Facebook Pixel ΑΕΚ: Φωνάζουν να "φάνε" πάγκο αυτοί οι δύο!
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-21 23:07:00

Φωνάζουν να "φάνε" πάγκο αυτοί οι δύο της ΑΕΚ - Αυτός "εξέθεσε" τον Γιαννίκη

του Γιώργου Θεοδωράκη
Φωνάζουν να "φάνε" πάγκο αυτοί οι δύο της ΑΕΚ - Αυτός "εξέθεσε" τον Γιαννίκη

Οι ποιοτικότεροι παίκτες της Ένωσης ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ: Φωνάζουν να "φάνε" πάγκο αυτοί οι δύο! Αυτός "εξέθεσε" τον Γιαννίκη. Οι ποιοτικότεροι παίκτες της Ένωσης ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-2 από τον Ολυμπιακό και έμεινε 6 βαθμούς από την κορυφή. Η Ένωση παρά την ψυχρολουσία με το γρήγορο γκολ του Ακιμπού Καμαρά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τρόπο αντίδρασης. Έχασε όμως την αυτοσυγκέντρωσή της και το πλήρωσε με δύο γκολ του Ελ Αραμπί.

Και στα δύο τέρματα που έκριναν εν τέλει την αναμέτρηση υπέρ των Πειραιωτών η κιτρινόμαυρη άμυνα ολιγώρησε. Και στα δύο ο σκόρερ εφόρμησε από αριστερά. Και στα δύο ο Μαροκινός βρήκε δίχτυα από τετ α τετ. Στο 1-3, δε, ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μοχαμαντί που προτίμησε να δώσει πίσω τη μπάλα και το πλήρωσε.

Βράνιες και Μήτογλου, παρότι έδειξαν καλά στοιχεία ως δίδυμο με την έλευση Γιαννίκη που ήταν και ο λόγος για την άμεση δραστηριοποίηση του δεύτερου,, φανερώνουν αδυναμίες που οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα. Πρώτον, ότι χρειάζονται δουλειά και δεύτερον, ότι η προσθήκη στόπερ μαζί με έναν κεντρικό χαφ είναι επιτακτική για τον Γενάρη.

Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι το πάθος και η ενέργεια περισσεύει σε Σιμόες και Σιμάνσκι! Δεν μπορούν όμως να αναλάβουν όλο το βάρος χωρίς ανάσες και αυτό φάνηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου βρήκαν μπροστά τους την ανωτερότητα των Εμβιλά και Μαντί Καμαρά.

Ο Μάνταλος με εξαίρεση την ασίστ στον Αραούχο, δεν μπόρεσε να συνεισφέρει περισσότερα. Ίσως επειδή έπαιξε περισσότερο είτε στον άξονα και αριστερά, όπου μπλόκαρε απέναντι σε Εμβιλά (στο κέντρο) και τον Λαλά (στη γραμμή) παρά δεξιά (την πλευρά που κάλυπτε ο Ρέαμπτσιουκ) απ' όπου προήλθε και το γκολ της ισοφάρισης με τη σέντρα για το κεφάλι του Αργεντινού.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση για την ΑΕΚ στο παιχνίδι ήταν δύο εκ των ποιοτικότερων παικτών της. Ο λόγος για τον Στίβεν Τσούμπερ και τον Λιβάι Γκαρσία. Έχει αποδειχτεί, ότι ο Ελβετός παίζει καλύτερα στο κέντρο παρά στις πτέρυγες, όπου τον έβαλε σήμερα ο Γιαννίκης. Και πάλι όμως δείχνει, ότι περνά περίοδο ντεφορμαρίσματος και παρά την εκτίμηση που έχουν οι οπαδοί στο πρόσωπό του έχουν φτάσει σε σημείο να φωνάζουν να κάτσει πάγκο, προκειμένου να στρώσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ήταν άφαντος τα 45 λεπτά που πήρε στα πόδια του. Ο μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ στην ουσία έπαιζε με παίκτη λιγότερο στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχε καθόλου συμμετοχή στο παιχνίδι και αυτό πρέπει να προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας.

Το χειρότερο για τον Γκαρσία είναι, ότι με αυτήν του την εμφάνιση θα χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του προπονητή του! Γιατί ο Γιαννίκης προτίμησε να τον ρίξει βασικό αντί του Άμραμπατ και μετά την εμφάνισή του στο πρώτο 45λεπτο, όλοι απόρησαν γιατί ο Ελληνογερμανός τεχνικός δεν ξεκίνησε τον Μαροκινό, με την είσοδο του οποίου η ΑΕΚ βελτίωσε την επιθετική συμπεριφορά της.

Ο πρωταγωνιτής και μοναδικός διασωθής για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ο Σέρχιο Αραούχο! Ο Αργεντινός σκόραρε δύο πανέμορφα γκολ με τη μαγκιά του, την ποιότητα και το ποδοσφαιρικό του ταπεραμέντο. Δυστυχώς όμως δεν είχε τα απαραίτητα στηρίγματα για να του βγούνε περισσότερες προσπάθειες.

Όσον αφορά τον Στάνκοβιτς, δεν έχει ευθύνη για τα γκολ. Τον εξέθεσε η άμυνά του, αν και είχε καλές επεμβάσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags