Facebook Pixel Σάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Η CONCACAF απέκλεισε για τρία χρόνια τον... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-09-26 12:16:00

Σάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Η CONCACAF απέκλεισε για τρία χρόνια τον... (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Σάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Η CONCACAF απέκλεισε για τρία χρόνια τον... (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία από τις ειδήσεις που έκαναν, την περασμένη εβδομάδα, τον γύρο του κόσμου, ήταν αυτή που αφορά στον Ρόνι Μπρουνσβάϊκ.

Ο 60χρονος αντιπρόεδρος του Σουρινάμ, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έπαιξε σε επίσημο αγώνα διεθνούς διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς συμμετείχε στην εντός έδρας συντριβή (6-0) της Ιντερ Μένγκο Ταπόε από την Ολύμπια Ονδούρας.

Οπως ανέφεραν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Μπρουνβάϊκ, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας της πατρίδας του, έχει βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, δεδομένου ότι έχει καταδικασθεί ερήμην από την Δικαιοσύνη της Ολλανδίας και της Γαλλίας για διακίνηση ναρκωτικών.

Οπως απεδείχθη μετά από σχετική έρευνα της CONCACAF, η συμμετοχή του Μπρουνσβάικ στην εν λόγω αναμέτρηση είχε αρκετό... παρασκήνιο, καθώς βίντεο που κυκλοφόρησε, δείχνει τον 60χρονο πολιτικό, σε κλίμα ευφορίας, να μοιράζει χρήματα στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, στα αποδυτήρια μετά την λήξη της αναμέτρησης.

«Μετά την αξιολόγηση των ενεργειών που επισημάνθηκαν σε ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το παιχνίδι της CONCACAF, ανάμεσα στην Ιντερ Μένγκο Ταπόε και την Ολύμπια, αλλά και μετά από τις γραπτές δηλώσεις που παρείχαν και οι δύο σύλλογοι, η πειθαρχική επιτροπή, διαπίστωσε ότι έχουν παραβιασθεί σοβαρά οι κανόνες ακεραιότητας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ποδοσφαιρική Συνομοσπονδίας Βορείου Αμερικής, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, με την διευκρίνηση ότι «Ως αποτέλεσμα αυτών των παραβιάσεων των κανόνων, αποφασίστηκε ότι στον κ. Ρόνι Μπρουνσβάικ, απαγορεύεται για τρία χρόνια οποιαδήποτε συμμετοχή με οποιαδήποτε ιδιότητα σε διοργανώσεις της CONCACAF. Οι δύο σύλλογοι, αποκλείσθηκαν από την τρέχουσα διοργάνωση και η ποινή έχει με άμεση ισχύ».

Παράλληλα, η CONCACAF, διαβεβαίωσε «ότι θα συνεχίσει να ερευνά αυτήν την υπόθεση, καθώς και τα άλλα εμπλεκόμενα άτομα, και διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει τυχόν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία στην πειθαρχική επιτροπή, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλες πιθανές κυρώσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags