Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισοφάρισε την Ίντερ στο 89' η Γιούβε - Πρώτη απώλεια Νάπολι, την έπιασε στην κορυφή η Μίλαν (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-24 23:57:00

Ισοφάρισε την Ίντερ στο 89' η Γιούβε - Πρώτη απώλεια Νάπολι, την έπιασε στην κορυφή η Μίλαν (Vid)

Sportdog Team
Ισοφάρισε την Ίντερ στο 89' η Γιούβε - Πρώτη απώλεια Νάπολι, την έπιασε στην κορυφή η Μίλαν (Vid)

Ίντερ και Γιουβέντους έμειναν στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με πέναλτι στο φινάλε, ενώ η Νάπολι "κόλλησε" στο 0-0 με αντίπαλο τη Ρόμα.
 

Ίντερ και Γιουβέντους... δούλεψαν για τις Μίλαν και Νάπολι, που αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη στη σεζόν έχουν αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα στη μάχη του τίτλου έναντι των άλλων δύο βασικών διεκδικητών, που απόψε έμειναν στο 1-1 στο «Σαν Σίρο», αποτέλεσμα που σαφώς και δεν «βολεψε» καμία και περισσότερο τους «νερατζούρι».

 

Μία εβδομάδα μετά την ήττα της στην Ρώμη από την Λάτσιο και μπροστά στον κίνδυνο να χάσει από πολύ νωρίς σημαντικότατο έδαφος στην κούρσα του τίτλου, η Ίντερ κρατούσε «αγκαλιά» το «τρίποντο» για 89 λεπτά, αλλά... από το πουθενά και χωρίς να έχει απειλήσει καθόλου στο ματς η «Βέκια Σινιόρα» έφτασε στην ισοφάριση από την απροσεξία του Ντάμφρις, ο οποίος ανέτρεψε τον Άλεξ Σάντρο εντός περιοχής και με την συνδρομή του VAR ο Πάουλο Ντιμπάλα «έγραψε» το τελικό σκορ, διατηρώντας τους «μπιανκονέρι» αήττητους για 9 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον, τα πράγματα για την κάτοχο του τίτλου, Ίντερ, δυσκολεύουν πάρα πολύ στην κούρσα του τίτλου, μιας και η ομάδα του Ιντσάγκι έμεινε στο -7 από την κορυφή και θα χρειαστεί μεγάλα αποτελέσματα στη συνέχεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Για την «Γιούβε» η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά, μιας και ο βαθμός που απέσπασε την έφερε στο -10 από την πρώτη θέση, γεγονός που δεν αφήνει και πολλές πιθανότητες για να καλυφθεί η διαφορά.

Η Νάπολι κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στη Ρώμη από τη Ρόμα (0-0), για την 9η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «παρτενοπέι» με το σημερινό πόντο παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά έχουν πλέον «συγκάτοικο» τη Μίλαν.

Να σημειωθεί πως ο Κώστας Μανωλάς ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο αποβλήθηκε στο 81ο λεπτό, μετά την έντονη διαμαρτυρία του στο διαιτητή του ντέρμπι.

Στο μεταξύ, με τέσσερα γκολ (!) του Τζιοβάνι Σιμεόνε η Βερόνα ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε εύκολα με 4-1, στην έδρα της, τη Λάτσιο. Με την ήττα αυτή η ομάδα της Ρώμης απομακρύνθηκε από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Στο μεταξύ η Φιορεντίνα δεν είχε πρόβλημα και επικράτησε άνετα με 3-0 της Κάλιαρι.

Νωρίτερα, με το γκολ του Ρουσλάν Μαλινόφσκι στο 56ο λεπτό η Αταλάντα προηγήθηκε στο Μπέργκαμο της Ουντινέζε με 1-0 και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς και θα πλησίαζε στο γκρουπ των πρωτοπόρων στη Serie A. 

Η ομάδα του Ούντινε, όμως, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μπέτο και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Να σημειωθεί πως στο 90ο λεπτό αποβλήθηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Τζιανπέτρο Γκασπερίνι, για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Τορίνο-Τζένοα         3-2

(14΄ Σανάμπρια, 31΄ Πομπέγκα, 77΄ Μπρεκάλο - 69΄ Ντέστρο, 80΄ Καϊσέδο)

Σαμπντόρια-Σπέτσια    2-1

(15΄ αυτ. Γκιασί, 36΄ Καντρέβα - 90΄+5 Βέρντε)

Σαλερνιτάνα-Έμπολι    2-4

(48' Ρανιέρι, 55' αυτ. Ισμαίλι-2', 45' πεν. Πιναμόντι, 11' Κουτρόνε, 13' αυτ. Στράντμπεργκ)

Σασουόλο-Βενέτσια     3-1

(37' Μπεράρντι, 50' αυτ. Χένρι, 67' Φρατέσι-37' Οκερέκε) 

Μπολόνια-Μίλαν        2-4

(49΄ αυτ. Ιμπραΐμοβιτς, 52΄ Μπάροου - 16΄ Λεάο, 35΄ Καλάμπρια, 84΄ Μπενασέρ, 90΄ Ιμπραΐμοβιτς)

Αταλάντα-Ουντινέζε    1-1

(56' Μαλινόφσκι-90'+ Μπέτο)

Φιορεντίνα-Κάλιαρι    3-0

(26' πεν. Μπιράγκι, 42' Γκονζάλες, 49' Βλάχοβιτς)

Βερόνα-Λάτσιο         4-1

(30', 36', 62', 90'+ Σιμεόνε-46' Ιμόμπιλε) 

Ρόμα-Νάπολι           0-0

Ίντερ-Γιουβέντους     1-1

(17΄ Τζέκο - 89΄πεν. Ντιμπάλα)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Μίλαν         25 
Νάπολι        25
Ίντερ         18
Ρόμα          16
Αταλάντα      15
Γιουβέντους   15
Λάτσιο        14
Έμπολι        12
Μπολόνια      12
Φιορεντίνα    12
Τορίνο        11
Σασουόλο      11
Βερόνα        11
Ουντινέζε     10
Σαμπντόρια     9
Βενέτσια       8
Σπέτσια        7
Τζένοα         6
Κάλιαρι        6
Σαλερνιτάνα    4

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags