Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτός η πρώτη μεταγραφή - Πώληση μέσω Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-27 13:45:00

"Σε οριακή κατάσταση η ΑΕΚ, χρόνο σε Γιαννίκη - Αυτός η πρώτη μεταγραφή - Πώληση μέσω Αραούχο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σε οριακή κατάσταση η ΑΕΚ, χρόνο σε Γιαννίκη - Αυτός η πρώτη μεταγραφή - Πώληση μέσω Αραούχο"

Ο προβληματισμός για Τσούμπερ-Γκαρσία και οι δυσκολίες στα Γιάννινα. Ο κορυφαίος ρεπόρτερ της Ένωσης, Τάσος Τσατάλης, στο Sportdog! Γιατί ήρθε η ήττα στο ντέρμπι, τί πρέπει να κάνει για να χτυπήσει τους Ερυθρόλευκους, τί θα γίνει τον Γενάρη.

ΑΕΚ: Φανερά καλύτερη εμφανίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Τάσο Τσατάλη. Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ μίλησε στο Sportdog όπου τόνισε, ότι αυτό που λείπει στην Ένωση για να χτυπήσει την ομάδα του Πειραιά είναι η δυνατότητα να παίξει κάθετα κι από τον άξονα.

Ο συνάδελφος υποστήριξε, ότι η φάση με Βράνιες-Μασούρα είναι καθοριστικότερη από τη χαμένη ευκαιρία του Άμραμπατ, ενώ απάντησε για το τι πρέπει να γίνει με Γιαννίκη.
Παράλληλα αναφέρθηκε στον προβληματισμό για Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία, σημειώνοντας, ότι τα σκαμπανεβάσματα θα αποφευχθούν όταν υπάρξει ισορροπία με περισσότερες ποιοτικότερες επιλογές στο rotation.

Όσον αφορά το ματς στα Γιάννινα, ο συνάδελφος θεωρεί, ότι ο Γιαννίκης θα είναι αρκετά μελετημένος απέναντι στην παλιά του ομάδα για να πάρει το διπλό. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σου φάνηκε η ΑΕΚ με Ολυμπιακό;

«Ήταν φανερά καλύτερη από αυτό που είχαμε δει σε όλα τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με προπονητή τον Ουζουνίδη ήταν η τελευταία καλή της εμφάνιση σε τέτοιο ματς. Είχε μεγάλα διαστήματα που έβαλε πίεση στον Ολυμπιακό. Φαίνεται δηλαδή πως γίνεται μια προσπάθεια να διαμορφώσει αγωνιστικό χαρακτήρα. Αλλά είναι ακόμη πίσω από πλευράς προσωπικότητας, φυσικά ομοιογένειας με βάση τα ζητούμενα ενός νέου προπονητή και σε θέσεις κλειδί υστερεί ακόμη σημαντικά στη σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά κάνουν πιο πιθανό τα λάθη να έρθουν από την ΑΕΚ σε αυτά τα ματς κι αυτό έγινε. Δεν είναι τυχαίο πως σε ένα ματς που ήσουν καλός, υπήρξε σημείο που πλησίασε ακόμη και ο διασυρμός. Φυσικά στο τέλος μπορούσες να πάρεις και τον βαθμό κι αυτό ήταν μια διαφορά. Πως αυτή η ΑΕΚ συνήλθε και προσπάθησε ως το τέλος».

Τί έλλειψε στην Ένωση και δεν μπόρεσε να κερδίσει το ντέρμπι;

«Δεν είναι εύκολο να πάρει τέτοιο ματς η ΑΕΚ με τις επιλογές που έχει στα χαφ. Από κει και πέρα όταν με όλη σου την ομάδα μέσα στην περιοχή, από κόρνερ μένει ελεύθερος παίκτης στη θέση που ήταν ο Αγκιμπού, τι να πεις; Τα ίδια και στα άλλα δύο γκολ. Δε μπορεί σοβαρή άμυνα να δέχεται το δεύτερο, ενώ το τρίτο είναι ένα τραγικό προσωπικό λάθος. Για να απειλήσει περισσότερο μπροστά τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ, της λείπει η δυνατότητα να παίξει κάθετα κι από τον άξονα».

Η ΑΕΚ στέκεται στη φάση που πρωταγωνιστούν Μασούρας-Βράνιες, για την οποία ο Κλάτενμπεργκ είπε ότι δεν ήταν πέναλτι. Είναι καθοριστικότερη στιγμή από τη χαμένη ευκαιρία του Άμραμπατ που “έβγαλε” με το πόδι ο Βάτσλικ;

«Η φάση που για μένα έγινε πέναλτι, ήταν σαφώς καθοριστική. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ και λίγα δευτερόλεπτα μετά ήταν και πάλι πίσω. Ειδικά σε τέτοια ματς τέτοια σημεία ήταν κομβικά Πιο κομβικό από τη φάση Άμραμπατ με Βάτσλικ, καθώς το πέναλτι είναι η πιο προφανής ευκαιρία για γκολ που μπορείς να έχεις».

Ο Γιαννίκης δεν πήρε τη νίκη στο πρώτο σημαντικό crash test! Από εδώ και πέρα πώς θα κρίνεται ο Γερμανός;

«Είναι δύσκολη η απάντηση. Υπάρχει μια γενικά παραδοχή και δίκαια για τη δουλειά που κάνει το νέο τεχνικό τιμ και τον στοχο που έχει. Μια παραδοχή που λέει πως είμαστε σε καλό δρόμο. Από την άλλη ο Γιαννίκης και κάθε προπονητής στην ΑΕΚ δεν μπορεί να ξεφύγει από την πίεση και την επίδραση στο κλίμα, των αποτελεσμάτων. Οπότε δε μπορείς εδώ να κάνεις προβλέψεις. Η ΑΕΚ είναι σε οριακή κατάσταση αυτή τη στιγμή, από την άποψη πως στα επόμενα τρία ματς ως το τέλος του πρώτου γύρου, για μένα θα κριθεί το αν θα έχει ή όχι μια καλύτερη σεζόν από πέρσι. Δε πρέπει να ξεχνάμε πως έχει λιγότερους βαθμούς σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό σημείο, πολύ χειρότερη αμυντική επίδοση (και καλύτερη βέβαια επιθετική), είναι εκτός Ευρώπης όταν πέρσι είχε μια πολύ μεγάλη πρόκριση με τη Βόλφσμπουργκ και βέβαια είναι στους έξι βαθμούς από τον Ολυμπιακό, λίγο νωρίτερα σε σχέση με πέρσι. Όλα αυτά δεν είναι ευθύνη του Γιαννίκη, αλλά διαμορφώνουν ένα κλίμα, αν χειροτερέψουν. Πρέπει να πω όμως πως όλα όσα μαθαίνω από το ρεπορτάζ με κάνουν να πιστεύω πως η ΑΕΚ έχει μια περίπτωση προπονητή που πρέπει να βρει τον τρόπο να του δώσει χρόνο. Δεν θα είναι εύκολο αν δεν έρθουν βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά κάτι καλό φαίνεται να γίνεται και πρέπει να προστατευθεί».

Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία δεν ήταν καλοί στο ντέρμπι. Υπάρχει προβληματισμός στην ΑΕΚ για τη συνολική απόδοσή τους;

«Όταν τα μεγάλα σου όπλα δεν βοηθούν σε σημαντικά ματς, φυσικά υπάρχει προβληματισμός. Η ομάδα έχει ανισορροπία από πλευράς ποιότητας και προσωπικότητας ανάμεσα στις γραμμές όμως και συνεχίζει να περιμένει από τους καλύτερους παίκτες της, περισσότερα από όσα θα έπρεπε να κάνουν από μόνοι τους, σε μια ομάδα που θα είχε αυτή την ισορροπία. Οπότε για μένα αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά. Μέχρι να γεμίσει το βασικό rotation από πιο ποιοτικές επιλογές και ειδικά το κέντρο».

Η ΑΕΚ δείχνει να έχει άμεση ανάγκη προσθήκης αμυντικού χαφ και στόπερ! Θα δούμε δύο τέτοιους παίκτες τον Ιανουάριο;

«Θέλει σίγουρα παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής η ΑΕΚ, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί να τον βρει τώρα. Γιατί εδώ μιλάμε για παίκτη που πρέπει να κάνει μεγάλη διαφορά. Σίγουρα θα πάρει παίκτη εκεί, αλλά νομίζω πως ο Γενάρης δεν βοηθάει για να λύσεις κεφαλαιώδη προβλήματα. Πρέπει να είναι προσεκτικοί στην ΑΕΚ, να μη δεσμευθούν με μεγάλα συμβόλαια σε χρόνο και σε ποσά, αν δεν είναι 100% σίγουροι πως έχουν κάνει την κατάλληλη επιλογή. Στόπερ ενδεχομένως να χρειάζεται, αλλά νομίζω πως δεν είναι ζήτημα που θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα τον Γενάρη. Έχει επιλογές για να σταθεί η ΑΕΚ και να δώσουν περισσότερα μέσα από συνολική βελτίωση της ομάδας».

Πώς είδες τον Γούτα στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής; Θα μπορούσε να σταθεί στο κέντρο της άμυνας αν τελικά προχωρούσε η μεταγραφή; Τί πραγματικά συνέβη σε αυτήν την υπόθεση;

«Δε νομίζω πως ο Γούτας αποτελεί κάποια περίπτωση που θα είχε κάνει διαφορά σε σχέση με τα προβλήματα που βλέπουμε τώρα. Μη κρίνουμε με την εικόνα σε άλλες ομάδες, με λιγότερη πίεση. Οι απαιτήσεις της ΑΕΚ είναι πολύ ιδιαίτερες και δεν τις αντέχουν όλοι. Η ΑΕΚ δε πήρε τον Γούτα, πήρε τον Μήτογλου, δε νομίζω πως ήταν αρνητική αυτή η εξέλιξη. Ούτε νομίζω πως θα ήταν πιο ορθολογικό να πάρει τον Γούτα αντί κάποιου από τους Βράνιες ή Τζαβέλλα. Η χημεία είναι το ζητούμενο και κάποιοι να βρουν το γρηγορότερο δυνατό τον καλό αγωνιστικό τους εαυτό».

Τί συμβαίνει με Μπακάκη και Λας Πάλμας;

«Νομίζω πως θα ήταν μια επιλογή που θα άρεσε πολύ στον Μπακάκη κι αν δεν κάνω λάθος, έχει κάνει κάποιες κουβέντες μέσω του Αραούχο κυρίως. Δεν παίζουν πάντως πολλά λεφτά και το συμβόλαιο του Μπακάκη δεν είναι χαμηλό».

Έρχεται το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ο οποίος προέρχεται από την πεντάρα μέσα στην έδρα του Άρη και είναι ομολογουμένως δύσκολος αντίπαλος έχοντας νικήσει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Πώς βλέπεις το ματς; Ποιόν παίκτη των Ιωαννίνων πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ; Πώς πιστεύεις, ότι θα κατεβάσει την Ένωση ο Γιαννίκης απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του;

«Ο ΠΑΣ φέτος συνεχίζει μεν πάνω στη βάση που άφησε ο Γιαννίκης, αλλά νομίζω πως πλέον πάει πιο συντηρητικά και παίζει πιο κλειστά. Είναι το είδος του ματς που την ΑΕΚ τη δυσκολεύει περισσότερο, αν δε βρει λύσεις νωρίς. Βέβαια και με τον Απόλλωνα βρήκε λύση νωρίς, αλλά δέχθηκε ανατροπή, οπότε τι να πεις... Πιστεύω θα παίξουν ρόλο και οι συνθήκες. Σίγουρα θα βρέχει πολύ και το Σάββατο στη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας κι έχουμε δει πως το συγκεκριμένο γήπεδο δε θέλει και πολύ για να αποκτήσει πρόβλημα. Σε ατομικό επίπεδο, αν σκεφτούμε τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ στις επιστροφές όταν βγαίνει ψηλά και χάσει μπάλα, θα φοβόμουν την εκρηκτικότητα του Περέα. Αλλά πιστεύω πως ο Γιαννίκης είναι πολύ μελετημένος και θα διαχειριστεί το ματς με βάση τα στοιχεία που ξέρει πως μπορούν να του προκαλέσουν ζημιά. Είτε από τον αντίπαλο, είτε από τη δική του ομάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος τα πειράματα και τα... κανονάκια για ΑΕΚ - Αλλοίωση με Ολυμπιακό, δεν θα μας βγάλουν ηλίθιους!


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags