Facebook Pixel Φαμπιάν Μπαρτέζ: Ο αγαπημένος φαλακρός του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου
| 2021-12-04 04:33:00

Φαμπιάν Μπαρτέζ: Υπέροχος, παράξενος και… φαλακρός

Sportdog Team
Φαμπιάν Μπαρτέζ: Υπέροχος, παράξενος και… φαλακρός

Σε μια εποχή που η εκκεντρικότητα του τερματοφύλακα ήταν συχνά συνώνυμη της ικανότητάς του, ο Φαμπιάν Μπαρτέζ έγινε ο αγαπημένος φαλακρός του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παιδί του Γαλλικού Νότου, γεννημένος στην κωμόπολη του Λαβεναλέ, κοντά στην Τουλούζη, ο Φαμπιάν Μπαρτέζ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στις ακαδημίες της Τουλούζ, αγωνιζόμενος ως εξτρέμ! Σύντομα, όπως και κάθε πιτσιρικάς που ξεκινά στα τμήματα υποδομής ενός μεγάλου συλλόγου, άρχισε να δοκιμάζεται σε διαφορετικές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά δεν άργησε να δείξει το πραγματικό του ταλέντο, κάτω από τα δοκάρια.

Φαμπιάν, ο υπέροχος

Έχοντας από νωρίς τραβήξει τα φώτα των σκάουτ, οι άνθρωποι της Τουλούζ φρόντισαν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους, προσφέροντάς του το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 18 ετών, ενώ ευθύς αμέσως πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του στη Ligue 1, κόντρα στη Νανσί. Με την ομάδα της Τουλούζης, κατέγραψε 26 συμμετοχές σε διάστημα δύο ετών, προτού μεταπηδήσει το 1992 στην ισχυρή Μαρσέιγ.

Με τους Μασσαλούς, μπήκε γρήγορα σε βαθιά νερά, καθώς πλέον οι απαιτήσεις είχαν περάσει σε άλλο επίπεδο, αυτό του πρωταθλητισμού. Η πίεση, όπως φάνηκε ευθύς αμέσως, ουδέποτε επηρέασε τον Μπαρτέζ, σε κανένα επίπεδο της ζωής του. Αγωνιζόμενος με μεγάλη άνεση και κερδίζοντας αμέσως τη φανέλα του βασικού, οδήγησε την εκπληκτική εκείνη φουρνιά της Μαρσέιγ, μαζί με τους Ντεσαγί, Φέλερ και Ντεσάμπ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την πρώτη του κιόλας σεζόν στην ομάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags