Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Σούπερ ανάλυση για το παιχνίδι με τον Πανιτωλικό!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-24 13:45:00

"Γιατί... τρελάθηκε με ΠΑΟΚ ο Αναστασίου - Ανάποδα σφυρίγματα και πέναλτι - Αυτός κάνει τη διαφορά"

του Γιώργου Κτενά
"Γιατί... τρελάθηκε με ΠΑΟΚ ο Αναστασίου - Ανάποδα σφυρίγματα και πέναλτι - Αυτός κάνει τη διαφορά"

Η διαιτησία υπέρ του Δικεφάλου και πώς θα παίξει κόντρα στην ΑΕΚ. Συνέντευξη για όσα έγιναν στο Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ, τα πολλά παράπονα των γηπεδούχων από τον Κουμπαράκη και την... έκρηξη του Γιάννη Αναστασίου. Ποια τα αγωνιστικά προβλήματα των "ασπρόμαυρων", ποιος ξεχωρίζει και το πλάνο για να κοντράρει την ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ: Την άποψή του για όλα όσα έγιναν στο παιχνίδι τού Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ κατέθεσε μέσω του sportdog.gr ο Αλέξανδρος Κουτσιούμπας.

Ο καλός συνάδελφος από το Αγρίνιο, που βρέθηκε στο γήπεδο για το παιχνίδι όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ματς των Καναρινιών, αναφέρθηκε στον Γιάννη Αναστασίου και σε όσα έχει αλλάξει στον Παναιτωλικό, αλλά και στον Δικέφαλο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

"Τυχερός ο ΠΑΟΚ - Αυτό εκμεταλλεύτηκε στο Αγρίνιο - Τι άλλαξε ο Αναστασίου"

Αλέξανδρε, πώς είδες τον αγώνα τού Παναιτωλικού εναντίον του ΠΑΟΚ;

"Ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε στα ίσα μία ομάδα που έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχε 12 τελικές προσπάθειες και κλασικές ευκαιρίες για να πάρει ακόμα και τη νίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα των παικτών του και με λίγες τελικές προσπάθειες σημείωσε δύο γκολ. Οργανωμένο ποδόσφαιρο από τον Παναιτωλικό, καλή κυκλοφορία, σωστές επιθέσεις, δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο και καλή διαχείριση από τον Γιάννη Αναστασίου. Ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη με το μέρος του και την εμπειρία να "κλέψει" το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί μετράνε, ωστόσο ο Παναιτωλικός κρατάει την εξαιρετική εμφάνιση, την αγωνιστική του εικόνα και θα αναζητήσει τους τρεις βαθμούς στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία". 

Ο Παναιτωλικός είχε, ξανά, πολλές τελικές προσπάθειες - όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Η παρουσία τού Αναστασίου έχει δώσει άλλη πνοή στην ομάδα;

"Ο Γιάννης Αναστασίου έχει μεταμορφώσει τον Παναιτωλικό τη φετινή σεζόν. Μια ομάδα που έβγαζε με το ζόρι πέντε τελικές ανά αγώνα την προηγούμενη διετία, τώρα φτάνει με ευκολία στην αντίπαλη εστία δημιουργώντας πάνω από 10 τελικές και μεγάλες ευκαιρίες. Η καλή δουλειά φαίνεται, υπάρχει πειθαρχία, καλό κλίμα και όλοι παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Η ομάδα μετά από τρία δύσκολα παιχνίδια με ομάδες εξάδας, έχει τέσσερις βαθμούς, θα μπορούσε και περισσότερους. Η νοοτροπία νικητή που έχει δώσει στους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου, βγαίνει στο γήπεδο και έως τώρα ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει την εικόνα αυτή και είναι ενθουσιασμένος. Βεβαίως και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι ήταν στοχευμένες και έχουν ανεβάσει την ομάδα επίπεδο". 

"Για αυτό έφυγε από το γήπεδο ο Αναστασίου - Ανέτοιμος ο ΠΑΟΚ - Αδικαιολόγητος ο Καμπουράκης"

Πώς σχολιάζεις την κίνησή του να φύγει από το γήπεδο; Υπήρξαν φάσεις που ο Παναιτωλικός δικαιούται να φωνάζει για τη διαιτησία.

Ο προπονητής του Παναιτωλικού ήταν σε "αναμμένα κάρβουνα" με τις αποφάσεις του διαιτητή Κουμπαράκη. Είδαμε σε τρεις, τέσσερις περιπτώσεις να δίνονται αντίθετα πράγματα, φάσεις που "έβγαζαν μάτι". Αφορμή για την αποχώρηση του Αναστασίου για τα αποδυτήρια πριν βγει το ημίχρονο, ήταν ένα πλάγιο που δόθηκε στον ΠΑΟΚ. Κάποια σφυρίγματα του Κουμπαράκη ήταν αδικαιολόγητα. Είναι λογικό για έναν προπονητή πάνω στην ένταση να λειτουργήσει έτσι, θεωρώντας ότι αδικείται η ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα από πλευράς Αναστασίου. Ο διαιτητής χαρίστηκε πολλές φορές στους παίκτες του ΠΑΟΚ, ήταν ελαστικός και με το ζόρι έβγαζε την κίτρινη κάρτα. Πολλά σφυρίγματα υπέρ του Δικεφάλου του Βορρά, ενώ στη φάση του 88' με τον Καρέλη να πλασάρει πάνω στον Πασχαλάκη, στην πορεία της φάσης, ο Καρέλης προλαβαίνει τον αντίπαλό του, μπαίνει μπροστά από τη μπάλα και τον βρίσκει ο αμυντικός. Είναι περίπτωση πέναλτι, η οποία δεν ελέγχθηκε καν από το VAR. 

Πώς είδες τον ΠΑΟΚ;

"Ο ΠΑΟΚ δε δείχνει ακόμα έτοιμος, τουλάχιστον όχι η ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τίτλο. Ο Λουτσέσκου δίνει άλλο αέρα στον πάγκο της ομάδας και η παρουσία του κάνει καλό στον ΠΑΟΚ. Μη ξεχνάμε όμως ότι υπήρχαν απουσίες σημαντικές (Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Καγκάβα, Κωνσταντέλιας) με παίκτες που μπορούν να δώσουν πολλά και να καθορίσουν το αγωνιστικό στυλ της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ του Αγρινίου είχε σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία και πολλά κενά διαστήματα στο παιχνίδι του. Πήρε παρ' όλα αυτά τους βαθμούς χωρίς να πείσει και μάλιστα σε έδρες που ενδεχομένως άλλες ομάδες τέτοιου επιπέδου να δυσκολευτούν".

"Κάνει διαφορά ο Μιτρίτσα - Κουρασμένος ο Σβαμπ - Αυτά θα δούμε με Λουτσέσκου στα ντέρμπι"

Ποιους παίκτες του ΠΑΟΚ ξεχώρισες και θεωρείς ότι θα του φανούν χρήσιμοι στη συνέχεια, στη μάχη για τον τίτλο;

"Ο Μιτρίτσα είναι παίκτης χρήσιμος που θα κάνει τη διαφορά. Λειτούργησε πολύ έξυπνα στο πρώτο γκολ και γενικότερα έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Επίσης ο Ντόουγκλας Αουγκούστο είχε πολλά τρεξίματα και ήταν καθοριστικός. Ο Κούρτιτς σταθερός και δυνατό κορμί στο χώρο του κέντρου. Ο Πασχαλάκης έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και φαίνεται ότι είναι σε καλή φόρμα αυτό το διάστημα. Παίκτες ποιοτικοί όπως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Μπίσεσβαρ που ήρθαν από τον πάγκο μπορούν με τη σειρά τους να "τραβήξουν" την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Κουρασμένος ήταν ο Σβαμπ, είναι όμως παίκτης σημαντικός για τον Δικέφαλο του Βορρά. Αν εξαιρέσουμε το γκολ που σημείωσε, δεν είδα κάτι άλλο ιδιαίτερο από τον Σίντκλεϊ στο αριστερό άκρο της άμυνας".

Στη Θεσσαλονίκη μιλούν για κλασσική ομάδα Λουτσέσκου που εμφανίστηκε στο Αγρίνιο. Πώς είδες τον Ρουμάνο προπονητή; Μπορεί η ομάδα που έχει φτιάξει φέτος να "χτυπήσει" το πρωτάθλημα;

"Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε στον πάγκο τον Ρουμάνο τεχνικό, θα είχε χαμένους βαθμούς σε Τρίπολη και Αγρίνιο. Ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα. Κάτι που θυμόμαστε έντονα και από την χρονιά που ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής. Δε γνωρίζω όμως κατά πόσο αυτό το ρόστερ μπορεί να ανταποκριθεί σε υψηλούς στόχους. Δεν ενισχύθηκε σημαντικά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και ίσως το πληρώσει αυτό. Τα ντέρμπι είναι ένα καλό κριτήριο για το τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags