Facebook Pixel Αμρ Ουάρντα - ΠΑΟΚ: "Κουβαλά τρέλα ο Ουάρντα, γουστάρει Κύπρο - Αν τους έβριζε θα... - Έχει θέση στον ΠΑΟΚ" (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-08 12:07:00

"Κουβαλά τρέλα ο Ουάρντα, γουστάρει Κύπρο - Έχει θέση στον ΠΑΟΚ" - Τα... μπινελίκια και η "σφαλιάρα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κουβαλά τρέλα ο Ουάρντα, γουστάρει Κύπρο - Έχει θέση στον ΠΑΟΚ" - Τα... μπινελίκια και η "σφαλιάρα"

Η συνεργασία του με Λάζαρο και το χοντρό επεισόδιο στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση. Ο Σάββας Πιλακούτας, ρεπόρτερ της Ανόρθωσης, μιλάει για τον Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή, τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του και την ένταση που υπήρξε στο τελευταίο παιχνίδι.

Αμρ Ουάρντα - ΠΑΟΚ: Στα τέλη του Αυγούστου μετακόμισε από τη Θεσσαλονίκη στη Λάρνακα προκειμένου μαζί με τον συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, Νινούα, να φορέσει ως δανεικός τη φανέλα της Ανόρθωσης.
 

Ο Αμρ Ουάρντα πρόλαβε το τέλος της προετοιμασίας της «Κυρίας» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είχε περάσει μέρος του καλοκαιρινού... χτισίματος του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και μπήκε κατευθείαν στα βαθιά στη Μεγαλόνησο.


Ο Αιγύπτιος πήρε κατευθείαν φανέλα βασικού από τον Τιμούρ Κετσπάγια. Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Conference League, μετρώντας 1 γκολ και 2 ασίστ σε 480 λεπτά συμμετοχών.


Οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν, ότι χρειάζεται ακόμα τον χρόνο του. Αρχίζει όμως και δείχνει πράγματα, όπως περιμένει να δει κανείς από έναν παίκτη της δικής του ποιότητας. Στη Λάρνακα έχουν να λένε, ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που παθιάζεται πολύ και αυτό αρέσει στον κόσμο. Μάλιστα μετά τη νίκη στο ντέρμπι εναντίον του ΑΠΟΕΛ ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στις τάξεις του συλλόγου.


Έτσι και αλλιώς αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στην Ανόρθωση. Η κυπριακή ομάδα όμως δεν ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Έχασε στην πρεμιέρα από τη Δόξα Κακοτοπιάς και την 3η αγωνιστική από τον Άρη Λεμεσού. Τώρα με τη νίκη στο ντέρμπι ίσως διαφοροποιηθούν τα πράγματα.
 

Μόνο με φάουλ του έπαιρναν τη μπάλα


Την εικόνα του Αμρ Ουάρντα στην Ανόρθωση σχολίασε στο Sportdog ο ρεπόρτερ της κυπριακής ομάδας στο Kerkida.net, Σάββας Πιλακούτας.


«Παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Κόντρα στο ΑΠΟΕΛ μόνο με φάουλ μπορούσαν να του πάρουν τη μπάλα. Έπρεπε να δεχτούν και 3-4 κίτρινες κάρτες, γιατί ήταν λίγο σκληρά μαρκαρίσματα», σχολίασε αρχικά ο συνάδελφος και συμπλήρωσε:


«Μόλις ήρθε ήθελε λίγο χρόνο προσαρμογής. Ο Κετσπάγια τον έβαζε δεξιά στα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν πήγε πολύ καλά εκεί. Όταν τον τοποθέτησε αριστερά ήταν πολύ καλύτερος και πιο επικίνδυνος. Στο ματς με τον Εθνικό Αχνάς κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Χριστοδουλόπουλος. Συνεργάζεται πολύ καλά με τον Λάζαρο, όταν παίζει σαν κρυφός κυνηγός ο Αιγύπτιος. Στα τελευταία δύο παιχνίδια σε σχέση με το πως ξεκίνησε βλέπουμε μεγάλη βελτίωση».


Πως τον βλέπουν οι οπαδοί; «Αρέσει πολύ στον κόσμο. Γιατί έχει τη ντρίπλα, χρειάζεται να απασχολεί 1-2 αντιπάλους. Στα φιλικά που έπαιξε πέτυχε δύο γκολ. Είναι παίκτης που φαίνεται, ότι στην καλή του μέρα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο παιχνίδι, πόσω μάλλον στα ντέρμπι. Φαίνεται, ότι γουστάρει τη φάση εδώ στην Κύπρο. Γουστάρουν και οι οπαδοί με την τρέλα που κουβαλά. Φαίνεται, ότι ενσωματώνεται και βελτιώνεται», απαντά ο Κύπριος δημοσιογράφος.


«Αν τους έβριζε θα είχε αποβληθεί»


Ο Αμρ Ουάρντα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά το ντέρμπι. Όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές αρετές που ξετύλιξε στο χορτάρι αλλά για τη συμπεριφορά του. Ο ΑΠΟΕΛ σε ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον 28χρονο μεσοεπιθετικό, ότι «έβριζε και προκαλούσε την εξέδρα».


Μάλιστα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του συλλόγου της Λευκωσίας αναρτήθηκε βίντεο στο οποίο ο Αιγύπτιος φαίνεται στους πανηγυρισμούς του τέρματος που μόλις είχε πετύχει η ομάδα του, να έχει γυρίσει προς την εξέδρα. Δίπλα του είναι ο Χριστοδουλόπουλος με τον Ρισβάνη. Ο τελευταίος μόλις αντιλαμβάνεται τον συμπαίκτη του να παρεκτρέπεται, κάνει μία απότομη κίνηση για να τον σταματήσει και του ρίχνει μία ανάλαφρη σφαλιάρα.


«Έγιναν διάφορα σε εκείνο το παιχνίδι. Έχουν γραφτεί και υπερβολές. Δεν θεωρώ, ότι γύρισε και είπε όλα αυτά που έγραψαν, ότι είπε. Είπαν, ότι τους έβρισε 6 φορές. Μα αν τους έβριζε τόσες φορές και τον άκουγε ο διαιτητής θα τον είχε αποβάλλει. 


Δεν θα τον άφηνε στο γήπεδο. Ήταν όλη η ένταση του αγώνα. Ήταν ένα ματς που όποιος έχανε θα έμενε στους τρεις βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικής. Για την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ αυτό θα ήταν... θέμα.


Στα αποδυτήρια σε μία από τις δύο πλευρές θα υπήρχε μουρμούρα. Οπότε, για να καταλάβετε, έγινε θέμα ακόμα και ότι ο παίκτης της Ανόρθωσης που σκόραρε τα δύο γκολ, ο Αρτυματάς, πριν τρία χρόνια έπαιζε στο ΑΠΟΕΛ.


 Του έστελναν μηνύματα γιατί πανηγύρισε τα γκολ, τα οποία συνοδεύονταν από διάφορα κοσμητικά επίθετα. Ήταν γενικότερα το κλίμα κάπως περίεργο, πριν και μετά το παιχνίδι», σημειώνει ο ρεπόρτερ της Ανόρθωσης.


Έχει προσωπικότητα και θέση στον ΠΑΟΚ


Έχει θέση στον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα, έτσι όπως ο συνάδελφος τον έχει παρακολουθήσει μέχρι στιγμής; «Στο κυπριακό πρωτάθλημα φαίνεται να ξεχωρίζει σε δύσκολα παιχνίδια. Αυτό είναι θετικό. Για να το κάνεις αυτό, σημαίνει, ότι έχεις προσωπικότητα ως ποδοσφαιριστής. Είναι σημαντικό να βλέπεις, ότι, σε ματς που το σίδερο καίει, είναι αυτός που θα πάρει πρωτοβουλία και θα πάρει τη μπάλα.


Αν μπορεί να παίξει βασικός στον ΠΑΟΚ δεν δύναμαι να το πω με μεγάλη σιγουριά. Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ όμως θα μπορούσε να έχει θέση. Αδυνατώ να φανταστώ έναν παίκτη που κάνει τη διαφορά στα κυπριακά ντέρμπι να μην μπορεί να έχει θέση στο έμψυχο δυναμικό μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας», κατέληξε ο Σάββας Πιλακούτας μιλώντας στο Sportdog.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στόπερ... 20 εκατ. ευρώ για κορυφαία ελληνική ομάδα - Τρελά λεφτά στην Premier - "Κονέ" με Ρανιέρι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags