Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έτσι έκανε τον ΠΑΟΚ πρωτοπόρο ο Λουτσέσκου - Ήρωες οι... τελειωμένοι - Σούπερ κόλπο στα χαφ
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-10 20:45:00

Έτσι έκανε τον ΠΑΟΚ πρωτοπόρο ο Λουτσέσκου - Ήρωες οι... τελειωμένοι - Σούπερ κόλπο στα χαφ

Sportdog Team
Έτσι έκανε τον ΠΑΟΚ πρωτοπόρο ο Λουτσέσκου - Ήρωες οι... τελειωμένοι - Σούπερ κόλπο στα χαφ

Ήταν μια περίοδος ειδικών συνθηκών με τον ΠΑΟΚ να μετρά απουσίες σημαντικών παικτών ενώ παράλληλα έπρεπε αναγκαστικά μέσα από επίσημα ματς να κουμπώσουν στα «θέλω» του προπονητή και οι παίκτες που δεν έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας

ΠΑΟΚ: Αν κανείς δει τα στατιστικά της Super League σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του Πρωταθλήματος θα διαπιστώσει πως τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο ελάχιστες είναι οι ασπρόμαυρες παρουσίες στις πέντε πρώτες θέσεις των στατιστικών κατηγοριών. 

Αυτό φυσικά ουδόλως ενδιαφέρει τον Ραζβάν Λουτσέσκου αφού αυτό που τον ενδιέφερε και πολύ περισσότερο μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ, ήταν η ομάδα του να πάρει συνεχόμενες νίκες μέχρι να έρθει η στιγμή της διακοπής που διανύουμε. Αλλωστε ήταν μια περίοδος ειδικών συνθηκών με τον ΠΑΟΚ να μετρά απουσίες σημαντικών παικτών ενώ παράλληλα έπρεπε αναγκαστικά μέσα από επίσημα ματς να κουμπώσουν στα «θέλω» του προπονητή και οι παίκτες που δεν έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ιδού τα πέντε σημεία-κλειδιά που έφεραν τον ΠΑΟΚ έστω και αθόρυβα, έστω και χωρίς να γκαζώσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

1

Μετά την ήττα από τον ΠΑΣ και το διπλό στο Γιβραλτάρ που δεν συνδυάστηκε από καλή εμφάνιση, το ματς στην Τρίπολη ήταν κομβικό. Οχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά κυρίως για να αποτρέψει το γιγάντωμα της εσωστρέφειας και της γκρίνιας που εν μέρει μπορεί να ήταν δικαιολογημένη αλλά άγγιζε τα όρια της ισοπέδωσης. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ικανοποιήσει βρήκε τον τρόπο να πάρει το διπλό και το επανέλαβε και μια εβδομάδα αργότερα επίσης εκτός έδρας απέναντι στον Παναιτωλικό. Με έναν εξαιρετικό Πασχαλάκη που δικαίως έχει κερδίσει συνεχόμενους τίτλους του πολυτιμότερου ενός αγώνα από τον κόσμο της ομάδας που βλέπουν κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο της σεζόν του νταμπλ.

2

Η οξυδέρκεια του Λουτσέσκου να βρει λύσεις για θέσεις που η ομάδα είχε θέμα κυρίως λόγω της απουσίας του Ελ Καντουρί. Η απόφαση του να βάλει τρεις χαφ, με τον Αουγκούστο λίγο πιο μπροστά από τους Κούρτιτς, Σβαμπ, απέδωσε καρπούς. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει πάρει αν όχι το μέγιστο, σίγουρα πολλά πράγματα από τον Βραζιλιάνο που ανταποδίδει στην πράξη τη στήριξη που του παρείχε ο προπονητής του, όταν του επέτρεψε να πάει στη Βραζιλία για να ενσωματωθεί με την Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας του. Ασχέτως αν λόγω θλάσης δεν έζησε το όνειρο ο Ντόουγκλας, νιώθει κάτι παραπάνω από υποχρεωμένος στον προπονητή του και του το ανταποδίδει μέσα στο γήπεδο.

3

Ο ΠΑΟΚ σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει την πολυτέλεια να μην περιμένει τα γκολ από τους φορ του. Ο Σφιντέρσκι για παράδειγμα σκόραρε για πρώτη φορά, την 5η αγωνιστική στο Ηράκλειο ενώ ο Ακπομ δεν έχει βρει δίχτυα ακόμη στην εγχώρια διοργάνωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχτώ γκολ του ΠΑΟΚ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Super League, ήρθαν από επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές. Μόνο ο Κούρτιτς έχει δύο με το πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ και το φάουλ –το πρώτο συνολικά της φετινής Super League- κόντρα στον ΟΦΗ. Από ένα γκολ έχουν Αουγκούστο, Σφιντέρσκι που άνοιξαν στο Ηράκλειο, λογαριασμό και οι Σίντκλεϊ, Βιεϊρίνια, Μιτρίτσα και Μπίσεσβαρ.

4

Η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο και η ικανότητα του να παίρνει το μέγιστο από κάθε παίκτη του. Είχαμε συναντήσει τον προπονητή του Δικεφάλου στο αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ όταν η ομάδα έφτανε για το ματς με την Λίνκολν. «Ολα καλά κόουτς;» τον ρωτήσαμε και χαμογελώντας μας απάντησε «γιατί να μην είναι όλα καλά;». Αυτή τη σιγουριά, αυτήν την πίστη για την ομάδα την μετέδωσε στα αποδυτήρια. Εβαλε τα στήθια του μπροστά και αν θα μπορούσε να δηλώσει δυσαρεστημένος για τον κακό μεταγραφικό σχεδιασμό (το έκανε με κομψό τρόπο), αποφάσισε να παλέψει με αυτούς τους παίκτες. Και τα αποτελέσματα (αν εξαιρέσουμε τη... μουτζούρα στο ματς με τον ΠΑΣ) τον δικαιώνουν απόλυτα.

5

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας γιατί έχει καταφέρει επίσης να είναι κυνικός. Σε αυτή την περίοδο που μετρούσε αρκετές απουσίες, κατάφερνε να πάρει το αποτέλεσμα. Οτι δηλαδή δεν έκαναν οι άλλες ομάδες που είναι διεκδικητές του τίτλου. Και αυτό έχει την τεράστια σημασία. Πήρε νίκες γνωρίζοντας πως όλες έχουν τη σημασία τους και δεν θα κρίνουν τον φετινό τίτλο μόνο τα ντέρμπι. Με μπροστάρηδες παίκτες που κάποιοι βιάστηκαν να τους απαξιώσουν, όπως για παράδειγμα τον Μπίσεσβαρ. Και φυσικά τώρα που σε μια εβδομάδα από τώρα ο ΠΑΟΚ τέτοια μέρα θα υποδέχεται τον ΝΠΣ στο... ντέρμπι κορυφής, ο Δικέφαλος πρέπει να βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του. Και με τις επιστροφές παικτών όπως ο Καντουρί και το φορμάρισμα άλλων όπως ο Αντρίγια, είναι πολύ πιθανό να τα δούμε άμεσα αυτά τα νέα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags