Facebook Pixel Ντούσαν Ίβκοβιτς - Ολυμπιακός: "Θυμάμαι τη φωνή του Ίβκοβιτς στο γήπεδο - Έτσι έμεινε στην κορυφή - Βόλτα με γιοτ το πρωί του τελικού"
| 2021-09-16 14:33:00

"Θυμάμαι τη φωνή του Ίβκοβιτς στο γήπεδο -Έτσι έμεινε στην κορυφή-Βόλτα με γιοτ το πρωί του τελικού"

του Γιώργου Κτενά
"Θυμάμαι τη φωνή του Ίβκοβιτς στο γήπεδο -Έτσι έμεινε στην κορυφή-Βόλτα με γιοτ το πρωί του τελικού"

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης "αποχαιρετά" τον μεγάλο Ντούντα και θυμάται τις ιστορίες τους από τον Ολυμπιακό. Ο παλαίμαχος άσος στο Sportdog.gr μιλάει για όσα έζησαν στο Λιμάνι και εξηγεί πώς κατάφερε να μείνει στην... πρώτη γραμμή για 30 χρόνια.

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ντούντα ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog, καθώς οι δύο άντρες είχαν συνεργαστεί στον Ολυμπιακό και, μάλιστα, είχαν κατακτήσει την Ευρωλίγκα του 2012.

 

Τι ήταν εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίζει, πώς έμεινε για 40 χρόνια στην πρώτη γραμμή και ποια ιστορία από την ημέρα τού τελικού στην Κωνσταντινούπολη αποκάλυψε μέσω του sportdog ο παλαίμαχος άσος; Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί...

 

"Ο καλύτερος στην ψυχολογική προετοιμασία - Στην κορυφή για 30 χρόνια - Ήταν αυστηρός αλλά..."

 

"Ήταν από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί, ήταν ο καλύτερος στην ψυχολογική προετοιμασία ομάδας, αν και αυστηρός είχε σεβασμό προς τους παίκτες. Εκτιμούσε όποιον ήταν τυπικός σε όσα ζητούσε και αν ερχόσουν πιο κοντά του δεν είχε θέμα ποτέ", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση, στο sportdog, ο Α. Γλυνιαδάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

 

"Είναι γεγονός ότι ήταν κορυφαίος στη Σερβία το 1980 και παρέμεινε στην κορυφή 30 χρόνια μετά που τον συνάντησα στον Ολυμπιακό. Αυτό από μόνο του ήταν πολύ εντυπωσιακό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το έκανε με άλλον τρόπο παιχνιδιού, κι αυτό δείχνει πολλά για το επίπεδο και το iq του. Είχα άριστη σχέση όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαστήκαμε, θα λείψει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ γιατί είχε αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του όπου και αν δούλεψε. Η απώλεια είναι τεράστια".

 

"Θυμάμαι τη φωνή του στο γήπεδο - Έτσι έμεινε στην πρώτη γραμμή - Αυτός ο τύπος μας πήγε βόλτα στον..."

 

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό σας όταν μάθατε την είδηση του θανάτου του;

 

"Στεναχωρήθηκα γιατί είχαμε άψογη σχέση, συνεργαστήκαμε και είχαμε εκτίμηση βαθιά και αγάπη. Μου ήρθε στο μυαλό το 2012 και το ευρωπαϊκό που είχαμε πάρει, τις καταστάσεις που έζησα και θυμάμαι, τη φωνή και την έντασή του στο γήπεδο".

 

Τι τον έκανε να ξεχωρίζει;

 

"Του άρεσε πολύ να δουλεύει, είχε βαθιά γνώση τού μπάσκετ και της ψυχολογίας, είχε πάντα καλούς συνεργάτες που τον στήριζαν όσο προχωρούσε η τεχνολογία και η προπονητική. Ήταν Σοφός γιατί έβλεπε το μπάσκετ μέσα από πολλές διαστάσεις". 

 

Ποια είναι η ιστορία που θυμάστε να μας διηγηθείτε;

 

"Θυμάμαι ότι ο τύπος αυτός μας πήγε το πρωί με γιοτ βόλτα στον Βόσπορο την ημέρα που είχαμε τελικό Ευρωλίγκας. Ήξερε πολύ καλά πώς να χαλαρώνει ένα παίκτη και πώς αυτό βοηθάει την ψυχολογία, το οποίο αποδεικνύεται και επιστημονικά".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags