Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβα στο ποδόσφαιρο - Xώρες φεύγουν από τη FIFA λόγω... Mundial - Απίθανη πρόταση και για EURO
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-20 15:57:00

Βόμβα στο ποδόσφαιρο - Xώρες φεύγουν από τη FIFA λόγω... Mundial - Απίθανη πρόταση και για EURO

Sportdog Team
Βόμβα στο ποδόσφαιρο - Xώρες φεύγουν από τη FIFA λόγω... Mundial - Απίθανη πρόταση και για EURO

Βόμβα συθέμελα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο φαίνεται να βάζει η επιθυμία της FIFA να διοργανώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανά δύο χρόνια.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Associated Press υπάρχουν ευρωπαϊκές ομοσπονδίες έχουν αρχίσει να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την... κίνηση της FIF

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα από εκπροσώπους ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών είτε από άτομα που γνωρίζουν τι συμβαίνει σε κάποιες από αυτές, στα οποία τον ενημερώνουν για την αντίθετη άποψη που έχουν σχετικά με την επιθυμία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αλλά του εκφράζουν την εντονότατη δυσαρέσκεια που υπάρχει. Μία δυσαρέσκεια η οποία φτάνει στο σημείο του... σχίσματος, με τις ομοσπονδίες να είναι αποφασισμένες να αποχωρήσουν.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι 12 από τις 55 Ομοσπονδίες της UEFA είναι έτοιμες για το μεγάλο... μπαμ. Πρόκειται κυρίως για Ομοσπονδίες της Βόρειας Ευρώπης, όπως σημειώνεται. 

«Αν μια πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία, τότε οι Σκανδιναβικές Ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν περισσότερες δράσεις και σχέδια που θα είναι πιο κοντά στις βασικές αξίες του αντί για την πρόταση της FIFA» ανέφεραν πριν από μερικές ημέρες σε κοινή ανακοίνωσή τους η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία και οι Νήσοι Φερόε. 

Ενδεχόμενη αποχώρησή τους από τη FIFA δεν επηρεάζει την παρουσία τους στην UEFA. Εξάλλου, και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αντιτίθεται στα πλάνα της FIFA. 

Απώλειες 2,5 έως 3 δισ. € για τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες από το διετές Μουντιάλ

Απώλειες μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών για τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, αναφέρει  μελέτη που παραγγέλθηκε από την UEFA, σε περίπτωση που υιοθετηθεί το  σχέδιο FIFA για την αναθεώρηση του διεθνούς ημερολογίου με την διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Η UEFA, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑFP)  παρουσίασε χθες, τα ευρήματα αυτής της μελέτης στους ηγέτες των 55 ομοσπονδιών μελών της. 
 Αυτή η μελέτη δεν λαμβάνει υπόψη το πιθανό πρόσθετο έλλειμμα για τα εθνικά πρωταθλήματα, διευκρινίζουν οι γαλλικές εφημερίδες «Le Monde» και «L'Equipe», οι οποίες αποκάλυψαν το περιεχόμενο του εγγράφου.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αντιστέκεται στη μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου που υπερασπίζεται η FIFA, η οποία προβλέπει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια από το 2028.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος συνεχίζει τις διαβουλεύσεις, το εγχείρημά θα οδηγούσε σε καλύτερα οφέλη για τις ομοσπονδίες, ενώ η Le Monde αναφέρει ότι η διοργάνωση του Nations League, θα «εξαφανιζόταν» επίσης, ενώ το  Euro θα διοργανωνόταν επίσης κάθε δύο χρόνια, αντί για τέσσερα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags