Facebook Pixel Τζέιμς Μποντ: Όταν ο Τζέιμς Μποντ δοκιμαζόταν στην Γιουνάιτεντ και προκαλούσε... χάος στην Γλασκόβη
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-01 17:11:00

Όταν ο Τζέιμς Μποντ δοκιμαζόταν στην Γιουνάιτεντ και προκαλούσε... χάος στην Γλασκόβη

Του Μιχάλη Σοφιανού
Όταν ο Τζέιμς Μποντ δοκιμαζόταν στην Γιουνάιτεντ και προκαλούσε... χάος στην Γλασκόβη

Οι πάντες γνωρίζουν τον Τζέιμς Μποντ να αγωνίζεται για την σωτηρία του κόσμου από διάφορους… κακούς που θέλουν να τον καταστρέψουν, λίγοι όμως είναι αυτοί που ξέρουν πως ο ηθοποιός που ταυτίστηκε περισσότερο με τον συγκεκριμένο ρόλο βρέθηκε μια ανάσα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αργότερα προκάλεσε αναταραχή στην Σκωτία με τις επιλογές του.

Τζέιμς Μποντ: Μπορεί να καθυστέρησε για δύο ολόκληρα χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως μια από τις ταινίες που περίμενε όλους ο πλανήτης έκανε πρεμιέρα. Ο λόγος για την 25η συνέχεια της ιδέας του Ίαν Φλέμινγκ, του εμβληματικού πράκτορα Τζέιμς Μπόντ ή αλλιώς 007, με τον τίτλο No time to Die, που παράλληλα πρόκειται και για την τελευταία παρουσία του Ντάνιελ Γκρεγκ στον ρόλο του εμβληματικού κατασκόπου.

Βέβαια αν ρωτήσεις κάποιον που είναι φανατικός των ταινιών του Μπόντ ή αν δείξεις τις φωτογραφίες των ηθοποιών που έπαιξαν τον συγκεκριμένο ρόλο σε κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει ούτε λεπτό από τις… αποστολές του, για το ποιος από όσους φόρεσαν το μαύρο… σμόκιν ταιριάζει περισσότερο με τον ρόλο η απάντηση θα είναι μια… Ο Σον Κόνερι! Ο Σκωτσέζος, που έφυγε από την ζωή στις 31 Οκτωβρίου 2020, ήταν ο πρώτος, το 1962, προσπάθησε να… σταματήσει τους εχθρούς της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας τα… gadget του Q και οδηγώντας τις απίστευτες Aston Martin που μπορούσαν μέχρι και να… πετάξουν!

Αυτό βέβαια που δεν ξέρουν πολλοί για τον Κόνερι είναι πως πριν τον κερδίσει ο κινηματογράφος είχε ασχοληθεί πολύ σοβαρά με το ποδόσφαιρο. Ο Σκοτσέζος ηθοποιός στις αρχές της δεκαετίας του 50, σε ηλικία περίπου 20 ετών, έπαιζε για την Μπόνιρινγκ Ρόουζ, μια ομάδα ημιεπαγγελματικής κατηγορίας στην πατρίδα του, ενώ παράλληλα είχε χρόνο να παίρνει μικρούς ρόλους στο θέατρο και στον κινηματογράφο, να ασχολείται με το bodybuilding, αλλά και να βγάζει τα… προς το ζην οδηγώντας φορτηγά.

Η αγάπη του για την στρογγυλή…θεά δεν θα σταματήσει και θα δοκιμαστεί στην Ιστ Φάιβ, ενώ το πιο αξιοπερίεργο σε όλη αυτή την ιστορία είναι το γεγονός πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ματ Μπάσμπι, του πρότεινε να φορέσει την φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων.  Όπως αναφέρει το βιογραφικό βιβλίο του Σκοτσέζου, "Το μέτρο ενός άντρα", ο εμβληματικός προπονητής της Γιουνάιτεντ εντόπισε των Κόνερι να αγωνίζεται, ενώ ήταν ηθοποιός με ομάδα αποτελούμενη με μέλη του καστ και της παραγωγής, εναντίον μιας τοπικής ομάδας του Μάντσεστερ. Μάλιστα η απόδοση του Σκοτσέζου ήταν τόσο εντυπωσιακή που του πρόσφερε συμβόλαιο 25 λιρών την εβδομάδα για να φορέσει τα κόκκινα. Ο Κόνερι αρνήθηκε και η συνέχεια είναι… γνωστή μιας και το 1962 φόρεσε την… στολή του Τζέιμς Μποντ.

Ο ίδιος ο σπουδαίος ηθοποιός, το 2005, έδωσε συνέντευξη στο σκωτσέζικο περιοδικό Mud and Glory, θυμήθηκε την περίοδο αυτή και ανέφερε τη σχέση του με την Γιουνάιτεντ λέγοντας: "Αλήθεια ήθελα πολύ να δεχτώ την πρόταση γιατί μου άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο, όμως συνειδητοποίησα πως ένας ποδοσφαιριστής κορυφαίας κατηγορίας θα μπορούσε να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο μέχρι την ηλικία των 30 ετών και εγώ τότε ήμουν ήδη 23".

Οι επιδόσεις του νεαρού, τότε, Σον ήταν άκρως εντυπωσιακές που οι τοπικές εφημερίδες έγραφαν πολλές φορές κομμάτια για το ταλέντο του και τα γκολ που έβαζε. Παράδειγμα είναι η Dalkeith Advertiser, ένα έντυπο της περιοχής Midlothian που ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Στην αναμέτρηση για το Junior Cup Σκωτίας του 1951, ο Κόνερι σκόραρε με φανταστικό σουτ, από τα 30 μέτρα, στην ήταν από Broxburn Athletic με 3-1", ενώ αυτό που εντυπωσίαζε ήταν το ύψος του. Μάλιστα υπάρχει και ένας… μύθος πως του έκανε πρόταση δοκιμής και η Σέλτικ με τον Κόνερι βέβαια να το λέει πως αυτό είναι ψέμα. "Έπαιζα για την Μπόνιρινγκ Ρόουζ και η Ιστ Φάιβ μου πρότεινε να δοκιμαστώ, αυτή είναι η αλήθεια. Ό,τι γράφουν για την Σέλτικ είναι ψέμα".

Ο Κόνερι μεγαλώνοντας έριξε το βάρος τους στην υποκριτική, όμως δεν άφησε ποτέ στην άκρη την άλλη μεγάλη του αγάπη που ήταν το ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο Σκοτσέζος προκάλεσε και μια μεγάλη… αναταραχή στην πατρίδα του, όταν… αλλαξοπίστησε… Ο νεαρός… Μποντ ήταν από μικρός οπαδός της Σέλτικ, όμως σε ένα ντέρμπι με την Ρέιντζερς οι Κέλτες του αρνήθηκαν πρόσκλησης με τον πρόεδρο του συλλόγου, Φέργκους ΜακΚαν, να φέρεται πως του είπε ότι "Ακόμη κι αν είσαι ο Τζέιμς Μποντ, εισιτήριο θα πληρώσεις".  

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ρέιντζερς, Ντέιβιντ Μάρεϊ, τον προσκάλεσε στο Old Firm, ως δικό του φιλοξενούμενο και από τότε τα πάντα… άλλαξαν. "Το ποδόσφαιρο ήταν ένα μεγάλο πάθος μου ενώ μεγάλωνα. Ο πατέρας μου με μύησε στη Σέλτικ. Διατήρησα την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Πήρα αποστάσεις απ' αυτό όταν ήμουν πολύ απασχολημένος με τις ταινίες και μετά επέστρεψα δυναμικά. Άλλαξα την πίστη μου με τον Ντέιβιντ Μάρει. Αμέσως είχαμε χημεία. Μου άρεσε η παρέα του, και από τότε μείναμε πολύ, πολύ καλοί φίλοι", είχε πει αργότερα ο Σερ Σον Κόνερι από εκείνη την ημέρα και μετά έγινε φανατικός οπαδός της προτεσταντικής ομάδας της Γλασκόβης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags