Facebook Pixel Άρης: Ατάκες "φωτιά" για Άρη - "Έκανε υπερβάσεις ο Καρυπίδης - Ανέβασαν τον πήχη πριν παίξουν..."
| 2021-09-21 23:39:00

Ατάκες "φωτιά" για Άρη - "Έκανε υπερβάσεις ο Καρυπίδης - Ανέβασαν τον πήχη πριν παίξουν..."

Sportdog Team
Ατάκες "φωτιά" για Άρη - "Έκανε υπερβάσεις ο Καρυπίδης - Ανέβασαν τον πήχη πριν παίξουν..."

Την άποψή του για την εικόνα των Κίτρινων στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος εξέφρασε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο έμπειρος τεχνικός διευθυντής Παύλος Μυροφορίδης.

Παύλος Μυροφορίδης: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή "Στη Σέντρα" μίλησε ο έμπειρος τεχνικός διευθυντής όπου και αναφέρθηκε τόσο στην εικόνα των Κίτρινων στην αρχή της Super League, όσο και στο θέμα προπονητή που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

"Όταν βάζεις στόχο για μια χρονιά και λες ότι η ομάδα πρέπει να πετύχει κάτι, πρέπει να υποστηρίξεις εμπράκτως και τον προπονητή αλλά και τους παίκτες σου και να είσαι η «ομπρέλα» της ομάδας. Η ομάδα οφείλει να προστατέψει τους πάντες, γιατί πρέπει κάποια στιγμή κάποια ομάδα στην Ελλάδα να ρισκάρει και να δώσει τα ηνία της ομάδας σε έναν προπονητή για 2-3 χρόνια. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο Άκης Μάντζιος ή οποιοσδήποτε. Πρέπει να δώσεις ένα περιθώριο, δεν μπορείς πάντα να έχεις καλές χρονιές. Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με την αποτυχία και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν θέλεις πραγματικά τον προπονητή σου θα είναι ευνοημένη η ομάδα σου, το θέμα είναι τι θέλεις. Αν η ομάδα σου αντιληφθεί και οι ποδοσφαιριστές σου ότι αυτοί δεν φταίνε και το πληρώνει ο ένας, είναι θέμα χρόνου πότε θα φύγει ο επόμενος.

Κάποια στιγμή όταν ήμουν στον Άρη, είχε έρθει ένα παιχνίδι που η ομάδα έκανε 2-3 ισοπαλίες προηγουμένως και υπήρχαν δημοσιεύματα ότι ο τότε προπονητής, Σπάνος, θα έφευγε από την ομάδα. Στα αποδυτήρια μας βέβαια, υπήρχε ότι ή με τον Σπάνο πάτε για πρωτάθλημα ή ας μην το πάρετε. Αυτόν έχετε όμως, αποδεχτείτε τον και πάμε. Όταν ο παίκτης καταλάβει ότι αυτόν έχει και η ευθύνη θα δείχνει αυτόν μετά, πίστεψε με είναι λίγο διαφορετικό."

Υπάρχουν κλίκες στον Άρη;

"Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν οι άνθρωποι που ταιριάζουν πιο πολύ μεταξύ τους, δεν το συζητάμε αυτό. Δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο να κάνουμε τα κέφια του καθένα."

Τι φταίει πιστεύεις στον Άρη;

"Ο Άρης ανέβασε τον πήχη πριν παίξει, καλό είναι να το ανεβάζεις παίζοντας και κερδίζοντας. Αν κάνεις 10 μεταγραφές το καλοκαίρι δεν ανεβάζεις τον πήχη". 

Για το πρόστιμο σε παίκτες και Άκη Μάντζιο;

"Ο Καρυπίδης έχει κάνει υπερβάσεις για τον Άρη, το καλοκαίρι ειδικά. Θέλει να δει αυτό που αγόρασε να το δει στο γήπεδο. Το θέμα δεν είναι να βάζεις πρόστιμο τώρα, εμένα μου αρέσει να λύνω το πρόβλημα πριν έρθει η απόλυση και το πρόστιμο. Είναι δύσκολα βέβαια να το λύσεις, θα έχεις γκρίνια και πρέπει να σου πάει το αποτέλεσμα. Δεν τιμωρείς την ομάδα σου, προσπαθείς να βρεις λύση. Η διαχείριση στο ποδόσφαιρο είναι το 50%. Και το άλλο 50% είναι η καθημερινότητα.

Ο επαγγελματίας οφείλει όταν μπαίνει στο γήπεδο να κλείνει τα αυτιά του, είτε είναι προπονητής είτε είναι ποδοσφαιριστής να μπαίνει και να προσφέρει για την ομάδα που δουλεύει και εργάζεται. Πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου και να προχωρήσεις, θα πρέπει να βρεις το λάθος και να το διορθώσεις", είπε ο Παύλος Μυροφορίδης μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags