Facebook Pixel ΑΕΚ: ΒΟΜΒΑ! Ποινή - σοκ της UEFA σε ΑΕΚ - Αυτός είναι ο λόγος - Απάντηση με νόημα από την ΠΑΕ
| 2021-12-03 20:36:00

ΒΟΜΒΑ! Ποινή - σοκ της UEFA σε ΑΕΚ - Αυτός είναι ο λόγος - Απάντηση με νόημα από την ΠΑΕ

Sportdog Team
ΒΟΜΒΑ! Ποινή - σοκ της UEFA σε ΑΕΚ - Αυτός είναι ο λόγος - Απάντηση με νόημα από την ΠΑΕ

Πάγωσαν στην Ένωση καθώς το απόγευμα της Παρασκευής (3/12) έγινε γνωστό πως η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έριξε... καμπάνα στην ομάδα, με την ΠΑΕ να δίνει την δική της απάντηση μετά από λίγο.

ΑΕΚ: Χοντρό ζήτημα για την Ένωση καθώς ο σύλλογος δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες του FFP, σύμφωνα με την UEFA, και μετά από ενδελεχή έλεγχο του φακέλου της από πλευράς ομοσπονδίας αποφασίστηκε να υπάρξει διακανονισμός με την ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ παράλληλα θα υπάρξει παρακράτηση  του 10% από τα έσοδα που δικαιούται να λάβει ο σύλλογος από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, ενώ αν στον μελλοντικό έλεγχο εντοπιστούν νέες ανάλογες παραβάσεις τότε δεν θα υπάρξει παρακράτηση, αλλά αποκλεισμός της ομάδας από την επόμενη διασυλλογική διοργάνωση, με την ποινή να έχει διάρκεια αναστολής τριών σεζόν.

Λίγο αργότερα η ΠΑΕ προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζοντας ότι υπάρχει συμμόρφωση  με τις διατάξεις του FFP και το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags