Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Κρατάει τρεις αμυντικούς ο Μακέντα - Μοναδικό αυτό που κάνει ο Βιγιαφάνες - Γιαβάνοβιτς για χρόνια αν..."
Ποδόσφαιρο
| 2021-11-29 17:08:00

"Κρατάει τρεις αμυντικούς ο Μακέντα- Μοναδικό αυτό που κάνει ο Βίγια- Γιαβάνοβιτς για χρόνια αν..."

του Γιώργου Κτενά
"Κρατάει τρεις αμυντικούς ο Μακέντα- Μοναδικό αυτό που κάνει ο Βίγια- Γιαβάνοβιτς για χρόνια αν..."

Τι συνέβη με τον Αργεντινό και πώς επέστρεψε στα πλάνα του ΠΑΟ; Ο Αντώνης Πετρόπουλος σχολιάζει στο Sportdog.gr τη νίκη του Τριφυλλιού κόντρα στον Παναιτωλικό, την... επιστροφή του Μακέντα και το ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Σέρβος προπονητής.

Παναθηναϊκός: Στον πλέον κατάλληλο να μας μιλήσει για την ψυχολογία στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού, τον Αντώνη Πετρόπουλο, απευθύνθηκε το sportdog.gr μετά από τη νίκη των Πράσινων επί του Παναιτωλικού με δύο γκολ του Μακέντα.

Ποια είναι η άποψή του για το Τριφύλλι, τι υποστηρίζει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πώς σχολιάζει την επανεμφάνιση του Λούκας Βιγιαφάνιες στο προσκήνιο; Οι απαντήσεις στο sportdog.

"Παίρνει το 100% ο Γιοβάνοβιτς - Δεν μπορεί να είναι τρίτος ο Μακέντα - Σημαντικό για την ψυχολογία"

"Ισορροπημένο ήταν στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, αλλά μετά ο Παναθηναϊκός έβαλε γκολ, το διαχειρίστηκε, έπαιξε πολύ καλά. Βλέπουμε και καλή διαχείριση από τον προπονητή, με παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ μέχρι τώρα. Παίρνει το 100% ο Γιοβάνοβιτς και αυτό είναι σημαντικό", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο παλαίμαχος άσος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την εμφάνιση και τα γκολ του Μακέντα:

"Είχε ξεκινήσει ως τρίτος αλλά τέτοιοι παίκτες δεν μπορεί να είναι στην τρίτη θέση της ιεραρχίας. Ειδικά τέτοιοι επιθετικοί, που σκοράρουν, έχουν εμπειρίες κ.λπ. Υπάρχει βάθος στο ρόστερ και αυτό κάνει καλο στην ομάδα. Για την ψυχολογία τού επιθετικού είναι πολύ σημαντικό το γκολ, ανεβαίνει, υπολογίζεται περισσότερο. Μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και το βασικό είναι ότι τον διαχειρίζεται καλά και ο προπονητής".

"Κρατάει δύο-τρεις αμυντικούς ο Μακέντα - Ξεμπλοκάρει με μια κίνηση την ομάδα ο Βιγιαφάνιες"

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένας επιθετικός στο ρόστερ με το επίπεδο του Μακέντα;

"Το καλό είναι ότι έχει δύο διαφορετικά στιλ η ομάδα, τον Μακέντα που είναι ψηλός, που μπορεί να απασχολήσει δύο-τρεις αμυντικούς, και τον Καρλίτος που είναι άλλο στιλ. Όλοι χρειάζονται σε μια ομάδα, και θεωρώ ότι είναι πλήρης διότι υπάρχει και ο Ιωαννίδης. Στη θέση του επιθετικού υπάρχει πληρότητα και διαφορετικά στιλ, ώστε να μπορεί οι προπονητής να διαμορφώσει το παιχνίδι του".

Πώς σχολιάζετε Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ που φαίνεται ότι ο προπονητής παίρνει ξανά πράγματα από εκείνους;

"Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας, να τους έχει ζεστούς ο προπονητής χρειάζεται, ενεργοποιήθηκε ο Βιγιαφάνιες και αυτό είναι το σωστό. Και όταν είσαι επαγγελματίας, πρέπει να τα βάζεις όλα στην άκρη. Είναι σε καλή κατάσταση, βοηθάει, από εκεί και πέρα όλοι χρειάζονται και όλοι να παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Δεν έχει τα στοιχεία τού Βιγιαφάνιες άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού, ξεμπλοκάρει με μια κίνηση όλη την ομάδα".

"Ταίριαξε με τον ΠΑΟ ο Γιοβάνοβιτς - Σωστή διαχείριση - Μέχρι το τέλος ενδιαφέρον"

Πόσο σημαντικό είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς ανοίγει με αυτόν τον τρόπο και το ροτέισον, σε περίοδο μάλιστα στην οποία εκείνοι που έπαιζαν από την αρχή τής σεζόν δείχνουν να δυσκολεύονται.

"Είναι βασικό να παίρνει πράγματα από όλους, ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, διαχειρίζεται σωστά την κατάσταση και το βλέπουμε. Κάποια στιγμή θα έπαιρνε και εκτός έδρας πόντους, όπως πήρε, και διαχειρίζεται σωστά την κατάσταση. Και οι παίκτες είναι σε εγρήγορση και ο προπονητής έχει πιο πολλές επιλογές. Θεωρώ ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει ταιριάξει με τον Παναθηναϊκό, και τα αποτελέσματα θα κρίνουν πώς μπορεί να μείνει πιο πολλά χρόνια γιατί είναι καλός προπονητής".

Τέλος, πείτε μου πώς βλέπετε τον τρέχον πρωτάθλημα;

"Στο πρωτάθλημα όλες οι ομάδες δυσκολεύονται, οπότε μέχρι το τέλος θα έχει ενδιαφέρον. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε αλλαγές στον πίνακα, το βλέπουμε στον Παναθηναϊκό. Σημασία έχει να είναι έτοιμος, να δείξει καλύτερο πρόσωπο, και να βγει στην Ευρώπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μικραίνουν τον Παναθηναϊκό - Τι... αμαρτίες πληρώνει ο Μακέντα; - Πρέπει να βρει λύση με Παλάσιος

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags