Facebook Pixel Sportdog.gr | Κρεγκ Μπρούστερ: Ο Σκωτσέζος που έπαιξε μόνο στους δικούς μας «Rangers»
| 2021-09-19 04:33:00

Κρεγκ Μπρούστερ: Ο Σκωτσέζος που έπαιξε μόνο στους δικούς μας «Rangers»

Sportdog Team
Κρεγκ Μπρούστερ: Ο Σκωτσέζος που έπαιξε μόνο στους δικούς μας «Rangers»

Μετά από μία αδιάφορη περιπλάνηση στις ομάδες που ζουν υπό την σκιά των μεγάλων της Σκωτίας, ο Craig Brewster ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες στην χώρα μας για τον Ιωνικό και κατάφερε σε μία πενταετία να γράψει την δική του ιστορία, οδηγώντας τους ελληνικούς «Rangers» στον τελικό του Κυπέλλου, στην παρθενική ευρωπαϊκή παρουσία και στην καθολική αναγνώριση, με τον ίδιο να φτάνει μια ανάσα από την Εθνική Σκωτίας έστω κι αν είχε πατήσει τα 35!

«Ονειρό μου είναι να επιστρέψουμε στην εποχή του Brewster. Στον Ιωνικό που βγήκε Ευρώπη». Με αυτή την δήλωση ο Γιάννης Τσιριγώτης εξέφρασε τις φιλοδοξίες του, όταν ανέβηκε στον προεδρικό θώκο της ομάδας της Νεάπολης, απαντώντας όπως θα έκανε λογικά ο κάθε οπαδός του αθηναϊκού συλλόγου. Ο θηριώδης φορ από το Νταντί (1,5 ώρα μακρυά από την Γλασκώβη) μεγάλωσε όπως όλοι οι συπατριώτες του, έχοντας ως όνειρο να αγωνιστεί στην Celtic ή στους Rangers. Θα μπορούσε να πει πως τα κατάφερε εν μέρει, αφού όντως έπαιξε στους δεύτερους, όχι όμως στην πατρίδα του, αλλά στην δική μας!

Η αλήθεια είναι πως οι δύο μεγάλοι του σκωτσέζικου πρωταθλήματος ίσως ήταν ο απώτερος στόχος του, όμως για να είμαστε ακριβείς όνειρο του Craig Brewster ήταν να παίξει για την μεγαλύτερη ομάδα της γενέτειρας του, την Dundee United. Κατάφερε με σχετική ευκολία να βρεθεί στις ακαδημίες της, όμως γρήγορα τα βρήκε σκούρα και χωρίς προοπτική να γίνει επαγγελματίας, έκανε ένα πίσω βήμα στην ερασιτεχνική Stobswell για να ξεκινήσει πρακτικά την καριέρα του από την ταπεινή Forfar της τρίτης κατηγορίας. Με το επίπεδο σχετικά χαμηλό για τα προσόντα του, ξεχώρισε αμέσως, πραγματοποιώντας μέχρι τα 25 του σχεδόν 200 συμμετοχές και τραβώντας το ενδιαφέρον της Raith Rovers μιας κατηγορίας ψηλότερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags