Facebook Pixel Sportdog.gr | Από την αφάνεια στο πάνθεον της ιστορίας
| 2021-10-05 04:33:00

Από την αφάνεια στο πάνθεον της ιστορίας

Sportdog Team
Από την αφάνεια στο πάνθεον της ιστορίας

Από το άγνωστο και εξωτικό Τρινιντάντ, στο βροχερό και μουντό Μπέρμιγχαμ. Από την αφάνεια των τμημάτων υποδομής της Villa, στο Triple Crown του 1999 και στο πάνθεον της ιστορίας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε την ανατρεπτική καριέρα, αλλά και ζωή του Dwight Yorke, που εδραιώθηκε στο αγγλικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι με την φανέλα της Aston Villa κι εκτοξεύθηκε ως ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα που έχει γνωρίσει η Premier League, με τη φανέλα της Manchester United στο πλευρό του Andy Cole!

Σε ηλικία 17 ετών, ο γεννηθείς το 1971 Dwight Yorke, είχε μηδενικές παραστάσεις και εξίσου μικρό ενδιαφέρον για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και δη αυτόν του επαγγελματικού αθλητισμού. Οι χώρες της Καραϊβικής εξάλλου δεν φημίζονται ως «ποδοσφαιρομάνες», παρά την ανά καιρούς ανακάλυψη ταλαντούχων παικτών. Κι αν στις μέρες μας οι προετοιμασίες σε χώρες της Άπω Ανατολής και της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής είναι «must» για το εμπορικό προφίλ των ομάδων της Premier League, εκείνη την εποχή αποτελούσε πρωτόγνωρη κίνηση για οποιονδήποτε σύλλογο. Μια από τις ομάδες που τόλμησαν να κάνουν το βήμα του ανοίγματος σε άλλες αγορές, λοιπόν, ήταν η Aston Villa. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει πρακτικά μια λαμπρή πορεία για τον Dwight Yorke, που θα καταλήξει σε δόξα, τρόπαια, εκκεντρικό lifestyle και πολλά πολλά γκολ!

Leaving the Caribbean

Το 1989, ήταν μια χρονιά κατά την οποία οι «Villans» απέφυγαν τον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία για μόλις ένα βαθμό. Στο τιμόνι της ομάδας βρισκόταν ο Graham Taylor, που μόλις πριν έναν χρόνο την είχε οδηγήσει στα μεγάλα σαλόνια! Ο Άγγλος τεχνικός, έχοντας δει, την σεζόν που μόλις είχε ολοκληρωθεί, την ομάδα του να δυσκολεύεται στο γκολ, και να έχει μόνον έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό τερμάτων (Alan McInally), βρισκόταν εναγωνίως σε αναζήτηση κεντρικού επιθετικού. Η λύση προέκυψε από εκεί που δεν θα περίμενε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα! Σε ένα φιλικό επίδειξης, με επίλεκτους από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, o νεαρός Yorke εντυπωσίασε το τεχνικό επιτελείο των Άγγλων, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να εισηγηθούν την προσφορά συμβολαίου και την μετεγκατάστασή του στην Αγγλία!

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags