Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Ευρώπη για τον... νέο Αλεξανδρόπουλο του ΠΑΟ - "Ζόρια" για μεγάλο όνομα στο Λιμάνι
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-20 23:37:00

Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Ευρώπη για τον... νέο Αλεξανδρόπουλο του ΠΑΟ- Ζόρια για μεγάλο όνομα στο Λιμάνι

Του Αδέσποτου
Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Ευρώπη για τον... νέο Αλεξανδρόπουλο του ΠΑΟ- Ζόρια για μεγάλο όνομα στο Λιμάνι

Ο MVP στο ντέρμπι αιωνίων, ο Ναλιτζής και το λατινοαμερικάνικο ταλέντο στο Κορωπί. Ποιοι ξεχώρισαν στη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στους "Ερυθρολεύκους" στην Κ17, το ενδιαφέρον από το εξωτερικό και το παρασκήνιο πίσω από τους προπονητές στην Ακαδημία του Ρέντη.

Παναθηναϊκός: Πρωτάθλημα και μάλιστα ανταγωνιστικό, με πάρα πολλά βλέμματα στραμμένα πάνω του (ακόμη και ξένων σκάουτς), είναι κι αυτό της Κ17, της Super League. Με το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού να βγάζει νικητή τους "πράσινους" (1-0) και έτσι η ΑΕΚ που νωρίτερα, στο Γαλάτσι,είχε συντρίψει με 5-1 τον Απόλλωνα, να φιγουράρει μόνη πρώτη. 

Μια μεγάλη έκπληξη αφού η Ενωση ποτέ δεν έχει προκριθεί σε φαιναλ φορ στα πρωταθλήματα υποδομών, ούτε κατά γενική ομολογία το ατομικό ταλέντο,με εξαίρεση τρεις/τέσσερις παίκτες της(σε σύγκριση με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ,ΠΑΟ). Είναι και μια δικαίωση αυτή η πορεία της Κ17 της ΑΕΚ, της αλλαγής που έφερε στην Ακαδημία(οργανωτικά αλλά και νοοτροπίας)  ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που την τρέχει παράλληλα με τα καθήκοντά του ως εκτελεστικός διευθυντής της πρώτης ομάδας.

Πάμε να αναδείξουμε και κάποια πρόσωπα:

ΛΙΑΤΙΦΗΣ 1: το καλοκαίρι έκλεισε τα 16 του χρόνια αλλά ήδη παίζει/υπολογίζεται σε τρεις διαφορετικές ηλικιακά ομάδες του Παναθηναϊκού. Την Κ17, την Κ19 και τον ΠΑΟ Β!! Ο γεννημένος στην Ερέτρια διεθνής αμυντικός μέσος με την σούπερ τεχνική, θεωρείται μαζί με τον συνομήλικο του, Δημήτρη Καλοσκάμη, ως τα μεγαλύτερα - αυτή την στιγμή - πρότζεκτ της "πράσινης" Ακαδημίας. Δικαίως αν σκεφθεί κανείς πως το όνομα Λιατίφης εδώ και 1χρόνο φιγουράρει στις λίστες πολλών ευρωπαίων σκάουτς, με την Αταλάντα να προσπαθεί να τον συγκινήσει αλλά να κολλάει πως δεν είχε κλείσει τα 16 του χρόνια και τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι να προσπαθούν να τον δελεάσουν και να τον κάνουν δικό τους, ανεξάρτητα από το υψηλό ποσό που θα χρειαζόταν να καταβάλουν ως τροφεία...

ΛΙΑΤΙΦΗΣ 2: στο χθεσινό ντέρμπι αιωνίων που έγινε στο Κορωπί, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, με στιγμές που ξεχώριζε λες και ήταν άνδρας που έπαιζε με έφηβους. Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως ο Χρήστος Λιατίφης ήταν ο μοναδικός από τους παίκτες της Κ17 του Παναθηναϊκού που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων. Όταν ο Ολυμπιακός έχει 5 και ο ΠΑΟΚ 9 (ηλικιακά βέβαια έχει κληθεί και ο Καλοσκάμης από το "τριφύλλι" αλλά αυτός δεν κατεβαίνει στην Κ17 του Παπαδάκη). Σύμφωνα , λοιπόν, με τις πιάτσες, σκάουτς κι ατζέντηδων, ο Λιατίφης έχει τις προδιαγραφές/ προοπτική να εξελιχθεί/ξεπεταχθεί σε νέο Αλεξανδρόπουλο!



ΝΑΛΙΤΖΗΣ/ΡΟΜΑΝΟ: ο ένας είναι γιος του παλαίμαχου επιθετικού των Πανιωνίου/ΑΕΚ/ΠΑΟΚ/Σπόρτινγκ/Ουντινέζε, του Δημήτρη Ναλιτζή. Ο άλλος είναι γιος του παλαίμαχου βιρτουόζου Αργεντινού μέσου των Εργοτέλη, Ηρακλή, Εθνικού, του Ντιέγκο Ρομάνο. Και οι δυο πρωταγωνίστησαν στην νίκη του Παναθηναϊκού επί του αιωνίου αντιπάλου του. Ο Γιώργος Ναλιτζής ως σκόρερ του μοναδικού γκολ, ένας σωματώδης, δυνατός, γρήγορος φορ που το καλοκαίρι πήγε στο Κορωπί. Και ο Τιάγκο Ρομάνο (εξτρέμ) που μπήκε αλλαγή νωρίς στην επανάληψη, έκανε τρεις μαγικές ενέργειες, ενδεικτικές του λατινοαμερικάνικου ταλέντου του. Μάλιστα ο Ρομάνο είναι ο μικρότερος όλων, γεννημένος το 2006 και σύντομα αναμένεται να γίνει θόρυβος γύρω από το όνομά του. Λίγη υπομονή...

ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΗΣ: δεν τον βλέπω καλά τον κόουτς του Ολυμπιακού που μέσα σε 3 μήνες έκανε την διαδρομή Κ17-Κ19-Κ17...Παγκράτι - Κολιάτσου! Ο  τεχνικός διευθυντής Θόδωρος Ελευθεριάδης του έδωσε την Κ19 το καλοκαίρι, "τρώγοντας" τον Αντώνη Νικοπολίδη,με την ομάδα να πραγματοποιεί ένα τραγικό ξεκίνημα, καθηλωμένη στην 8η θέση με μόλις μια νίκη(κι αυτή στο 94´ στην Τρίπολη). Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Κ19 έχει μόλις 5 βαθμούς έναντι 15 των Ατρομήτου/ΠΑΟ και 13 των ΠΑΟΚ(με παιχνίδι λιγότερο)/ΠΑΣ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Μαυρογενίδης να ... υποβιβαστεί στην Κ17 και να ανεβεί στην θέση του ο Συλαϊδόπουλος, που πήγε το καλοκαίρι στου Ρέντη, "μεταγραφή" από τον Παναθηναϊκό. Μόνο που στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του στον πάγκο της Κ17, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης γνώρισε την ήττα απο τον Παναθηναϊκό, έχασε το αήτητο και έπεσε απο την κορυφή όπου παραμένει η ΑΕΚ , με τους "πράσινους" πλέον δεύτερους. Και θυμίζω πως στο φαιναλ φορ του πρωταθλήματος της Κ17 της Super League περνάνε οι δυο πρώτοι της βαθμολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούγιας: "Ομάδα ανέκδοτο, με πέναλτι και οφσάιντ - Τους την χάρισα με τα δύο Koriopolis, τώρα..."
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags