Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τρελαμένος με τον ΠΑΟΚ ξένος παίκτης της ομάδας - "Ήρθα να γράψω ιστορία - Να πάρουμε το νταμπλ"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-14 07:00:00

Τρελαμένος με τον ΠΑΟΚ ξένος παίκτης της ομάδας - "Ήρθα να γράψω ιστορία - Να πάρουμε το νταμπλ"

Sportdog Team
Τρελαμένος με τον ΠΑΟΚ ξένος παίκτης της ομάδας - "Ήρθα να γράψω ιστορία  - Να πάρουμε το νταμπλ"

Συνέντευξη έδωσε ένας από τους ποδοσφαιριστές που έφτασαν το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά αναφέροντας τους στόχους του με την ομάδα, που δεν είναι άλλοι από το γίνει μέλος της ιστορίας του συλλόγου κατακτώντας το νταμπλ.

Σίντκλεϊ Φερέιρα: Ο ΠΑΟΚ επέλεξε στο πρόσωπο του να βρει τον παίκτη που θα μπορεί να δίνει ανάσες στον Αντελίνο Βιεϊρίνια και γιατί όχι να εξελιχθεί σε βασικό και αναντικατάστατο παίκτη στην αριστερή πλευρά.

Ο Σίντκλεϊ Φερέιρα έχει προλάβει να... συστηθεί στους φίλους της ομάδας αφού βρίσκει τα πατήματα του και ήδη έχει χαρίσει ένα... τρίποντο στην ομάδα με το πολύτιμο και εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ στο Αγρίνιο διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. 

Ερχόμενος με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου, έχει πανηγυρίσει το νταμπλ με τον... μπαμπά Λουτσέσκου και τώρα θέλει να κάνει το ίδιο και στον ΠΑΟΚ με τον γιο, τον Ραζβάν. 

Ο ίδιος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη «Μ» και στο metrosport.gr (το δεύτερο μέρος της οποίας θα δημοσιευτεί στο αυριανό (14/10) φύλλο της εφημερίδας Metrosport), δηλώνει αποφασισμένος να το πετύχει, έχοντας πλέον και μια εικόνα της δυναμικής του ΠΑΟΚ: «To περιμένω να συμβεί αυτό, δηλαδή να πάρω και με τον ΠΑΟΚ το νταμπλ!  Γι' αυτό ήρθα και εγώ στον ΠΑΟΚ. Για να κατακτήσω τίτλους και να γράψω ιστορία. Η πορεία της ομάδας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Πρέπει να κάνουμε απλά τη δουλειά μας για να έχουμε λαμπρό μέλλον».

Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, μετράς αρκετές παρουσίες ως βασικός. Πώς αισθάνεσαι πλέον στην ομάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ στον ΠΑΟΚ και στη σύζυγό μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα και είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω, έχω βοηθήσει την ομάδα και έχω σκοράρει. Οι φίλαθλοι με στηρίζουν σε κάθε παιχνίδι και εγώ προσπαθω να τους στηρίξω με τις εμφανίσεις μου για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Νιώθω πολύ χαρούμενος σε αυτή τη φανταστική πόλη».

Οι συμπαίκτες σου, οι άνθρωποι της ομάδας σε βοήθησαν να προσαρμοστείς πιο γρήγορα;

«Ηταν πολύ εύκολη η προσαρμογή γιατί όλοι με υποδέχθηκαν πολύ καλά και υπήρχαν παιδιά που μιλούν την ίδια γλώσσα με μένα. Είναι λογικό αυτό. Η υποδοχή ήταν εξαιρετική και όλοι μου έχουν συμπεριφερθεί εξαιρετικά. Ήρθα σε μια περίεργη περίοδο γιατί η ομάδα έκανε προετοιμασία, έκανα προπόνηση εγώ και οι άλλοι δύο παίκτες που ήρθαν. Μετά από τρεις μέρες ήρθα σε επαφή με όλη την ομάδα, με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Είδα και παιδιά που μιλάνε την ίδια γλώσσα με μένα. Ο Ντόουγκλας, ο Λούκας και άλλοι. Ήταν πολύ εύκολη η ενσωμάτωση στην ομάδα. Η γλώσσα έπαιξε σημαντικό ρόλο».

Εχεις έναν παίκτη-πρότυπο στη θέση που αγωνίζεσαι;

«Το ίνδαλμά μου όταν ξεκίνησα να παίζω ήταν ο Ρομπέρτο Κάρλος. Τώρα, αυτή τη στιγμή, ο Μαρσέλο, για μένα μέχρι και σήμερα είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ».

Εχοντας παίξει σε αυτό το πρώτο κομμάτι του Πρωταθλήματος, έχεις σχηματίσει άποψη για τη δυναμική του;

«Δεν έχω μεγάλο διάστημα στην Ελλάδα, έτσι δεν γνωρίζω τέλεια τους αντιπάλους. Ξέρω ότι ο Άρης είναι ο μεγάλος αντίπαλος στη Θεσσαλονίκη. Ξέρω τι σημαίνει για τον κόσμο μας να παίζουμε κόντρα στον Άρη. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να νικήσει, να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα, όπως κάνουμε τώρα, και να δώσουμε στο τέλος τη χαρά που αξίζουν οι οπαδοί μας».

«Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία»

«Η καριέρα μου ξεκίνησε σε μικρή ηλικία. Έφυγα από το σπίτι μου σε ηλικία 12 ετών, πήγα στο Ρίο ντε Ζανέιρο και πήγα στις ακαδημίες της Γκρέμιο, της Κορίνθιανς. Είχα μια ευκαιρία να παίξω εκτός Βραζιλίας, καθώς σε ηλικία 18 ετών δέχτηκα μια πρόταση από το Ντουμπάι. Μετά από ένα χρόνο επέστρεψα στη Βραζιλία και έπαιξα στην Γκρέμιο. Έγινα επαγγελματίας στην Ατλέτικο Παραναένσε. 

Ήταν ένα πολύ ωραίο διάστημα. Εκεί γεννήθηκε η κόρη μου, Άννα-Κλάρα που είναι σήμερα πέντε ετών. Μετά πήγα δανεικός στην Κορίνθιανς, έπαιξα καλά, κατέκτησα και το πρωτάθλημα. Μετά ενδιαφέρθηκε η Ντιναμό Κιέβου και με αγόρασε. Η πρώτη σεζόν ήταν πολύ καλή, καθώς έπαιζα συνέχεια. Η δεύτερη ήταν δύσκολη, καθώς είχα λίγο χρόνο συμμετοχής και μετά ήρθε η ευκαιρία που μου έδωσε ο ΠΑΟΚ. Δεν άφησα να μου ξεφύγει αυτή η ευκαιρία γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έπαιζα και τώρα είμαι χαρούμενος. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να μείνω πολλά χρόνια».

«Αν μείνω, θέλω να γράψω ιστορία εδώ»

Οπως και στην περίπτωση του Μιτρίτσα, ήρθε στον ΠΑΟΚ με την μορφή δανεισμού ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μπορεί να μην εξαρτάται από τον ίδιο αλλά αν ήταν στο χέρι του, θα ήθελε να παραμείνει και για άλλα χρόνια στην Τούμπα: «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, παίζω, ελπίζω να πάνε όλα καλά για μένα και για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό, γιατί είναι μια υπόθεση των δύο προέδρων. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Αν μείνω, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να γράψω ιστορία με αυτή τη φανέλα. Αν δεν μπορέσω να μείνω, θα είμαι υπερήφανος που θα έχω φορέσει αυτή τη φανέλα. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ και η Ντιναμό Κιέβου θα κάνουν το καλύτερο για να λύσουν το θέμα. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

«Ιδανική χώρα για να παντρευτείς η Ελλάδα»

Πριν από μερικές μέρες και εκμεταλλευόμενος το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Λουτσέσκου, πήρε τη σύντροφο του και πήγε στην Σαντορίνη. Οχι απλά για μια ρομαντική απόδραση αλλά και για να της κάνει πρόταση γάμου την οποία και φυσικά αποδέχθηκε. Μάλιστα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους και όλη αυτή την ωραία ατμόσφαιρα: «Η Ελλάδα είναι από τη φύση της μια ρομαντική χώρα, όπως είναι η Βραζιλία. Είναι η ιδανική χώρα για να παντρευτείς, ξέρω ότι πολλοί ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για να παντρευτούν. Είναι ο ήλιος. Είχα την ευκαιρία να το κάνω στη Σαντορίνη και το έκανα, είναι φανταστικό μέρος. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

«Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας με διευκολύνει»

Ο Σίντκλεϊ πολλές φορές παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες θυμίζοντας έναν παίκτη που καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά. Είναι κάτι που του αρέσει όπως εξηγεί: «Ναι το στυλ μου ταιριάζει με εκείνο του ΠΑΟΚ, γιατί είναι μια ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της. Είναι ένα στυλ παιχνιδιού που μου αρέσει πολύ και η ομάδα τα πηγαίνει πολύ. Με έχει βοηθήσει και έχω καταφέρει να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα στα χαρακτηριστικά αυτά. Μου αρέσει να προωθούμαι, είναι αλήθεια. Σε αυτό το πρώτο διάστημα η ομάδα τα πηγαίνει καλά, ελπίζω να μείνουμε πρώτοι και θα έρθουν μόνο χαρές».

«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα,  ήταν εύκολη απόφαση»

Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Μιτρίτσα ήταν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας στην περίοδο του καλοκαιριού. Αγωνιζόμενος στην Ντιναμό Κιέβου, όπου προπονητής είναι ο Μιρτσέα, πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου πολλοί θεώρησαν πως η μεταγραφή του έγινε σχετικά εύκολα. Ο ίδιος θυμάται εκείνες τις στιγμές: «Λοιπόν, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πληροφορήθηκα για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ από τον Σαμπλί, ο οποίος είναι ο ατζέντης. Είναι φίλος μου, έχω πολύ καλές σχέσεις. Μου είπε για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, ότι η ομάδα με ήθελε. Μου είπε αν θα ήθελα να πάω. Το Κίεβο είναι φανταστική πόλη, αλλά δεν έπαιζα πολύ εκεί (σ.σ με την Ντινάμο). Οπότε πήρε με μεγάλη χαρά την απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ και ελπίζω να γράψω ιστορία με τη φανέλα του. Ηταν μια εύκολη απόφαση για μένα».

«Δύσκολα τα... ελληνικά»

Μπορεί να έχει αρκετούς συμπατριώτες στην ομάδα αλλά κάποια στιγμή θα ήθελε να μάθει και τα ελληνικά. Τουλάχιστον να το προσπαθήσει γιατί όπως παραδέχεται του φαντάζουν δύσκολα ως γλώσσα: «Είναι πολύ δύσκολη η ελληνική γλώσσα, αλλά θέλω να μάθω. Είναι πολύ σημαντικό να μάθω τα ελληνικά, για να αρχίζω να επικοινωνώ. Πρέπει πρώτα να κάνω μαθήματα. Μου αρέσει πολύ η πόλη και αυτό είναι κίνητρο. Ελπίζω να μείνω πολλά χρόνια στην Ελλάδα για να μάθω τη γλώσσα και να επικοινωνώ άριστα με τους συμπαίκτες μου. Με τους Βραζιλιάνους βρίσκομαι πιο κοντά, όπως είναι φυσιολογικό. Αλλά μιλάω και περνάω καλά με όλα τα παιδιά. Μιλάω περισσότερες ώρες με τον Ντόουγκλας, τον Λούκας. Τα πηγαίνω καλά με τους πάντες και είμαι σούπερ χαρούμενος γι' αυτό», είπε ο Σίντκλεϊ Φερέιρα.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags