Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο… Βαλμπουενά του ΠΑΟ - Δεν ήταν μόνο ο Βιτάλ, άλλος τρέλανε τη Λεωφόρο - "Χάλασε" τη μεταγραφή!
| 2021-09-11 22:39:00

Ο… Βαλμπουενά του ΠΑΟ - Δεν ήταν μόνο ο Βιτάλ, άλλος τρέλανε τη Λεωφόρο - "Χάλασε" τη μεταγραφή!

του Νίκου Στεργίου
Ο… Βαλμπουενά του ΠΑΟ - Δεν ήταν μόνο ο Βιτάλ, άλλος τρέλανε τη Λεωφόρο - "Χάλασε" τη μεταγραφή!

Η μοναδική... παραφωνία για το Τριφύλλι στην πρεμιέρα όνειρο με τον Απόλλωνα. Οι Βιτάλ και Πέρεθ έκαναν μαγικό ντεμπούτο στο 4-0 του Παναθηναϊκού, ενώ ο Παλάσιος χωρίς να παίξει, σήκωσε στο πόδι την εξέδρα. Ανησυχία για την αμυντική λειτουργία και ποιος παίκτης... ακύρωσε μεταγραφή με την εμφάνισή του.

Με μία εντυπωσιακή νίκη ξεκίνησε στο νέο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, καθώς παρότι δεν έπιασε κάποια εντυπωσιακή απόδοση, «καθάρισε» πολύ άνετα τον Απόλλωνα με 4-0. Οι Πράσινοι ζορίστηκαν για τα πρώτα 25 λεπτά απέναντι στην διπλή άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο μόλις βρήκαν τα πατήματά τους, κύλησαν την μπάλα στο χορτάρι, βρήκα τα γκολ που έψαχναν και… τελείωσαν νωρίς!

Μπορεί όλοι να περίμεναν το Σάββατο το βράδυ το ντεμπούτο του Σεμπαστιάν Παλάσιος, ωστόσο αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις και κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να… σηκώσει όρθια τη Λεωφόρο με τις ενέργειές του, ήταν ο Ματέους Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος άσος ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ, όμως συνήθιζε πολύ συχνά να συγκλίνει και ήταν ο απόλυτος ηγέτης στο γήπεδο. Δημιούργησε δύο γκολ, έτρεξε πάρα πολύ και βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των Πρασίνων.

Από τα περίπου 70 λεπτά που αγωνίστηκε, ο Βιτάλ έδειξε πως έχει εντυπωσιακά ποιοτικά χαρακτηριστικά και σίγουρα θα είναι ένας παίκτης που θα μας απασχολήσει τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για μία εξαιρετική μεταγραφή (ήρθε ως δανεικός) που θα κάνει τη διαφορά στη Superleague. Έχει το 1vs1 και μπορεί να «σπάσει» τις κλειστές άμυνες, περνάει εύκολα τον αντίπαλό του, έχει σουτ και καλές σέντρες, ενώ κάτι που δεν περιμέναμε, βοηθάει και αμυντικά. Αν και είναι πολύ νωρίς, κάποιοι… βιάστηκαν να τον συγκρίνουν με τον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού. Προφανώς και δεν συγκρίνεται η καριέρα τους και η ποιότητά τους, όμως μοιάζει πολύ το στυλ τους και κυρίως η χρησιμότητά τους στις ομάδες τους.

Από εκεί και πέρα, ο παίκτης που έκανε επίσης τρομερό ματς αλλά παρέμεινε… αθόρυβος, ήταν ο Ρούμπεν Πέρεθ. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας, καθώς σχεδόν όλες οι φάσεις πέρασαν από τα πόδια του. Πρόκειται για έναν παίκτη με ποιότητα, που έχει την σίγουρη πρώτη πάσα, ενώ βοηθάει πάρα πολύ και αμυντικά. Μαζί με τον Μαουρίσιο είναι ένα πολύ αξιόπιστο δίδυμο, αλλά υστερούν σε ταχύτητα, ενώ με τον Αλεξανδρόπουλο αποκτούν ταχύτητα, αλλά… χάνουν σε σιγουριά. Σίγουρα πάντως πρόκειται για μία εξαιρετική και χρήσιμη μεταγραφή.

Από τη λίστα των διακριθέντων πάντως δεν γίνεται να λείψει ο Καρλίτος, που πέτυχε δύο γκολ και… έδωσε απαντήσεις. Τροφοδοτήθηκε σωστά, βρήκε δίχτυα και γενικά ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που χρειάστηκε. Με τη σημερινή του εμφάνιση απέδειξε πως όχι μόνο βρίσκεται σωστά πιο μπροστά από τους Μακέντα, αλλά και ότι μάλλον πρέπει να σταματήσει άμεσα η… συζήτηση για μεταγραφή επιθετικού!

Όσον αφορά τα… αρνητικά της βραδιάς, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε πως αμυντικά οι Πράσινοι είχαν προβλήματα. Ο Απόλλωνας απείλησε, έκανε φάσεις και σίγουρα θα μπορούσε να έχει βρει έστω ένα γκολ. Σάρλια και Βέλεθ έδειξαν να μην «κολλάνε», ενώ Κότσιρας και Χουάνκαρ ήταν καλοί επιθετικά, αλλά προβληματικοί αμυντικά. Ο τρόπος άμυνας πάντως διορθώνεται πιο εύκολα από έναν προπονητή, σε σχέση με την επιθετική ανάπτυξη.

ΥΓ. Ο Παλάσιος δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, δεν πρόλαβε. Όμως και μόνο ότι στην αλλαγή όλο το γήπεδο σηκώθηκε να τον αποθεώσει, δείχνει πόσο έχει… φτιάξει την εξέδρα πριν μπει!



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε στόματα ο... τελειωμένος στη Λεωφόρο - Κόντρα σε όλους!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags