Facebook Pixel FIFA: Η FIFA θέλει να τα αλλάξει όλα - Δοκιμάζει καινοτομία που μπορεί να κάνει τα πάντα διαφορετικά στο ποδόσφαιρο
| 2021-11-29 22:27:00

Η FIFA θέλει να τα αλλάξει όλα - Νέα καινοτομία μπορεί να κάνει τα πάντα διαφορετικά στο ποδόσφαιρο

Sportdog Team
Η FIFA θέλει να τα αλλάξει όλα - Νέα καινοτομία μπορεί να κάνει τα πάντα διαφορετικά στο ποδόσφαιρο

Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι έτοιμη να βάλει ακόμα πιο βαθιά την τεχνολογία στο άθλημα θέλοντας να φέρει μια απίστευτη αλλαγή στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σκέφτεται να το τεστάρει σε επόμενους αγώνες.

FIFA: Η τεχνολογία έχει εισβάλει στο ποδόσφαιρο για τα καλά, με στόχο να γίνει πιο δίκαιο, με το VAR και το goal line technology να ήδη μέρη του αθλήματος, με την παγκόσμια ομοσπονδία να θέλει να το πάει ακόμα... παρακάτω, θέλοντας, μέσα από μελέτες και εισηγήσεις, να προσθέσει και το αυτοματοποιημένο οφσάιντ κάτι που θα αντικαταστήσει ουσιαστικά του βοηθούς και αναμένεται να δοκιμαστεί μετά από εισήγηση του Πιερ Λουίτζι Κολίνα, στο FIFA Arab Cup 2021.

«Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική και χρήσιμη τόσο στην προετοιμασία πριν από τον αγώνα όσο και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων. ε μια περίπτωση οφσάιντ, η απόφαση λαμβάνεται αφού αναλυθεί όχι μόνο η θέση των παικτών αλλά και η εμπλοκή τους στην κίνηση. Η τεχνολογία μπορεί να χαράξει μια γραμμή, αλλά η αξιολόγηση της παρέμβασης στο παιχνίδι ή με έναν αντίπαλο παραμένει στα χέρια του διαιτητή», είπε ο Κολίνα.

«Θα έχουμε μια κάμερα εγκατεστημένη κάτω από την οροφή κάθε γηπέδου. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται στις αίθουσες που θα βρίσκονται διαιτητές, με παγωμένο το στιγμιότυπο την ώρα του λακτίσματος και των ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται με τις κατάλληλες γραμμές που δείχνουν αν ο επιτιθέμενος είναι εκτεθειμένος. Ο χειριστής αναπαραγωγής έχει τότε την ευκαιρία να το δείξει αμέσως στο VAR. Στο FIFA Arab Cup ο βοηθός VAR θα μπορεί αμέσως να επικυρώσει και να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σε κάθε φάση οφσάιντ που ελέγχεται», ανέφερε για το θέμα ο διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας στη FIFA, Γιοχάνες Χολτσμέλερ μιλώντας λεπτομερώς για το ζήτημα του αυτοματοποιημένου οφσάιντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags