Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Αυτόν ήθελε ο Λουτσέσκου - Περίμεναν να ρίξει εκατομμύρια ο Σαββίδης - Όλα στο χέρι του ο Μαρτίνς"
| 2021-09-10 19:15:00

"Αυτόν ήθελε ο Λουτσέσκου - Περίμεναν να ρίξει εκατομμύρια ο Σαββίδης - Όλα στο χέρι του ο Μαρτίνς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτόν ήθελε ο Λουτσέσκου - Περίμεναν να ρίξει εκατομμύρια ο Σαββίδης - Όλα στο χέρι του ο Μαρτίνς"

Το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ και η σύγκριση με ΑΕΚ, ΠΑΟ, Ολυμπιακό. Ο ρεπόρτερ του Δικεφάλου Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει στo Sportdog.gr τον σχεδιασμό της ομάδας λίγες ώρες πριν την σέντρα. Τι μεταγραφές ήθελε ο Ρουμάνος προπονητής, γιατί... γκρινιάζουν οι οπαδοί και ποιος από τους Big-4 έχει προβάδισμα.

Την άποψη, ότι το φετινό πρότζεκτ του Λουτσέσκου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον εξέφρασε ο Αντώνης Τσακαλέας. Ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ μίλησε στο Sportdog όπου έδωσε απαντήσεις πάνω στα καυτά θέματα που απασχολούν την ομάδα και τον κόσμο, ο οποίος φέτος «επικοινώνησε» τα παράπονά του για τις μεταγραφές.

«Θεώρησε ως δεδομένα οτι αφού τα χώνει κάθε χρόνο ο Σαββίδης, θα το κάνει και φέτος, ειδικά από τη στιγμή που πήρε 20 εκατ.Ευρώ από Γιαννούλη-Τζόλη», υποστήριξε ο συνάδελφος, ο οποίος ανέλυσε τις προσθήκες που ξεχωρίζουν, στάθηκε στην περίπτωση του Σίντκλεϊ και αναφέρθηκε σε αυτές που δεν έγιναν. Στο τέλος κατέθεσε την άποψή του για τους αντιπάλους των Θεσσαλονικιών...

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά άποψη έχεις σχηματίσει για τον ΠΑΟΚ πριν την πρεμιέρα της Super League;

«Πέρυσι το καλοκαίρι, έγινε μεγάλη κουβέντα για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ εμπιστεύτηκε τον προπονητή του και δόμησε το ρόστερ του σύμφωνα με τις ανάγκες του συστήματος που παίζει. Και έγινε διότι ο ΠΑΟΚ χτίστηκε για 3-4-3, συνέχισε τη χρονιά παίζοντας 4-2-3-1 και όταν κατάλαβε πως αυτό δεν... φτουράει, ξαναγύρισε σε 3-4-3 και πέτυχε τους στόχους που τέθηκαν στη διάρκεια της σεζόν. Πήρε το κύπελλο και τερμάτισε στην «τιμητική» δεύτερη θέση. Τιμητική διότι πλέον δεν σου δίνει κάτι διαφορετικό από ότι η τρίτη και η τέταρτη θέση. Φέτος το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε με βάση τις ανάγκες του Λουτσέσκου, Ναι, δεν (του) πήρε 10άρι. Ποσοτικά, είναι καλυμμένος. Το αν είναι και ποιοτικά, θα φανεί».

Ποιες μεταγραφές ξεχωρίζουν;

«Ο Κούρτιτς ήδη έδειξε ποιος είναι. Ήρθε στην Ελλάδα με 300 παιχνίδια στη Serie A στα πόδια του. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην Ελλάδα; Θα μου πεις «είναι μέσος, γκολ δεν βάζει». Τις νίκες τις δίνουν τα γκολ, και τους τίτλους τους δίνουν οι άμυνες. Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ανάγκη από μια σταθερά στη μεσαία γραμμή και πίσω. Ο Λουτσέσκου, χωρίς 10άρι αλλά με έναν Κουρτιτς, θα την πάλευε. Αν του έλεγες να πάρει πρώτα 10άρι και μετά έναν «Κούρτιτς», θα αρνιόταν. Είμαι περίεργος να δω τον Σίντκλεϊ. Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να παίρνει πράγματα από τα μπακ του. Τον έχει μεγάλη ανάγκη ο ΠΑΟΚ τον Σίντκλεϊ, στο να του βγει».

Ποιές μεταγραφές δεν έγιναν;

«Το πλάνο ήταν να υπάρχει, στη θέση 10, και ο Μπίσεσβαρ, να γινόταν η μεταγραφή ενός δεκαριού και ενός εξτρέμ γραμμής. Από αυτά που «πατάνε τον ασβέστη». Στο τέλος ο ΠΑΟΚ κατέληξε να πάρει τον Μιτρίτσα. Είναι «υβριδικό». Ο Λουτσέσκου ήθελε να έχει ένα 10άρι, έναν εξτρέμ και τους Μπίσεσβαρ και Καντουρί που παίζουν και στις δυο θέσεις. Και τελικά στους Μπίσεσβαρ και Καντουρί, πρόσθεσε έναν ακόμα που παίζει και στις δυο θέσεις».

Γιατί υπάρχει γκρίνια στον κόσμο;

«Κάποιος θα πει «διότι δεν πήρανε 10άρι». Για μένα είναι άλλος ο λόγος και είναι μόνο ένας. Διότι δεν εξηγήθηκε το πλάνο. Ο φίλαθλος έχει στο μυαλό του τον Σαββίδη ως αυτόν που βάζει για μεταγραφές, βάζει για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, βάζει, βάζει, βάζει. Και ξέρετε τι σκέφτηκε; «ρε φίλε, κάθε χρόνο βάζεις από τη τσέπη σου, και τώρα που σου ήρθαν 20.000.000 από Γιαννούλη και Τζόλη, δεν έβαλες ούτε ευρώ για μεταγραφή;». Θεώρησε ως δεδομένα οτι αφού τα χώνει κάθε χρόνο, θα το κάνει και φέτος, ειδικά από τη στιγμή που πήρε».

Θα βγει το πλάνο Λουτσέσκου με τους παλιούς παίκτες;

«Ίσως να είναι το «last dance» για Πασχαλάκη, Βαρέλα, Κρέσπο, Καντουρί, Μπίσεσβαρ. Ο Λουτσέσκου και η πεντάδα του, που πάνε για το μεγάλο κόλπο, όταν όλοι τους έχουν ξεγραμμένους. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το όλο «πρότζεκτ».

Ποια είναι η εκτίμησή σου για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα;

«Ο Λουτσέσκου είχε μια σχεδόν τέλεια διετία με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Στις μοναδικές σεζόν από το 2007 μέχρι σήμερα που δεν είχε πλέι οφ. Απλά το σημειώνω, για να υπάρχει. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αν, όταν έρθουν τα πλέι οφ, ο τίτλος είναι στο νήμα και δεν υπάρχει κάποια ομάδα που θα πρέπει να υπερασπιστεί μια διαφορά βαθμών. Αυτό που ξέρω είναι ο Λουτσέσκου δεν χάνει τελικούς. Και από Φεβρουάριο και μετά, θα έχει πολλούς».

Ποιά εικόνα έχεις αποκομίσει για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη

«Ο Ολυμπιακός απέκτησε καλές μονάδες και είναι στο χέρι του Μαρτίνς να τους εντάξει στο σύνολο. Ο Παναθηναϊκός έκανε ο,τι έκανε στο τέλος οπότε όση απορία έχω εγώ να τον δω, άλλη τόσοι έχουν και οι Παναθηναϊκοί. Η ΑΕΚ έχει νέο προπονητή και νέα 11άδα. Ο Μελισσανίδης, το 'πε και το 'κανε, τους άλλαξε όλους. Το κακό για την ΑΕΚ είναι οτι αντί αυτή η νέα ομάδα να στηθεί νωρίς και να παίξει τον Ιούλιο φιλικά για να δέσει, θα κληθεί να δέσει στο πρωτάθλημα. Ο Άρης ανέβηκε ένα σκαλί ποιοτικά και ακόμα δεν έχει βρει το γκολ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει μεγάλη συμφωνία ο ΠΑΟΚ για τα τηλεοπτικά - Σε ελεύθερο κανάλι το ματς της Κυριακής;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags