Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Καλύτερα με Μαρτίνς! Λουτσέσκου πες συγγνώμη – Είναι αυτός πελάτης;
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-27 09:05:00

Καλύτερα με Μαρτίνς! Λουτσέσκου πες συγγνώμη - Είναι αυτός πελάτης;

του Γεωπόλδου
Καλύτερα με Μαρτίνς! Λουτσέσκου πες συγγνώμη - Είναι αυτός πελάτης;

Η μάχη των Δικεφάλων στην Τούμπα είχε νικητή τον ΠΑΟΚ, μεγάλη χαμένη την ΑΕΚ και προβηματισμό για Μιλόγεβιτς-μεταγραφές - Οι Θεσσαλονικείς με κορυφαίο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επικράτησαν 2-0 με τον Ολλανδό να σκοράρει, να κερδίζει πέναλτι, να του ακυρώνεται γκολ.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη μάχη των Δικεφάλων απέναντι στην ΑΕΚ! Οι Θεσσαλονικείς με κορυφαίο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ επικράτησαν 2-0 με τον Ολλανδό να σκοράρει, να κερδίζει πέναλτι, να του ακυρώνεται γκολ.

Ο τύπος έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ένωσης και έκανε τους ΑΕΚτζήδες να απορούν αν ο Μισελέν είναι δεξί μπακ περιοπής και γιατί ο Μιλόγεβιτς δεν έβαλε κάποιον να κόβει στα δεξιά, από τη στιγμή που ο Γάλλος με τον Λιβάι Γκαρσία δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ανασταλτικά.

Και μιας και ειπώθηκε το όνομα του Σέρβου τεχνικού. Διαβάζαμε στα ρεπορτάζ που προηγήθηκαν της αναμέτρησης της Τούμπας, ότι ο Λουτσέσκου είναι πελάτης του προπονητή της ΑΕΚ.

Όταν οι δυο τους ήταν ακόμα σε Πανιώνιο και Ξάνθη, ο Σέρβος κόουτς τον είχε νικήσει δύο φορές. Στην αραβική τους μονομαχία είχαμε μία νίκη και μία ήττα είχαμε για τον προπονητή της ΑΕΚ τον περασμένο χρόνο.

Στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μέτρησε η κακή η παράδοση του Μιλόγεβιτς κόντρα στους Θεσσαλονικείς, ο οποίος είχε τρεις ήττες και μία νίκη. Ο Λουτσέσκου του πήρε κυριολεκτικά την ταυτότητα με τους τρεις χαφ στο κέντρο. Ο Λε Ταλέκ ήταν ο αδύναμος κρίκος, ο οποίος άφησε τον Σιμάνσκι μόνο του να τρέχει και να μη φτάνει. Μάλιστα ήταν απορίας άξιον γιατί ο Σέρβος αντικατέστησε τον Πολωνό που μέχρι να μπει ο αργός Σάκχοφ είχε ιδρώσει φανέλα.

Κατά τα άλλα όλη η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ πέταξε χαρταετό. Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Γέβτιτς ήταν ωσεί παρόντες, ενώ ο Αραούχο δεν τροφοδοτήθηκε. Ο Γέβτιτς παρεμπιπτόντως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μαζί με τον συμπατριώτη του Τσούμπερ κινήθηκε σε πολύ χαμηλές πτήσεις. Και φυσικά προβληματίζει.

Γιατί αυτόν τον παίκτη η ΑΕΚ τον πήρε για να καθαρίζει. Δεν γίνεται λοιπόν με αγοραστική αξία, σύμφωνα με το Transfermarkt, 2,5 εκατ.Ευρώ να χάνει τετ α τετ στο πρώτο ημίχρονο και ενώ το σκορ είναι στο 0-0.

Ο Στάνκοβιτς είναι ή του ύψους ή του βάθους. Τρώει το γκολ του Μπίσεσβαρ στην κλειστή γωνία, θυμίζοντας αντίδραση... Τσιντώτα της περσινής σεζόν.

Να επιστρέψουμε στο ζήτημα Λουτσέσκου που πήρε την ταυτότητα του Μιλόγεβιτς. Ο Ρουμάνος παραλίγο να ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.

Επειδή εντός του Sportdog εκφράστηκε η απορία για την υποδοχή που θα λάμβανε από τους ΠΑΟΚτσήδες, αν αναλάμβανε πέρσι το καλοκαίρι την ΑΕΚ, μπορώ να πω, ότι η μη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ένωσης από τον Ρουμάνο ήταν δίκαιη και ορθή εξέλιξη. Γιατί;

Ο Λουτσέσκου είναι καλός προπονητής. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Από την εποχή που είχε αναλάβει την Ξάνθη είχε δείξει τα διαπιστευτήρια του. Είναι ένας τεχνικός που εμπιστεύεται όποια εργαλεία που μπορεί να του δώσει μία διοίκηση. Φτιάχνει τους παίκτες ψυχολογικά. Τους κάνει να αγαπήσουν την προπόνηση. Δουλεύουν πολύ μαζί του και τους μεταμορφώνει σε γρανάζια μιας μηχανής, η οποία λειτουργεί με φοβερούς αυτοματισμούς.

Επίσης ο Λουτσέσκου έχει υψηλή αίσθηση του χιούμορ, κάτι που βοηθά εμάς τους δημοσιογράφους στη δουλειά μας, γιατί ξεφεύγουμε από τετριμμένες δηλώσεις τύπου “παίξαμε καλά – δεν παίξαμε καλά”, “ήμασταν καλοί-δεν ήμασταν καλοί” “δεν είχαμε συγκέντρωση”. Οι ατάκες που εκστόμιζε ως προπονητής της Ξάνθης είναι μυθικές. Ανατρέξτε στο youtube. Εκεί υπάρχουν πραγματικά... μνημεία.

Αλλά.

Όσα ειπώθηκαν δια στόματός του για την απώλεια του πρωταθλήματος του 2018 από τον ΠΑΟΚ δεν ξεχνιούνται. Ο Σιμόες είχε όλο το δίκιο με το μέρος του που τον ειρωνεύτηκε για το ακυρωθέν γκολ του Μοχαμαντί εξαιτίας του Ανσαριφάρντ.

Ο Ρουμάνος τερμάτισε τα όρια της γραφικότητας και της συκοφαντίας. Όλη η επικοινωνιακή αντίδραση του οργανισμού του ΠΑΟΚ για το ατυχές συμβάν στο διαβόητο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα που κόστισε τον τίτλο στους Θεσσαλονικείς στηρίχθηκε πάνω στη ρητορική του Λουτσέσκου, ότι τους έκλεψαν.

Θα τα ξαναγράψουμε, για να μη ξεχνιόμαστε. Σε ένα ματς που παίκτες της Ένωσης κοιμήθηκαν με άλλη βαθμολογία στο μυαλό τους και το δεδομένο ότι θα παίξουν σε άδεια Τούμπα, ξύπνησαν με άλλη βαθμολογία και την Τούμπα γεμάτη. Υπενθυμίζεται, ότι είχε προηγηθεί δύο αγωνιστικές πριν το ρολό στον Γκαρσία στο ματς της Τούμπας με τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο και το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο. Και πριν υποδεχτεί την Ένωση ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Έρχεται ο Λουτσέσκου και επειδή η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια εξαπέλυε κατηγορίες, ότι δεν άξιζε τον τίτλο. Γιατί Ραζβάν; Εσύ νίκησες τον μέχρι τότε πρωταθλητή Ολυμπιακό με ανατροπή στο ΟΑΚΑ και στο Καραϊσκάκη; Έκανες πορεία 10 σερί αήττητων παιχνιδιών στην Ευρώπη; Αν θυμάμαι καλά ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από ένα χωριό, την Έστερσουντ από το Europa League. Χωρίς υποχρεώσεις στο εξωτερικό, κατάφερες να χάσεις το πρωτάθλημα και χρέωσες την αποτυχία σου στην ΑΕΚ.

Ο Ρουμάνος το... έχασε και προκάλεσε ένα πολεμικό κλίμα επηρεάζοντας αρνητικότατα τις πλατιές μάζες οπαδών και των δύο ομάδων, έναν χρόνο μετά τον τελικό στον Βόλο, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Δηλαδή ο άνθρωπος έριξε λάδι στη φωτιά...

Εν αντιθέσει, ο ειρηνοποιός Πέδρο Μαρτίνς, παρότι εργάζεται σε έναν οργανισμό ανέκαθεν εμπρηστικό, δεν προκάλεσε ποτέ με δηλώσεις του την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια δεν έχει αφήσει ποτέ του αιχμές για καμία αντίπαλη ομάδα. Αυτή τη φιλοσοφία πέρασε και στον Ολυμπιακό που έφτιαξε, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Είναι ένας άνθρωπος πράος που μόνο θετικά έχει να του προσάψει κανείς για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του.

Κοντολογίς. Άνθρωπος που χρησιμοποίησε ακραία ρητορική εις βάρος μία ομάδας, πώς είναι δυνατόν να αναλάβει τα ηνία της; Εκτός αν ζητήσει συγγνώμη δημοσίως. Χριστιανοί είμαστε, ομόδοξοι επίσης, πιστεύουμε στη μετάνοια των ανθρώπων.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags