Facebook Pixel Τζιάνι Ινφαντίνο: Έριξε... βόμβα ο Ινφαντίνο - Σε αυτή τη χώρα - έκπληξη θέλει να γίνει το Μουντιάλ του 2030 (ΦΩΤΟ)
| 2021-10-13 22:12:00

Έριξε... βόμβα ο Ινφαντίνο - Σε αυτή τη χώρα - έκπληξη θέλει να γίνει το Μουντιάλ του 2030 (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Έριξε... βόμβα ο Ινφαντίνο - Σε αυτή τη χώρα - έκπληξη θέλει να γίνει το Μουντιάλ του 2030 (ΦΩΤΟ)

Ο πρόεδρος της FIFA προχωράει σε ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο και μάλιστα έκανε δηλώσεις προκαλώντας απορία για τον τόπο που θέλει να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Τζιάνι Ινφαντίνο - Ισραήλ: Ο πρόεδρος της FIFA επισκέφτηκε την Παλαιστίνη και σε δηλώσεις που έκανε πρότεινε το Ισραήλ να συνδιοργανώσει με άλλες χώρες της περιοχής το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, με την συγκεκριμένη ενημέρωση να έρχεται από το ραφείο του πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, μετά την συνάντηση της Τρίτης (12/10).

"Στη συζήτηση τους ο επικεφαλής της FIFA εξέφρασε την ιδέα να συνδιοργανώσει το Ισραήλ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, μαζί με άλλες χώρες της περιοχής, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα", αναφέρει η ενημέρωση.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία της Παλαιστίνης (PFA) έδωσε τις δικές της εξηγήσεις που δεν φιλοξένησε τον πρόεδρο της FIFA, λόγω της συμμετοχής του σε μια Ισραηλινή εκδήλωση, η οποία "δεν μετέφερε τα μηνύματα του σχετικά με τις αξίες του διεθνούς ποδοσφαίρου".

Ο Ιταλός παράγοντας παραβρέθηκε στα εγκαίνια "Κέντρου ειρήνης μέσω δύναμης", που είναι χτισμένο πάνω στο ιστορικό Μουσουλμανικό μουσείο, στην Ιερουσαλήμ, ενώ η αντίδραση των Παλαιστινίων έρχεται μιας και το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει στάδια, έχει εμποδίσει ποδοσφαιριστές από τη Λωρίδα της Γάζας να προπονηθούν με Παλαιστίνιους, ενώ έχει συλλάβει και ποδοσφαιριστές.

"Συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τα αθλήματα. Είναι σοβαρή παράβαση του διεθνούς νόμου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συναισθημάτων εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, σε όλο τον κόσμο. Ελπίζαμε ότι αυτή η επίσκεψη θα ήταν ένα προοίμιο για τον τερματισμό των δεινών των Παλαιστινίων παικτών και τα κατοχικά μέτρα που αποσκοπούσαν στην παρεμπόδιση της διάδοσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού στα παλαιστινιακά εδάφη και όχι για την υποστήριξη των αγγλικανο-σιωνιστικών ομάδων που κάνουν λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άρνηση των βασικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού", αναφέρει η ενημέρωση της Ομοσπονδίας της Παλαιστίνης για τη συνάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags