Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Δομάζος και Αντωνιάδης παίζουν αντίπαλοι σε Ολυμπιακός-ΑΕΚ
| 2021-09-24 17:06:00

Ντοκουμέντο! Δομάζος και Αντωνιάδης παίζουν αντίπαλοι σε Ολυμπιακός-ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Ντοκουμέντο! Δομάζος και Αντωνιάδης παίζουν αντίπαλοι σε Ολυμπιακός-ΑΕΚ (ΦΩΤΟ)

Οι δύο ιστορικές σημαίες του Παναθηναϊκού με άλλες φανέλες. Ο ένας φορούσε τη κιτρινόμαυρη και ο έτερος ερυθρόλευκη.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: 24-9-1978. Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ, στο γήπεδο Γ.Καραϊσκάκης, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι δυο ομάδες ήταν πρωτοπόροι, μαζί με Εθνικό και Άρη, οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν στη πρεμιέρα μέσα στο Αιγάλεω 2-0 και τη δεύτερη αγωνιστική τον ΠΑΟΚ 3-2 στη Φιλαδέλφεια, ενώ οι ερυθρόλευκοι ζορίστηκαν με Λάρισα 4-3 και κέρδισαν στην Καβάλα 1-0. Μέχρι τη σέντρα του ντέρμπι μεσολάβησαν 10 μέρες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, γιατί η εθνική ομάδα έπαιξε στη Ρωσία και έχασε 2-0 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού κυπέλλου του 1980. Στο γήπεδο βρέθηκαν αντίπαλοι δυο σημαίες του Παναθηναϊκού, ο Μίμης Δομάζος που το καλοκαίρι φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και ο Αντώνης Αντωνιάδης που μεταπήδησε στον Ολυμπιακό.

Στο κατάμεστο γήπεδο του Φαλήρου, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0, το γκολ πέτυχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με σουτ σε άδεια εστία, παίρνοντας το ριμπάουντ από σουτ του Δομάζου που χτύπησε στο δοκάρι και είχε εξουδετερώσει τον τερματοφύλακα Κελεσίδη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει στο πρώτο ημίχρονο με ανούσιες όμως φάσεις, ενώ η ένωση αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις, σε μια από αυτές ήρθε και το γκολ, στο 27ο λεπτό ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, Νίκος Χρηστίδης, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Μεταξάς”.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε κλοτσοσκούφι, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει επιθέσεις οι οποίες κόβονταν από τους αμυντικούς του δικεφάλου, ο Πέτρος Ραβούσης αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ, όμως την μεγάλη ευκαιρία είχε και πάλι η ένωση στο 74΄ σε σουτ του Νικολούδη η μπάλα χτύπησε το δοκάρι.

Η νίκη της ΑΕΚ έφερε την ομάδα στη κορυφή μαζί με τον Εθνικό, που την ίδια ώρα κέρδισε στις Σέρρες. Το ντέρμπι αυτό ήταν το πρώτο μετά το 6-1 της ένωσης, τέσσερις μήνες πριν για το κύπελλο, με τους ερυθρόλευκους να ζητούν εκδίκηση με ανάλογο θρίαμβο ενώ οι κιτρινόμαυροι παρουσιάζονταν και αυτοί σίγουροι για μεγάλο σκορ, αφού είχαν αναπτερωμένο το ηθικό μετά και την εξάρα επί της Πόρτο λίγες μέρες πριν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags