Facebook Pixel Κύπελλο Ελλάδας: Επεισοδιακή πρόκριση για Νίκη Βόλου στα Τρίκαλα - Στους "16" του Κυπέλλου και ο ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-28 19:54:00

Επεισοδιακή πρόκριση για Νίκη Βόλου στα Τρίκαλα - Στους "16" του Κυπέλλου και ο ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Επεισοδιακή πρόκριση για Νίκη Βόλου στα Τρίκαλα - Στους "16" του Κυπέλλου και ο ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Νίκη Βόλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο θεσσαλικό ντέρμπι της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΑΟΤ στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια πριν απ’ τη σέντρα και τον τραυματισμό ενός φιλάθλου.

Κύπελλο Ελλάδας: Οπαδοί της Νίκης Βόλου, όταν εισήλθαν στην εξέδρα στο πέταλο γηπέδου Τρικάλων κινήθηκαν απειλητικά προς τις πτέρυγες και υπήρξε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Κατά τα επεισόδια ένας φίλαθλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο ΑΟ Τρικάλων έχασε τις δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες στον αγώνα με τους Πέλκα (34’ κεφαλιά ελάχιστα άουτ) και Ελευθεριάδη (51’ πλασέ, απέκρουσε ο Μπάγιτς), με τη Νίκη να «απαντάει» στο 54’ με το πλασέ του Ροχάνο από κοντά, που εξουδετέρωσε με εκπληκτική απόκρουση ο Σεντουριόν.

Στο 72’ η Νίκη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μιράντα απ’ τον Ευθυμίου κι ο Ροχάνο ευστόχησε στο αμέσως επόμενο λεπτό, σημειώνοντας το γκολ που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Τίμος Καβακάς): Σεντουριόν, Xειρίτραντας, Σανδραβέλης, Ντιαλόσι, Παρέδες, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος, Ευθυμίου (82’ Νιάρος), Ελευθεριάδης (79’ Νίζιτς), Πέλκας, Κουσκουνάς.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (62’ Τζοβάρας), Τσουκαλάς, Μιράντα (90’+3’ Αλιατίδης), Κάσσος (90’+3’ Μπόσιο), Βλαχομήτρος (46’ Λούκας Γκαρσία), Ροχάνο (85’ Τζιώρας).

Το πέναλτι του Λουκ Καστάνιος στο 25΄ ήταν αρκετό για τον ΟΦΗ να περάσει νικηφόρα από την έδρα του Αχέροντα Καναλακίου με 1-0 και να προκριθεί στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η φάση που «σημάδεψε» τον αγώνα σημειώθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, όταν ο Καμάου ανατράπηκε στην περιοχή από τον Παπανίκου και ο διαιτητής υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών», παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. 

Ο 29χρονος Ολλανδός επιθετικός, Λουκ Καστάνιος, ήταν εύστοχος από την «άσπρη βούλα» και με το γκολ αυτό το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν σωστά το ματς και είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη τους στο 67' με το σουτ του Γρίβα να μην βρίσκει στόχο. Ο Αχέροντας απείλησε με ισοφάριση στο 80΄, όταν ο Βέρμπης δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας!

ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ (Β. Τζιάρρας): Bλάχος, Κωνσταντίνου, Θεοδωράκης, Καππίας, Παπανίκου (50’ Κυριάκης), Ζδράβος, Φράγκος, Πότσης (72’ Εμβραΐζογλου), Γεωργίου (72’ Κωσταμένας), Βέρμπης, Τσούτσης (50’ Βασιλειάδης).

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Γκαγιέχος (46’ Λυμπεράκης), Ναμπί (59’ Γρίβας), Σελίμοβιτς (46’ Μεγιάδο), Φαν Ντούινεν (59’ Νέιρα), Καμάου, Καστάνιος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags