Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Μεγάλη αποκάλυψη για τη νέα Τούμπα - Τι φέρνει το δυναμικό "μπάσιμο" του Σαββίδη - Ρεπορτάζ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 11:55:00

Μεγάλη αποκάλυψη για τη νέα Τούμπα - Τι φέρνει το δυναμικό "μπάσιμο" του Σαββίδη - Ρεπορτάζ!

Sportdog Team
Μεγάλη αποκάλυψη για τη νέα Τούμπα - Τι φέρνει το δυναμικό "μπάσιμο" του Σαββίδη - Ρεπορτάζ!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να είναι αποφασισμένος να προχωρήσει το έργο, μετά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη ΔΕΘ.

ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: Εκκίνηση των διαδικασιών για την Νέα Τούμπα, χαρακτήρισε ο Ιβάν Σαββίδης την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, στην τηλεδιάσκεψη με τους συνεργάτες του. Όχι τυχαία, καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα έχουν αρχίσει επαφές μεταξύ Κυβέρνησης και επίσημου ΠΑΟΚ για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Για όσους παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τα γεγονότα και τις κινήσεις που γίνονται, ήταν σαφές ότι ο πρωθυπουργός είχε πετάξει το μπαλάκι στον Ιβάν Σαββίδη με την αναφορά του στην Νέα Τούμπα ως «απάντηση» στην απουσία του ΠΑΟΚ από την σύσκεψη με τους φορείς της Θεσσαλονίκης λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Προφανώς, πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να «επενδύσει επικοινωνιακά» στην παρουσία στελεχών του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη σύσκεψη για να προωθήσει την ατζέντα περί μεγάλων έργων στην πόλη, όμως, με εντολή Ιβάν η αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ (Γκαγκάτσης-Δημογιάννης) δεν παρέστη. Το είπε, άλλωστε, και ο ίδιος εμμέσως πλην σαφώς στην διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης: «Έχω δώσει εντολή να μη συνεχίζονται οι κουβέντες για πράγματα που έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί και να περάσουμε στη φάση των έργων».

Εκείνες τις μέρες ο ΠΑΟΚ επικοινώνησε, όπως και χθες, την δυσφορία του για την καθυστέρηση στην τελική συμφωνία για την μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο (όπως αποκαλύπτει η σημερινή «Μ» η διοίκηση του Σταδίου δεν έχει δώσει ακόμη τις προτάσεις της σχετικά με τους χώρους που θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ, το ενοίκιο που θα πρέπει να συμψηφιστεί με τα έργα ύψους περίπου τριών εκατομμυρίων που θα κάνει ο Δικέφαλο κ.α.), υπογράμμισε την μη έκδοση ως τώρα του Προεδρικού Διατάγματος που θα δώσει το «πράσινο φως» για να «τρέξουν» οι υπόλοιπες εξελίξεις, αλλά ήταν σαφές ότι η… ταμπακιέρα ήταν η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το επιβεβαίωσε και ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου χθες: «Δεν είμαστε παράσιτα ή επαίτες για να ζητάμε οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ζητήσει, ωστόσο, να μελετηθεί η δυνατότητα συμμετοχής της Πολιτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στην χρηματοδότηση των έργων που είναι σε όφελος της κοινωνίας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Πάντα με δικαιοσύνη και σύμφωνα με την ανάλογη πρακτική στα άλλα γήπεδα που χτίστηκαν στη χώρα».

Προέγκριση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με βάση τους κανονισμούς που αφορούν στην λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσα στα χρηματοδοτούμενα έργα είναι και οι ιδιωτικές επενδύσεις, όπως είναι και η Νέα Τούμπα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «metrosport.gr», μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν επαφές μεταξύ συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη και μελών του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη και στην διάρκεια αυτών έγινε γνωστό ότι έχει ήδη δοθεί προέγκριση για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Ωστόσο, το σημαντικό είναι το ποσό που θα δοθεί. Και αυτό εξηγεί και την απόφαση αποχής από την σύσκεψη Μητσοτάκη. Ο ΠΑΟΚ πιέζει για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση που να ανταποκρίνεται στo ύψος της επένδυσης που θα κάνει ο Σαββίδης στο νέο γήπεδο, έχοντας εικόνα και του πώς γίνεται η χρηματοδότηση άλλων μεγάλων έργων.

Συν τοις άλλοις, το δυναμικό μπάσιμο που από χθες κάνει ο Ιβάν Σαββίδης «απαντά» και στο αφήγημα μερίδας του Τύπου και ορισμένων στελεχών της ΝΔ ότι «η κυβέρνηση περιμένει τον επενδυτή».

Πώς ο Μουτσάκης προετοιμάζει το επόμενο βήμα για την Νέα Τούμπα

Από χθες υπάρχει και ένα νέο πρόσωπο, όπως όλα δείχνουν, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση νέο γήπεδο. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μουτσάκη, Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ομίλου Dimera, που ο Ιβάν Σαββίδης παρουσίασε ως τον υπεύθυνο για τον φάκελο της Νέας Τούμπας και συντονιστή της ομάδας εργασίας. Είναι ο άνθρωπος πίσω από σχεδόν όλα τα ντιλ του Ιβλαν Σαββίδη στην Ελλάδα (Μακεδονία Παλλάς, ΟΛΘ, Πόρτο Καρράς). Σύμφωνα με πληροφορίες του metrosport.gr έχει ήδη αρχίσει επαφές με μελετητικά γραφεία και σύντομα, ίσως και εντός των επόμενων εβδομάδων θα επιλεγεί εκείνο που θα εκπονήσει το τελικό σχέδιο του γηπέδου. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για να προχωρήσει άμεσα στα επόμενα βήματα όταν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τα τέλη του έτους).

Αλλωστε, ο στόχος του Σαββίδης είναι ένας και δεν πρόκειται να αλλάξει: Η Νέα Τούμπα να τεθεί σε λειτουργία στα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, το 1926.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags