Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Δεν "μίλησαν" οι μεταγραφές της ΑΕΚ - Όχι τα ίδια με Τζαβέλλα στην Τούμπα - Δεν... τρομάζει ο ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-23 12:31:00

Δεν "μίλησαν" οι μεταγραφές της ΑΕΚ - Όχι τα ίδια με Τζαβέλλα στην Τούμπα - Δεν... τρομάζει ο ΠΑΟΚ

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν "μίλησαν" οι μεταγραφές της ΑΕΚ - Όχι τα ίδια με Τζαβέλλα στην Τούμπα - Δεν... τρομάζει ο ΠΑΟΚ

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει η Ένωση και η "γκρίνια" για Λουτσέσκου. Η ΑΕΚ πρέπει να τρέξει. Να δέσει τις γραμμές της, για το ντέρμπι με τον Δικέφαλο στην Τούμπα παρότι δεν εμπνεύει φόβο η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΑΕΚ: Πως το είπε αυτό ο Σέρχιο Αραούχο; «Είμαστε σε φάση γνωριμίας. Οσο περνάει ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι και θα δώσουμε χαρά στον κόσμο». Η ΑΕΚ νίκησε με γκολ του τη Λαμία, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο αγκομάχησε για να σκοράρει με το ζόρι ένα τέρμα.

Την προηγούμενη αγωνιστική η Ένωση που στραβοπάτησε στο Ηράκλειο σημείωσε 3 γκολ, τα 2 εκ των οποίων με 10 παίκτες. Παράδοξο έτσι;

Και όμως η ΑΕΚ πρέπει να τρέξει. Να δέσει τις γραμμές της, γιατί έρχεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δεν εμπνεύει φόβο η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ίσα ίσα. Και αυτή αγκομαχόντας κατέλαβε τον Παναιτωλικό. Αν δεν ήταν και αυτή η απόκρουση του Πασχαλάκη στο 88' τώρα η πίεση θα ήταν μεγαλύτερη για τους ασπρόμαυρους, οι οποίοι στραβοπάτησαν στην πρεμιέρα με την ήττα κόντρα στον ΠΑΣ και από τότε η κριτική στον Λουτσέσκου έγινε εντονότερη. Του τα χώνουν οι ΠΑΟΚτσήδες, γιατί η ομάδα δεν ενισχύθηκε και εκείνος εμπιστεύτηκε τις παλιές καραβάνες που έχουν σκουριάσει πλέον. 33 ο Βαρέλα, 34 ο Κρέσπο, 33 ο Μπίσεσβαρ.

Δεν πιστεύουν στον Ρουμάνο πλέον, ότι μπορεί με το μαγικό του ραβδάκι και την ευχέρεια που έχει να ανασταίνει παίκτες και ομάδες ως μετρ της ψυχολογίας; Δεν ξέρουμε! Πάντως πριν τρία χρόνια, έφαγαν αμάσητο τον παπά, ότι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ και δεν το άξιζε. Λες και οι κιτρινόμαυροι εκείνη τη σεζόν δεν κέρδισαν τις δικές τους μάχες. Μέσα έξω κέρδισαν τον Ολυμπιακό με επικές ανατροπές. Ειδικά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ήταν αυτό που έδωσε τον τίτλο.

Αλλά φτάνει πια με το χθες! Πάμε στο σήμερα. Η ΑΕΚ έχει κάνει ένα σκασμό μεταγραφές. Τα έσκασε φέτος ο Τίγρης. Και η ομάδα έδειξε με ΟΦΗ, ότι πραγματικά μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα όμορφο μέσα στο χορτάρι. Τσούμπερ, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία μέχρι να αποβληθεί και Αραούχο άφησαν τους Ενωσίτες ικανοποιημένους.

Το γιατί χάθηκε αυτή η νίκη, επικοινωνιακά αποδόθηκε στον διαιτητή Φωτιά που κατάπιε την αποβολή του Καμάου εξήντλησε την αυστηρότητά του στον Γκαρσία, αντί να αποβάλλει τόσο τον Λάμπρου που του έκανε κεφαλοκλείδωμα όσο και τον Νέιρα που απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο σπρώξιμο στον συμπαίκτη του από τον μεσοεπιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο και αργότερα σημείωσε τα 2 εκ των 3 γκολ του ΟΦΗ. Συν τοις άλλοις ο Φωτιάς δεν είδε το φάουλ στον Βράνιες στο 1-3.

Ουσιαστικά όμως η ΑΕΚ έχασε τους τρεις βαθμούς από την άμυνά της.

Όπως πέρσι! Από στημένες φάσεις και τον έμπειρο Τζαβέλλα να εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή, αλλά και τον γίγαντα Στάνκοβιτς να τα τρώει σχεδόν όρθιος, αφού η αντίδρασή του και στα τρία γκολ που δέχτηκε δεν ήταν και η καλύτερη.

Στην Κρήτη είδαμε Τσούμπερ και Άμραμπατ να κελαηδούν στο χορτάρι, κάτι όμως που δεν είδαμε με τη Λαμία, σε ένα ματς που η άμυνα της ΑΕΚ έμπαζε ξανά. Οι Λαμιώτες είχαν τις ευκαιρίες τους για να κάνουν τη ζημιά με την ΑΕΚ να τη γλιτώνει καθαρά από τύχη. Αφήστε που ο Μαροκινός αποχώρησε με ενοχλήσεις στον Δικέφαλο.

Η νίκη φυσικά και μετράει, όπως δήλωσε και ο Μιλόγεβιτς. Αλλά πέραν του Αραούχο που σκόραρε, οι μεταγραφές της μεσοεπιθετικής γραμμής δεν “μίλησαν” ιδιαίτερα. Ούτε καν ο Γέβτιτς, τον οποίο οι ΑΕΚτζήδες περίμεναν πως και πως να δούνε στο Ηράκλειο αντί του Μάνταλου που έφαγε ο καημένος όλα τα ανάθεμα (και στον Μιλόγεβιτς που τον έβαλε) λόγω της ισοπαλίας.

Η ΑΕΚ με Λαμία είχε φάσεις. Δεν έκανε πολλά γκολ. Με ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αφήσει ευκαιρίες να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Θα πρέπει να δέσει και αμυντικά. Να κλείσει τα κενά και να βρει χημεία. Ίσως αν η εντολή της προώθησης των Τζαβέλλα-Βράνιες για κεφαλιά στα κόρνερ θα πρέπει να μετριαστεί στη Θεσσαλονίκη. Έφαγε πολλά τετ α τετ η άμυνα με Λαμία και αυτό κάτι δείχνει!

Στο τέλος να πούμε δύο λόγια για τον κυρ Στέλιο, αυτή τη μεγάλη κιτρινόμαυρη ψυχάρα που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δει την ΑΕΚ. Ο Σεραφείδης ήταν μια ζωή κοντά στην ομάδα. Αθόρυβος, εργατικός και καταλυτικός. Αδικήθηκε, αλλά δεν γκρίνιαξε ποτέ. Δεν έφυγε ποτέ από κοντά της. Και δικαιώθηκε!!!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαφνικό πρόβλημα στην ΑΕΚ - "Μπαρούτι" ο Μελισσανίδης για κορυφαίο άσο - Παίρνει… κεφάλια!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags