Facebook Pixel Νίκος Σαργκάνης: Ατάκες που θα... συζητηθούν για τον Πασχαλάκη - "Ξεχωρίζουν τα προσόντα του αλλά έχει θέμα συγκέντρωσης"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-15 22:40:00

Ατάκες που θα... συζητηθούν για τον Πασχαλάκη - "Ξεχωρίζουν τα προσόντα του αλλά έχει θέμα συγκέντρωσης"

Sportdog Team
Ατάκες που θα... συζητηθούν για τον Πασχαλάκη - "Ξεχωρίζουν τα προσόντα του αλλά έχει θέμα συγκέντρωσης"

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο Νίκος Σαργκάνης όπου μίλησε τόσο για την καριέρα του όσο και για τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου του Βορρά επισημαίνοντας τις αδυναμίες του.

Νίκος Σαργκάνης: Στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" του Metropolis 95.5 μίλησε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, όπου και αναφέρθηκε τόσο στην καριέρα του όσο και στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη εκθειάζοντας τα προσόντα του και επισημαίνοντας παράλληλα την βασική αδυναμία του.

Για την Ελλάδα το έχουμε πει πολλές φορές. Θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι τον Ολλανδό προπονητή τον έχω σε εκτίμηση. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, με αυτούς πολεμάμε. Εχουμε πολύ καλές μονάδες. Ομάδα όμως δεν έχουμε. Οταν δεν είναι ευχαριστημένος από κάποιους παίκτες, είναι λογικό να καλεί συνέχεια νέους.

Στις πρωτοκλασάτες ομάδες, πόσα ελληνόπουλα αγωνίζονται; Δεν παίζουν. Μοιραία θα κάνεις επιλογή από τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό. Ο προπονητής λέει με το δίκαιό του, πως παίρνει τους καλύτερους”.

- Πρέπει να βρει ένα σταθερό σχήμα για να αποκτήσει η εθνική ομάδα μία ομοιογένεια;

Ακούω πολλές φορές τι έκανε ο Ρεχάγκελ που είναι τεράστιος., Ομως τι άφησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Είχαμε συναντηθεί με τον Ρεχάγκελ, και τον είχαμε ρωτήσει ποια γραμμή πρέπει να ακολουθήσουμε στις μικρές εθνικές ομάδες. Μας απάντησε πως δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ομως τα αποτελέσματα που έφερε η εθνική ομάδα επί Σάντος, ήταν μία συνέχεια. Ενα αμυντικογενές παιχνίδια που βασιζόταν σε προσωπικές ενέργειες. Ειχες το αποτέλεσμα μεν, αλλά δεν είχες το καλό θέαμα που θα απολαύσεις στην τηλεόραση. Αυτή είναι η διαφορά με το παρελθόν. Να ξέρετε επίσης ότι τα αποτελέσματα βγάζουν και αυτό τον αέρα στους παίκτες. Ενα παιχνίδι μου έμεινε από αυτή την εθνική. Το παιχνίδι με αντίπαλο την Σουηδία. Ηταν εκπληκτικό το ματς εκείνο και τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο. Βέβαια το ερώτημα είναι, έπαιξαν έτσι με την Σουηδία, γιατί δεν έπαιξαν ανάλογα και με το Κόσοβο; Δεν μπορώ να καταλάβω, πως μεταμορφώνεται η εθνική ομάδα, από την μία ημέρα στην άλλη”.

- Λείπει ο μεγάλος σκόρερ απο την εθνική;

Υπήρχε ο Μήτρογλου στην προηγούμενη εθνική, αλλά κάποιοι έδιναν την μπάλα στον Μήτρογλου. Νομίζω ότι λείπει ένας συνδυασμός πραγμάτων από αυτή την εθνική. Οταν ο Ρεχάγκελ είχε πάρει παιδιά από το εξωτερικό, οι περισσότεροι ήταν στον πάγκο, στις ομάδες τους. Τώρα τα παιδιά που παίζουν στην εθνική, είναι βασικοί στις ομάδες τους στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στον Ολλανδό προπονητή. Επίσης οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές στην Ευρώπη για τους διεθνείς μας. Δεν μπορεί να δουλέψει μία ομάδα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας, πριν από κάθε επίσημο αγώνα. Δεν έχει δέκα ημέρες στην διάθεσή του, για να τους μεταδώσει την φιλοσοφία του. Είναι προτέρημα που παίζουν στο εξωτερικό οι διεθνείς, αλλά δεν έχουν χρόνο να βρεθούν”.

- Είναι καλυμμένη η εθνική με τους τερματοφύλακες;

Πιστεύω πως ναι, είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακες που παίζουν. Αν δεν σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους γκολκίπερ, όπως ο Πασχαλάκης… Πρέπει να είναι συγκεντρωμένος συνέχεια. Ο Πασχαλάκης είναι φοβερός, έχει όλα τα προσόντα για να ξεχωρίσει. Είναι γυμνασμένος, εκρηκτικός, όμως δεν έχει την αυτοσυγκέντρωση που πρέπει να έχει, προκειμένου να παρουσιάσει μία διάρκεια στην απόδοσή του”, είπε ο Νίκος Σαργκάνης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags