Facebook Pixel Γουίλφριντ Ζαχά - Premier League: "Θύμα" ρατσιστικής επίθεσης ο Ζαχά μετά τη νίκη με Σίτι: "Θα είμαι πάντα μαύρος και περήφανος"
Ποδόσφαιρο
| 2021-10-31 11:52:00

"Θύμα" ρατσιστικής επίθεσης ο Ζαχά μετά τη νίκη με Σίτι: "Θα είμαι πάντα μαύρος και περήφανος"

Sportdog Team
"Θύμα" ρατσιστικής επίθεσης ο Ζαχά μετά τη νίκη με Σίτι: "Θα είμαι πάντα μαύρος και περήφανος"

«Θύμα» ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο έπεσε ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας, Γουίλφριντ Ζαχά, μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Σαββάτου (30/10) επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ» με 2-0.

Γουίλφριντ Ζαχά - Premier League: Ο Ζαχά, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους, ήταν επίσης πρωταγωνιστής και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Λαπόρτ έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα ο αμυντικός των «πολιτών» ν΄ αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Ο διεθνής παίκτης με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος στο παρελθόν έχει στοχοποιηθεί στο διαδίκτυο δημοσίευσε εικόνες από τα ρατσιστικά μηνύματα που έλαβε στο Instagram μετά τον αγώνα και ζήτησε από τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα social media να λάβουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους το πρόβλημα.

«Αυτό το μήνυμα δεν είναι για μένα, να λαμβάνω ένα εκατομμύριο μηνύματα που να λένε "είμαστε δίπλα σου" και "είναι αηδιαστικό" ή για να εισπράττω συμπάθεια», έγραψε ο Ζαχά στο Instagram. «Δεν είμαι εδώ για όλες τις ανοησίες που γίνονται αντί να διορθώσουμε το πραγματικό πρόβλημα. 

Δεν με πειράζει η προσβολή διότι στις μέρες μας υφίσταται λόγω της δουλειάς που κάνω, παρόλο που αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά το χρώμα μου θα είναι πάντα το πραγματικό πρόβλημα, αλλά είναι μια χαρά γιατί θα είμαι πάντα ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ. Μιλήστε μου όταν πραγματικά λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτό το θέμα».

Αρκετοί παίκτες έχουν υποστεί ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, ειδικά στην Premier League, και το αγγλικό ποδόσφαιρο παροτρύνει τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Το Instagram είχε προηγουμένως ανακοινώσει νέα μέτρα και το Twitter δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του μετά τη λήψη μέτρων για περιπτώσεις κατάχρησης που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στη Βρετανία.

Νωρίτερα φέτος, ο Zaha είπε ότι θα σταματήσει να «γονατίζει» πριν από τους αγώνες ως μέρος της αντιρατσιστικής εκστρατείας του αγγλικού ποδοσφαίρου, επειδή πίστευε ότι το νόημα της «εξευτελιστικής» χειρονομίας είχε χαθεί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags