Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Όλα τούμπα λόγω... Ολυμπιακού στον ΠΑΟ - Αυτόν "τελείωσε" ο Γιοβάνοβιτς - Άφωνοι όλοι στο Κορωπί!
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-04 12:24:00

Όλα τούμπα λόγω... Ολυμπιακού στον ΠΑΟ - Αυτόν "τελείωσε" ο Γιοβάνοβιτς - Άφωνοι όλοι στο Κορωπί!

του Νίκου Στεργίου
Όλα τούμπα λόγω... Ολυμπιακού στον ΠΑΟ - Αυτόν "τελείωσε" ο Γιοβάνοβιτς - Άφωνοι όλοι στο Κορωπί!

Η εμφάνιση του ντέρμπι φέρνει και μεγάλες αλλαγές στους Πράσινους. Η εικόνα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν εντυπωσιακή την Κυριακή το βράδυ και είναι απολύτως λογικό να θεωρείται πλέον ως βασικός πορτιέρε, αντί του Σωκράτη Διούδη. Ποιες άλλες αλλαγές έρχονται;

Παναθηναϊκός: Βασικός αναμένεται να είναι στη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, καθώς δεδομένα από τη στιγμή που είχε υπογράψει συμβόλαιο με τους Πράσινους το έκανε για να διεκδικήσει τα γάντια του βασικού.

Τα στοιχεία που έδειξε ο Ιταλός στο ντέρμπι (και στο Κορωπί είχαν φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα!) ήταν εξαιρετικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι είχε αναδειχθεί MVP στο πρωτάθλημα της Serie B.

Ο Μπρινόλι έδειξε ότι πέρα από τα αγωνιστικά του προσόντα, τα αμιγώς προσόντα του τερματοφύλακα δηλαδή, μπορεί να καθοδηγήσει την άμυνα και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έτσι κι αλλιώς ο Γιοβάνοβιτς σκόπευε να τον βάλει βασικό σε κάποιο παιχνίδι και στη συνέχεια να τον δοκιμάσει σε μια σειρά αγώνων, ήρθαν έτσι τα πράγματα όμως και πήρε αναγκαστικά τα γάντια του βασικού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει να τα έχει για ένα σημαντικό διάστημα.



Ο Σέρβος τεχνικός, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι το κομμάτι της ψυχολογίας, για αυτό και δεν θέλει να δει τους παίκτες του μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζουν παραπάνω από όσο πρέπει.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο, με καλή κυκλοφορία τής μπάλας και πρεσάρισμα ψηλά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπάρχουν πολλά για να κρατήσει η ομάδα. Το γεγονός ότι ο Βιτάλ και ο Παλάσιος δεν έδειξαν να είναι καλά στο Φάληρο ενώ ο Μακέντα θύμισε παλαίμαχο, προβληματίζουν την ομάδα.

Αλλά ο Γιοβάνοβιτς αυτό που θέλει είναι, κυρίως, να επιστρέψει η κουλτούρα τής μεγάλης ομάδας στους Πράσινους και όχι του φτωχού συγγενή επειδή δεν έχει τα δυσθεώρητα μπάτζετ των υπόλοιπων μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, για να κλείσουμε το ρεπορτάζ όπως το ανοίξαμε, ακόμα και με λιγότερα χρήματα μπορείς να βρεις παίκτες που να αποτελούν αξιόπιστες λύσεις. Το παράδειγμα του Μπρνιόλι είναι χαρακτηριστικό.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταμάτα την κλάψα Τικίνιο, δεν σφυρίζει ο Παπουτσέλης - Βγάλε Παλάσιος - MVP ο Αλεξανδρόπουλος 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags