Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Καμία επαφή Γκαρσία με Λουτσέσκου - Δεν δίνει λεφτά ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη αν... - Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια"
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-28 10:00:00

"Καμία επαφή Γκαρσία-Λουτσέσκου - Δεν δίνει λεφτά ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη αν... - Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια"

του Γιώργου Κτενά
"Καμία επαφή Γκαρσία-Λουτσέσκου - Δεν δίνει λεφτά ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη αν... - Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια"

Οι μεταγραφές που χρειάζονται και το κρίσιμο ντέρμπι με Άρη. Ανάλυση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον Δικέφαλο, τις σχέσεις που δεν έχουν οι δύο προπονητές και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο. Ποιοι παίκτες... λείπουν και η δημοφιλία του Ρουμάνου κόουτς.

ΠΑΟΚ: Με τον βαθύ γνώστη τού ρεπορτάζ του Δικέφαλου, Ντίνο Καραμητρούση, επικοινώνησε το sportdog για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το ρεπορτάζ των Θεσσαλονικέων.

Τι συμβαίνει με τον Πάμπλο Γκαρσία στη β΄ ομάδα; Ποια είναι η σχέση του με τον Λουτσέσκου και πώς διαχειρίζονται το υλικό που έχουν στα ρόστερ τους; Ακόμα, τι θα κάνει ο Δικέφαλος στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα θέματα, στο sportdog.gr...

"Ακριβή ομάδα ο ΠΑΟΚ β΄ - Διαβεβαιώσεις ότι θα επιστρέψει ο Γκαρσία - Επαναπαύτηκε στο συμβόλαιο"

"Δεν παρακολουθώ στενά την β΄ ομάδα, αλλά έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως μολονότι είναι ακριβή ομάδα και σε ορισμένους παίκτες δόθηκαν υψηλά συμβόλαια για να μην αποχωρήσουν (ενώ, παράλληλα, ο σύλλογος έχει δημιουργήσει την εικόνα ότι θα υπάρξει από εκεί υλικό που θα διαδεχτεί τον Τζόλη και τον Γιαννούλη), βλέπουμε ότι δεν μπορεί να νικήσει την Βέροια, τον  Ηρακλή ή ομάδες που έχουν προβλήματα τέλος πάντων", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Ν. Καραμητρούσης.  

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει θέμα με τον Γκαρσία; Προφανώς όχι για να αποχωρήσει, αλλά αν υπάρχει μουρμούρα για εκείνον;

"Δε νομίζω γιατί ο Γκαρσία, αν και Κυπελλουχος με την πρώτη ομάδα και με 42 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μαζί της, αποδέχθηκε την πρόταση υποβιβασμού του. Προφανώς μπορεί να έχει πήρε διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να τον ρίξουν ξανά στην αρένα της πρώτης ομάδας. Βέβαια όταν κάποιος μετατίθεται, δύσκολα επιστρέφει στην αρχική του θέση. Τώρα ίσως να είναι επαναπαυμένος στο συμβόλαιο που έχει. Άλλωστε ο στόχος της β΄ ομάδας δεν είναι να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά να αξιοποιήσει τα ταλέντα και να τα ετοιμάσει για να τα δώσει στην πρώτη ομάδα". 

"Δεν συνεργάζονται Λουτσέσκου-Γκαρσία - Τυπικές οι σχέσεις τους - Για αυτό χαμήλωσε η δημοτικότητα του Ραζβάν"

Μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω για τη σχέση τού Γκαρσία με τον Λουτσέσκου;

"Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει συνεργασία ανάμεσά τους. Εδώ δεν είχαν συνεργασία ούτε στην προηγούμενη θητεία τού Λουτσέσκου στην ομάδα, και δεν θυμάμαι να έχει γίνει συνάντηση ούτε για να ενημερώσει ο Γκαρσία τι παραδίδει στον Λουτσέσκου στην πρώτη ομάδα. Είναι εντελώς τυπικές οι σχέσεις τους. Επίσης, από τους 22-23 παίκτες που έχει αξιοποιήσει ο Λουτσέσκου, μόνο δύο είναι οι Έλληνες που έχουν πάρει σοβαρό χρόνο συμμετοχής (Πασχαλάκης και Μιχαϊλίδης). Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί ο Λουτσέσκου και είναι αδιάφορο αν ο Γκαρσία θέλει να στηρίξει τα νέα παιδιά. Ο Γκαρσία το έκανε, τους έβαλε να παίξουν, αξιοποίησε και τον Τζόλη που ήδη τον αξιοποιούσε ο Φερέιρα - Δεν ξέρω αν θα είχε ευκαιρίες με τον Λουτσέσκου ο Τζόλης".

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την πρώτη ομάδα;

"Η πρώτη ομάδα δεν άρχισε τις υποχρεώσεις της όπως θα περίμενε κάθε οπαδός της, με βάση όσα γνώριζε από την προηγούμενη θητεία του Λουτσέσκου. Γιατί στην προηγούμενη θητεία του είχε 2.30 βαθμούς ανά παιχνίδι, ενώ τώρα έφτασε στους 1.83 βαθμούς ανά παιχνίδι. Κάτι που σημαίνει ότι οι τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και οι ήττες στην Ευρώπη έχουν χαμηλώσει τον πίνακα της δημοτικότητάς του αλλά και της συγκομιδής βαθμών. Τι σημαίνει αυτό; Για να πάρει ο ΠΑΟΚ πάλι τα πάνω του, θα πρέπει να δημιουργήσει συνθήκες για να επιστρέψει σε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε στο μέσο μιας σεζόν που ναι μεν δεν ακυρώθηκε, αλλά ίσως δεν είμαστε μακριά από το να συμβεί κάτι τέτοιο. Για αυτόν τον λόγο το ντέρμπι με τον Άρη είναι πολύ σημαντικό".

"Δεν θα δώσει λεφτά τον Γενάρη αν... - Δεν μπορεί ο Βιεϊρίνια - Ακατάλληλος ο Εσίτι"

Οι μεταγραφές του Γενάρη;

"Θα εξαρτηθεί από τη θέση που θα έχει η ομάδα, για να δούμε και τι στόχους θα έχει. Αν, για παράδειγμα, έχει μείνει μόνο το Κύπελλο ως διεκδίκηση, είναι εύλογο να μην δαπανηθούν μεγάλα ποσά τον Γενάρη. Αλλά τον χειμώνα, συνήθως, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν μεταγραφές. Οι καλοί μένουν στις ομάδες τους και οι μετριότητες δεν ωφελούν για να πετύχεις τους στόχους σου - Χρειάζονται ετοιμοπόλεμοι, πρωτοκλασάτοι. Σίγουρα τον Γενάρη θέλει πλάγιο μπακ γιατί ο Βιεϊρίνια δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Σίντκλεϊ και Τέιλορ δίνουν κάποια πράγματα αλλά δεν είναι σαν τον Γιαννούλη. Άρα θέλουν έναν παίκτη τουλάχιστον στα μπακ. Επίσης, τη μέση θέλουν έναν γρήγορο χαφ που να κάνει τη διαφορά. Υπάρχει, βέβαια, ο Σβαμπ και ο Κούρτιτς. Αλλά είναι παίκτες με αργή ανάπτυξη και πιο αργός είναι ο Εσίτι που κρίθηκε ακατάλληλος πριν από 1,5 χρόνο και τώρα έχει κάνει 15 παιχνίδια από τα 18 παιχνίδια της ομάδας". 

Τέλος, πείτε μου δύο λόγια για την περίπτωση του Σφιντέρσκι, που ενώ στον ΠΑΟΚ δεν αποδίδει όπως πρέπει, στην εθνική ομάδας τής Πολωνίας τον εκμεταλλεύονται πολύ καλύτερα;

"Ο Λουτσέσκου μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να βρει τη φόρμουλα με τον Σφιντέρσκι, που στον ΠΑΟΚ έχει πετύχει 2 γκολ σε 18 ματς φέτος (άρα από κάθε γκολ έπρεπε να περάσουν 415 λεπτά αγωνιστικής παρουσίας για να σκοράρει ξανά), ενώ στην εθνική Πολωνίας με σημαντικότερους αντίπαλους στόπερ έχει 6 γκολ σε 14 ματς - Άρα ένα γκολ κάθε 105 λεπτά στην Πολωνία. Αυτό δεν ξέρω πού μπορεί να οφείλεται, ίσως λόγο της παρουσίας του Λεβαντόφσκι. Αλλά είναι γεγονός ότι στην Πολωνία που πήγε με την αμφιβολία για το αν μπορεί να βοηθήσει, τελικά κατάφερε να γίνει βασικός". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συγχωροχάρτια οι ΠΑΟΚτσήδες, δεν ξανάγινε η στήριξη σε Λουτσέσκου - Ψηλά τον αμανέ στον Άρη"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags