Facebook Pixel ΑΕΚ: "Βρήκε τον... νέο Μανώλα η ΑΕΚ - Γρήγορος και καλός στο ψηλό παιχνίδι - Παίζει άνετα Ελλάδα"
Ποδόσφαιρο
| 2021-09-29 13:07:00

"Βρήκε τον... νέο Μανώλα η ΑΕΚ - Γρήγορος και καλός στο ψηλό παιχνίδι - Παίζει άνετα Ελλάδα"

Sportdog Team
"Βρήκε τον... νέο Μανώλα η ΑΕΚ - Γρήγορος και καλός στο ψηλό παιχνίδι - Παίζει άνετα Ελλάδα"

Ποιος είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Ένωσης για τον Γενάρη. Το αγωνιστικό του προφίλ, τα χαρακτηριστικά του και πώς θα προσαρμοστεί στη Super League.

ΑΕΚ: Ο πολύπειρος agent και σκάουτερ των Σκανδιναβικών πρωταθλημάτων, Σπύρος Τουλίκας, που ζει και εργάζεται μόνιμα στη Σουηδία, περιγράφει στην εφημερίδα «Live Sport» το προφίλ του Φραντς Μπρόρσον, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ για τον Γενάρη.

Στις δηλώσεις του κάνει λόγο για μια καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή και αναφέρει για τον 25χρονο στόπερ: «Θα τον παρομοίαζα με τον Κώστα Μανωλά. Είναι ένας παίκτης σχετικά γρήγορος που του αρέσει το τάκλιν και το δυνατό παιχνίδι. Η Μάλμε τον χρησιμοποιεί και στην πρώτη πάσα, δηλαδή στο να ξεκινάει τις επιθέσεις της από εκείνον. Με άλλα λόγια, εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα βοηθάει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η πρώτη πάσα συνήθως είναι δική του. Επίσης είναι πολύ ικανός στο ψηλό παιχνίδι, πηδάει στο σωστό τάιμνγκ και με δύναμη».


Για το αν θα αποτελέσει μια καλή μεταγραφή για την Ένωση, εφόσον οι Κιτρινόμαυροι κινηθούν τον Ιανουάριο, ο έμπειρος agent μάς απάντησε: «Ναι το πιστεύω αυτό. Διότι έχει τα αθλητικά προσόντα να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν δείτε το βιογραφικό του θα καταλάβετε ότι έχει περάσει πολλά χρόνια στις ακαδημίες της Μάλμε. Αυτό σημαίνει πως είναι παίκτης δουλεμένος σωστά από μικρή ηλικία. Πρέπει να γνωρίζετε, επίσης, ότι η ακαδημία της Μάλμε είναι ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό σχολείο. Βγάζει συνεχώς καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν έχεις υπάρξει χρόνια σε αυτό το σχολείο, εκτός από σωματικά προσόντα έχεις αναπτύξει και ποδοσφαιρική οξυδέρκεια. Έχεις μάθει να χρησιμοποιείς σωστά και το μυαλό σου».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να δυσκολευθεί στην προσαρμογή του εκτός Σκανδιναβίας, εξαιτίας του ότι δεν έχει βγει ποτέ εκτός, ο Έλληνας agent τόνισε: «Όχι δεν το πιστεύω αυτό. Είναι στην καλύτερη ομάδα της Σουηδίας, παίζει στην Ευρώπη, κάνει πρωταθλητισμό κάθε χρόνο. Είναι μια τοπ ομάδα η Μάλμε και οι παίκτες της μπορούν να προσαρμοστούν παντού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags