απαραίτητη ώθηση ως δεύτερος επιθετικός είναι αναμφισβήτητα ο Αργεντινός . Από αυτόν τον παίκτη που αποτέλεσε ίσως την πιο εντυπωσιακή για το «τριφύλλι». Ένας παίκτης που θα κληθεί να σηκώσει τεράστιο βάρος και ήδη οι προσδοκίες από την πλευρά των πράσινων οπαδών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο από παίκτες που ήρθαν τα τελευταία χρόνια.

Χένρι Ονιεκουρού (Ολυμπιακός)

Σίγουρα η πιο εντυπωσιακή κίνηση που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» το φετινό καλοκαίρι ο Νιγηριανός αριστερός ακραίος επιθετικός, πρώην παίκτης της Γαλατασαράι, θα δώσει στον Ολυμπιακό πάρα πολλές λύσεις στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή. Ένας ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιεί το δεξί, αλλά έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πολύ καλά και το αριστερό, αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας, την προσθήκη που στον Ολυμπιακό περιμένουν να κάνει τη διαφορά, μαζί με τον Ρόνι Λόπες που επίσης ήρθε να προστεθεί στο δυναμικό των Πειραιωτών.

Αμπουμπακάρ Καμαρά (ΑΡΗΣ)

Ο γεννημένος στην Γαλλία, αλλά διεθνής με την Εθνική ομάδα της Μαυριτανίας, πρώην άσος της Φούλαμ αποτέλεσε μια από τις πιο δυνατές κινήσεις που έκαναν το φετινό καλοκαίρι οι ελληνικές ομάδες. Εδώ υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που παρότι μπορεί θεωρητικά να παίζει φορ, αγωνίζεται καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός και βέβαια μαζί με τον Αλί, θα αποτελέσουν τα δύο όπλα του Άρη, που θα μετουσιώσουν και τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν, αλλά δεν αξιοποιούσαν ως τώρα οι Θεσσαλονικείς. Ο Τομ Φαν Φεερτ που απέκτησε ο Βόλος αποτελεί επίσης μια επιλογή σαν σέντερ φορ που μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στέφεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)

Αντικειμενικά, λόγω και της καταπληκτικής απόδοσης του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο άσος που απέκτησε η ΑΕΚ από την Άιντραχτ αποτελεί ίσως τον παίκτη που πέρα από οπαδικές προτιμήσεις περιμένει πάρα πολύ να απολαύσει το ελληνικό κοινό. Μάλιστα συστήθηκε πιο άμεσα σε αυτό με την παρουσία του στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα, θεωρούμε πως ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης, αποτελεί ίσως το πιο ηχηρό όνομα και ήδη σε αυτόν οι Ενωσίτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags