Facebook Pixel Champions League: "Καθάρισε" ο Μέσι για Παρί - "Πάρτι" Ρεάλ και Άγιαξ - Τεράστιο διπλό Λίβερπουλ στη Μαδρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-19 23:57:00

"Καθάρισε" ο Μέσι για Παρί - "Πάρτι" Ρεάλ και Άγιαξ - Τεράστιο διπλό Λίβερπουλ στη Μαδρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Καθάρισε" ο Μέσι για Παρί - "Πάρτι" Ρεάλ και Άγιαξ - Τεράστιο διπλό Λίβερπουλ στη Μαδρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αργεντινός σταρ πέτυχε δύο γκολ για την Παρί στο αγχωτικό 3-2 με Λειψία, ενώ η Λίβερπουλ νίκησε με το ίδιο σκορ την Ατλέτικο. Ρεάλ και Άγιαξ διέσυραν Σαχτάρ και Ντόρτμουντ αντίστοιχα. "Λύγισε" τη Σέριφ του Κολοβού η Ίντερ, τρίτη σερί ήττα για τη Μίλαν (1-0 από την Πόρτο).
 

Champions League: Η Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε να χάνει με 2-1 από η Λειψία στο Παρίσι, όμως δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι έφεραν την ανατροπή για τους Παριζιάνους, που επικράτησαν με 3-2.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω για αρκετή ώρα, η Λίβερπουλ πήρε σπουδαίο διπλό με 3-2 στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης και έκανε το 3x3, ενώ για τον ίδιο όμιλο η Πόρτο νίκησε 1-0 τη Μίλαν και την υποχρέωσε στην τρίτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Άγιαξ συνέτριψε με 4-0 τη Ντόρτμουντ στην Ολλανδία, τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε άνετα με 5-0 από την έδρα της Σαχτάρ. Με τον Δημήτρη Κολοβό να αγωνίζεται βασικός, η Σέριφ έχασε 3-1 από την Ίντερ αλλά παραμένει στην κορυφή του ομίλου της, ούσα ισόβαθμη με τη Ρεάλ.

Αναλυτικά:

Το Champions League «επέστρεψε» άκρως δυναμικά με τις ομάδες να «σερβίρουν» στο «πρώτο πιάτο» της 3ης αγωνιστικής 35 γκολ, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και στις 8 αναμετρήσεις. 

Το ματς της βραδιάς έγινε στο «Μετροπολιτάνο», όπου η Λίβερπουλ έκανε το 3Χ3 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2) στο γήπεδο που κατέκτησε το 2019 το Champions League, ενώ το απόλυτο διατηρεί και ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 επί της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου. Η Μίλαν εξακολουθεί ν΄ απογοητεύει (ηττήθηκε από την Πόρτο κι έμεινε χωρίς βαθμό), η Σερίφ γνώρισε την πρώτη της ήττα, ενώ η Ρεάλ «ξόρκισε τον κακό της δαίμονα» (Σαχτάρ) με «πεντάρα» στο Κίεβο.

Οι «κόκκινοι» του Γιούρκεν Κλοπ έφτασαν τα 11 γκολ μετά από 3 ματς, με τον Μο Σαλάχ να τους «οδηγεί», πετυχαίνοντας απόψε 2 τέρματα. Η κόκκινη κάρτα του Αντουάν Γκριεζμάν στο 52΄ άλλαξε εντελώς τα δεδομένα του ντέρμπι, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» έχασαν τον σκόρερ των δύο τερμάτων τους και ταυτόχρονα έδωσαν το πλεονέκτημα στους Αγγλους που το εκμεταλλεύτηκαν κι έφτασαν στη μεγάλη νίκη. 

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε η Ίντερ απέναντι στην Σερίφ Τιρασπόλ στο Μιλάνο με 3-1, υποχρεώνοντας τους Μολδαβούς στην πρώτη εφετινή τους ήττα μετά από τα δύο σερί «τρίποντα» στο ξεκίνημα, με αποκορύφωμα το «διπλό» στο «Μπερναμπέου». Χωρίς τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια της (άρρωστος), αλλά με τον Κολοβό στο αρχικό σχήμα (αντικαταστάθηκε στο 84΄), η Σερίφ δεν μπόρεσε να κάνει άλλο ένα... θαύμα, ωστόσο, παρά την ήττα της παραμένει στην κορυφή του 4ου ομίλου, με «συγκάτοικο» την Ρεάλ. 

Αυτή την φορά η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε... υποψιασμένη απέναντι στην Σαχτάρ Ντόνετσκ και μαθημένη από το... πάθημά της την περασμένη σεζόν, όταν είχε ηττηθεί εντός κι εκτός έδρας από τους Ουκρανούς (3-2 στη Μαδρίτη και 2-0 στο Κίεβο). 

Μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Σερίφ την 2η αγωνιστική, οι «μερένγκες» αντέδρασαν δυναμικά και με το σαρωτικό 5-0 δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Σαχτάρ, η οποία μετά από 3 ματς μετρά μόλις ένα βαθμό.
 
Λιγότερο από 14 μήνες πέρασαν από τότε που η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λειψία διεκδίκησαν μια θέση στον τελικό του Champions League του 2020, με τους Γάλλους να κερδίζουν τότε τη μάχη στο final-8 της Λισαβόνας και να περνούν στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Οι «πρωτευουσιάνοι» χαμογέλασαν και πάλι απόψε στο «Παρκ Ντε Πρενς», όπου με ηγέτη τον Μέσι (2 γκολ για πρώτη φορά στη διοργάνωση με την φανέλα της Παρί) επικράτησαν με 3-2 και με την δεύτερη σερί νίκη τους στο Παρίσι (προηγήθηκε το 2-0 επί της Σίτι) απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής του πρώτου γκρουπ, με την Λειψία να γνωρίζει την τρίτη σερί ήττα στη διοργάνωση.

Το 3Χ3 στον 3ο όμιλο έκανε ο Άγιαξ, διαλύοντας στο Αμστερνταμ με 4-0 την Ντόρτμουντ και, πλέον, βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρωτιά και το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ. Για την Μπορούσια η πρώτη ήττα ήρθε με αρκετά... βαρύ τρόπο, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε 15 ημέρες στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικης των ομίλων του Champions League:

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)          1-5
(81΄ Βανάκεν - 30΄ Κανσέλο, 43΄πεν, 84΄ Μαχρέζ, 53΄ Γουόκερ, 67΄ Πάλμερ)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Λειψία (Γερμανία)             3-2
(9΄ Μπαπέ, 67΄,74΄πεν. Μέσι - 28΄ Αντρέ Σίλβα, 57΄ Μουκιέλε)       

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)         2-3
(20΄,34΄ Γκριεζμάν - 8΄,76΄πεν. Σαλάχ, 13΄ Κεϊτά)
    
Πόρτο (Πορτογαλία)-Μίλαν (Ιταλία)                      1-0
(65΄ Ντίας)                 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία)  1-4
(24΄ Λαρίν - 15΄,27΄ Κοάτες, 44΄πεν. Σαράμπια, 89΄ Παουλίνιο)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία)                 4-0
(11΄αυτ. Ρόις, 25΄ Μπλιντ, 57΄ Αντονι, 72΄ Χάλερ)            

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντονέτσκ (Ουκρανία)-Ρεάλ Μαδρίτης(Ισπανία)      0-5
(38΄αυτ. Κριβτσόβ, 51΄,56΄ Βινίσιους, 65΄ Ροντρίγο, 90΄+1 Μπενζεμά)

Ίντερ (Ιταλία)-Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)               3-1
(34΄ Τζέκο, 58΄ Βιδάλ, 67΄ Ντε Φράι - 52΄ Τιλ)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags