Facebook Pixel Sportdog.gr | Αγκομάχησε αλλά είχε "Τσίνο"! 1-0 η ΑΕΚ τη ζόρικη Λαμία - Και τώρα ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-22 22:23:00

Αγκομάχησε αλλά είχε "Τσίνο"! 1-0 η ΑΕΚ τη ζόρικη Λαμία - Και τώρα ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αγκομάχησε αλλά είχε "Τσίνο"! 1-0 η ΑΕΚ τη ζόρικη Λαμία - Και τώρα ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα της Φθιώτιδας έβαλε δύσκολα στην Ένωση, η οποία πήρε το τρίποντο με γκολ του Αργεντινού επιθετικού στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

ΑΕΚ - Λαμία: Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά την ισοπαλία (3-3) στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Η Ένωση τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λαμία, κατάφερε όμως να βρει τη λύση με γκολ του Σέρχιο Αραούχο. Έτσι η Ένωση θα πάει με ανεβασμένη την ψυχολογία στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ την 4η αγωνιστική.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Η εικόνα της ΑΕΚ στην εκκίνηση της αναμέτρησης δεν είχε καμία σχέση με το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Δικέφαλου αετού στο Ηράκλειο, όπου προηγήθηκε στο σκορ και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο τέρματα, παρά την αποβολή του Λιβάι Γκαρσία. Η Ένωση έπαιξε κάπως μουδιασμένα με φανερή αδυναμία να φέρει τη μπάλα στα καρέ του Γκαραβέλη και να δημιουργήσει προϋποθέσεις.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο παιχνίδι, με την προσπάθεια του Ρόμανιτς να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς στο 6'. Η ΑΕΚ απάντησε τρία λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Τζαβέλλα που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ομάδας της Φθιώτιδας, ενώ στο 14' ο Άμραμπατ βρήκε τον Αραούχο, ο οποίος γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει.

Η επόμενη καλή στιγμή για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 31'. Ο Τσούμπερ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά το απευθείας σουτ του Σιμάνσκι από το ύψος της περιοχής ήταν πολύ κακό κι έφυγε πολλά μέτρα άουτ. Στο 34' Ο Σιμάνσκι έβγαλε κάθετη στον Αραούχο, που βγήκε πλάγια απέναντι στον Γκαραβέλη, επιχείρησε να σκοράρει με ραμπόνα να σκοράρει, αλλά η προσπάθειά του εκτός στόχος στερήθηκε και τύχης.

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, η οποία δέχτηκε αρκετές επικίνδυνες επισκέψεις! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 51' με Μανουσάκη, στο 55' με Ελευθεριάδη, ενώ στο 63' ο Στάνκοβιτς απέκρουσε θεαματικά το σουτ του Τζανδάρη. Οι αλλαγές του Μιλόγεβιτς όμως με Σάκχοφ και Τάνκοβιτς βοήθησαν τους γηπεδούχους.

Στο 67' ύστερα από κάθετη του Χατζισαφί, ο Τάνκοβιτς έκανε μία μαγική ενέργεια αφήνοντας στον Αραούχο που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, λύνοντας τον Γόρδιο Δεσμό. Η ΑΕΚ όμως έπαιξε επικίνδυνα στη συνέχεια. Έδειξε πάλι δυσκολία να σκοράρει και ένα δεύτερο γκολ και να καθαρίσει τη νίκη (έχασε πάντως μία ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 78'). Έχασε συν τοις άλλοις την αυτοσυγκέντρωσή της και παραλίγο να το πληρώσει, ιδιαίτερα στο 79' όταν ο Ρόμανιτς απώλεσε τεράστια ευκαιρία για το 1-1, όταν βγήκε τετ-α-τετ, αλλά πλάσαρε άουτ.

Η ΑΕΚ έχασε και άλλες ευκαιρίες με Τάνκοβιτς στο 83' και με τον Μάνταλο στο 84'. Στο 89' είχε δοκάρι με τον Λε Ταλέκ. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με την Ένωση να επιστρέφει στις νίκες.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αραούχο βρήκε ξανά δίχτυα και ξελάσπωσε την ομάδα του.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Το ίδιο σχήμα σε σχέση με το ματς με τον ΟΦΗ με μόνη αλλαγή την παρουσία του Γέβτιτς πίσω από τον Αραούχο (στην οποία έπαιζε ο Τσούμπερ και ελέω της τιμωρίας του Λιβάι Γκαρσία που αποβλήθηκε) παρέταξε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς κόντρα στη Λαμία..

Ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία. Την άμυναα ποτέλεσαν οι Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση ο Σιμάνσκι με τον Λε Ταλέκ. Επιτελικός μέσος έπαιξε ο Γέβτιτς, αριστερό εξτρέμ ο Τσούμπερ, δεξί ο Άμραμπατ και στην επίθεση ο Αραούχο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο στιγμές από Τσούμπερ που γενικά δεν ήταν τόσο κινητικός στο ματς, μία στο 37' σε εκτέλεση φάουλ και μία στις καθυστερήσεις με κεφαλιά. Αμφότερες οι προσπάθειες κατέληξαν στην αγκαλιά του πορτιέρε των Λαμιωτών.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν (91' Σβάρνας), Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (63' Σιμάνσκι), Άμραμπατ (46' Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Γέβτιτς (63' Ανσαριφάρντ), Αραούχο

Λαμία: Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (65' Προβυδάκης), Νούνιες (88' Μαρτίνεθ), Ελευθεριάδης (73' Βλαχομήτρος), Μανούσος (65' Καραμάνος), Μανουσάκης (65' Ταϊρόν), Ρόμανιτς.

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι με τον Λε Ταλέκ στο 89'. Μετά από κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, ο Γάλλος δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στο 52' ο Τάνκοβιτς έπεσε μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής Ζαμπάλας έδειξε παίζεται. Στο 79' ο Ρόμανιτς αστόχησε σε τετ α τετ, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι.

ΜΙΑ ΕΙΝΑ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ έχει πλέον 7 βαθμούς και ανεβαίνει στην Τούμπα για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ με ανεβασμένη την ψυχολογία. Η Λαμία παρέμεινε χωρίς βαθμό στην κούρσα του πρωταθλήματος.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags