Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ!
| 2021-10-10 18:36:00

Ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ! Έδωσε τα χέρια με τον «πρόεδρο» - Συστήνεται με 4άρα και γράφει ιστορία

Sportdog Team
Ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ! Έδωσε τα χέρια με τον «πρόεδρο» - Συστήνεται με 4άρα και γράφει ιστορία

Ο προπονητής που έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Ο προπονητής που έδωσε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια, Εμάνουελ Χιμένεθ, μπήκε στην ιστορία της ένωσης μια μέρα σαν σήμερα. Ο Ισπανός, πρώην διεθνής αμυντικός, μεγάλωσε, ανδρώθηκε και έπαιξε ποδόσφαιρο στη Σεβίλλη συμπαίκτης μάλιστα του μεγάλου Μαραντόνα.

Όταν κρέμασε τα παπούτσια του ασχολήθηκε προπονητικά, στη δεύτερη ομάδα της αγαπημένης του Σεβίλλης στην όποια έμεινε επτά χρόνια. Τον Οκτώβριο του 2007 προωθήθηκε στην μεγάλη ομάδα, μετά την παραίτηση του Χουάντε Ράμος και τερμάτισε με την ομάδα της Ανδαλουσίας στην 5η θέση. Την επόμενη χρονιά η Σεβίλλη τερμάτισε 3η στην La liga και επέστρεψε στο Champions league που μαζί της έφτασε μέχρι τους “16” του θεσμού. Τον Μάρτιο του ’10 μετά την ισοπαλία με την Χερέθ υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έγινε αποδεκτή.

Η ΑΕΚ τον προσέλαβε στη θέση του Ντούσαν Μπάγεβιτς που παραιτήθηκε μετά το κακό ξεκίνημα στη σαιζόν. Σαν σήμερα το 2010 έκανε την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός της ΑΕΚ, η παρουσίαση του έγινε την επόμενη μέρα και προετοίμαζε την ομάδα για τον δύσκολο αγώνα του Χαριλάου εναντίον του Άρη, όπου έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με επιβλητική νίκη 4-0.

Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και τα αποτελέσματα της, κατέκτησε ωστόσο το κύπελλο Ελλάδος, η ένωση κέρδιζε ένα τρόπαιο μετά από 9 χρόνια απραξίας, αλλά τον Οκτώβριο του 2011 παραιτήθηκε. Μετά από το πέρασμα του σε Σαραγόσα και Κατάρ επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2017 στη θέση του Μοράις και την επόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, έναν τίτλο που είχε να γευτεί ο δικέφαλος 24 ολόκληρα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2018, σχεδόν απρόσμενα, αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα και μετακόμισε στη Λας Πάλμας Β κατηγορία Ισπανίας, που έμεινε εκεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2018. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα στο Κατάρ επέστρεψε στην ένωση για τέταρτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2020 όπου και πάλι το καλοκαίρι τη θέση του πήρε ένας άλλος προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος πριν μερικές ημέρες αποτέλεσε παρελθόν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags