Facebook Pixel Κωνσταντίνος Ζέρβας: Πανηγυρίζουν στον ΠΑΟΚ με όσα είπε ο Ζέρβας για τη Νέα Τούμπα - Η Κυβέρνηση αλλάζει τα πάντα
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-07 22:16:00

Πανηγυρίζουν στον ΠΑΟΚ με όσα είπε ο Ζέρβας για τη Νέα Τούμπα - Η Κυβέρνηση αλλάζει τα πάντα

Sportdog Team
Πανηγυρίζουν στον ΠΑΟΚ με όσα είπε ο Ζέρβας για τη Νέα Τούμπα - Η Κυβέρνηση αλλάζει τα πάντα

Στο ραδιόφωνο του Metropolis 95.5 μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του Δικεφάλου του Βορρά με θέμα το νέο γήπεδο της ομάδας.

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Στην εκπομπή "Στη Σέντρα" του Metropolis 95,5 μίλησε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα, ώστε να υπάρξει επίσπευση των εργασιών και των διαδικασιών.

"Χάρηκα που μια ομάδα στελεχών του ΠΑΟΚ επισκέφτηκε το Δημαρχείο και ξεκίνησε έναν κύκλο συζητήσεων, γιατί είμαστε σε μια νέα φάση. Χάρηκα για την παρουσία νέου συνεργάτη, ενός έμπειρου στελέχους, συναδέλφου μηχανικού του κ. Μουτσάκη. Βρεθήκαμε για να κάνουμε αποτίμηση της κατάστασης και ποια είναι τα πλάνα. Μου μετέφεραν τις σκέψεις, τα χρονοδιαγράμματα, τις σκέψεις του μεγαλομετόχου. Είπαμε πως ότι είναι στο χέρι του Δήμου θα βοηθήσουμε, θα επισπεύσουμε τις διαδικασίες και θα είμαστε σύμμαχος, ώστε το 2026 στα 100 χρόνια ο ΠΑΟΚ να είναι στη νέα Τούμπα. Είναι εφικτός στόχος".

Για το αν όντως είναι εφικτό να κατασκευαστεί το γήπεδο εντός των χρονοδιαγραμμάτων:

"Στην Ελλάδα ποτέ δεν πρέπει να κοιμάσαι ήσυχος. Πάντα το θέμα είναι να ξυπνάς τρέχοντας και δουλεύοντας πολύ. Είναι εφικτά με όλες τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο Project. Είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι η Κεντρική Κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν έφεραν εμπόδια, αλλά επίσπευσαν τις διαδικασίες για να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα. Ως το τέλος του χρόνου υποθέτω θα έχει υπογραφεί το ειδικό χωρικό. Ακολουθούν οι μελέτες, η έγκριση, η ανάδοχος εταιρία. Συζητήσαμε τι θα γίνει με τις γύρω περιοχές, συζητήσαμε να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ 600 θέσεων στο ΙΚΑ Τούμπας. Να στεγαστεί σε κλειστό το κολυμβητήριο. Είναι μεγάλο remake της περιοχής που θέλει η Πόλη, ο Δήμος και ο ΠΑΟΚ. Είδαμε όλες αυτές τις πιθανές διαδικασίες και πιθανά προβλήματα. Πρωτίστως κι εγώ μηχανικός είμαι. Ήμουν παρών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του κλειστού γηπέδου στον Φοίνικα. Να δούμε το βαθμό που θα βοηθήσει ο Δήμος, η Περιφέρεια, το βαθμό που μπορεί να βοηθήσει το ταμείο Ανάκαμψης".

Για το ταμείο Ανάκαμψης και κατά πόσο μπορεί να ενταχθεί σ’ αυτό το project:

"Είναι κάτι που πριν δύο ημέρες συζήτησα και το βλέπει θετικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης. Παρ’ όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Να έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον περιβάλλοντα χώρο, πέραν της κατασκευής του γηπέδου που αφορά στον ΠΑΟΚ. Και το ταμείο ανάκαμψης συμμετέχει σε ότι έχει να κάνει με τη λειτουργία της πόλης. Είναι μέρος και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας".

Αν είδε αποφασιστικότητα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ:

"Αυτό το στοιχείο είχε η επίσκεψη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Ο κ. Γκαγκάτσης, ο κ. Μουτσάκης και ο κ. Δημογιάννης μου έδειξαν ότι υπάρχει αυτή η ζέση να τρέξει το project και να λύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα ώστε να γίνει το γήπεδο ως το 2026", είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags