Facebook Pixel Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις: "Βόμβα" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ο πρόεδρος της Νάπολι θέλει να δημιουργήσει νέο πρωτάθλημα!
| 2021-09-16 02:35:00

"Βόμβα" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ο πρόεδρος της Νάπολι θέλει να φτιάξει νέο πρωτάθλημα!

Sportdog Team
"Βόμβα" στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Ο πρόεδρος της Νάπολι θέλει να φτιάξει νέο πρωτάθλημα!

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έριξε στο τραπέζι μια νέα πρόταση για την δημιουργία ενός καινούργιου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που όπως αναφέρει μπορεί να φέρει έσοδα πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις: Μπορεί η ESL να συνεχίζει να έχει... όνειρα επικράτησης της Λίγκας, παρά τις απειλές και τις επιθέσεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, προς τα τρία ιδρυτικά κλαμπ, Ρέαλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ομως ο πρόεδρος της Νάπολι ρίχνει ακόμα μια... βόμβα, προτείνοντας νέο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα έχει κέρδη 10 δις ευρώ.

"Το σύστημα δεν λειτουργεί πλέον. Το Champions League και το Europa League δεν παράγουν αρκετά έσοδα για τους συλλόγους για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή τους. Για να είσαι ανταγωνιστικός χρειάζεσαι περισσότερους κορυφαίους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα - και το χρηματικό έπαθλο των ευρωπαϊκών διαγωνισμών δεν το λαμβάνει υπόψη αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύλλογοι πρέπει να μιλούν μεταξύ τους για να προσφέρουν ένα πιο σύγχρονο και πιο προσοδοφόρο τουρνουά για όλους.

Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων σε όλη την Ευρώπη. Επιπλέον, δημιουργούμε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με δημοκρατικό σύστημα εισόδου, με βάση το τι επιτυγχάνουν οι ομάδες στις εθνικές τους διοργανώσεις. Εξέτασα ένα έργο έτοιμο να φέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά χρειαζόμαστε θέληση και πλήρη ανεξαρτησία", ανέφερε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις σε δηλώσεις του στην Daily Mail.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags