Facebook Pixel Γιώργος Μπαρτζώκας: Ταπεινότητα και συγκέντρωση τα ζητήματα του Μπαρτζώκα - "Προσπαθούσαμε να... αυτοκτονήσουμε, αλλά..."
| 2021-12-03 20:57:00

Ταπεινότητα και συγκέντρωση τα ζητήματα του Μπαρτζώκα - "Προσπαθούσαμε να... αυτοκτονήσουμε, αλλά..."

Sportdog Team
Ταπεινότητα και συγκέντρωση τα ζητήματα του Μπαρτζώκα - "Προσπαθούσαμε να... αυτοκτονήσουμε, αλλά..."

Απόλυτα ικανοποιημένος με τη νίκη στην Ρωσία εμφανίστηκε ο Έλληνας τεχνικός των Ερυθρολεύκων στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη δύσκολη αναμέτρηση με την Ούνικς. 

Γιώργος Μπαρτζώκας: Πολύ ικανοποιημένος με το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας, ενώ στις δηλώσεις του στάθηκε παράλληλα και στα χαμένα σουτ που αν έμπαιναν θα μπορούσαν να κάνουν το... βράδυ πιο εύκολο.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα και το σταφ για την νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα κόντρα σε μία ομάδα την οποία εκτιμώ. Μία νίκη που ήρθε κόντρα σε αντίπαλο με μομέντουμ και ο οποίος κέρδισε εδώ την Ρεάλ και το Μιλάνο. Το πιο σημαντικό είναι πως είχαμε 10 παραπάνω ασίστ από την Ούνικς και 7 περισσότερα ριμπάουντ. Παρά το ότι χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ (24% στα τρίποντα) τα οποία ήταν και καλές επιλογές. Κερδίσαμε το ματς. Κάναμε αρκετά λάθη στο τέλος, κακές τακτικές επιλογές. Βιαζόμασταν για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι η νίκη, δεύτερη σερί εκτός έδρας. Έχουμε καλή θετική ατμόσφαιρα, αυτοπεποίθηση. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, αντιλαμβανόμενοι ότι κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο

Δεν ξέρω πως νικήσαμε! Κάναμε πολλά λάθη, ήταν σαν να προσπαθούσαμε να... αυτοκτονήσουμε, πολλές φορές μάλιστα κατά την διάρκεια του αγώνα. Το ελέγξαμε, ήμασταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να το τελειώσουμε, αλλά δεν το κάναμε. Λόγω των δικών μας λαθών, αλλά και του ταλέντου που διαθέτει η Ούνικς. Τελικά, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, η οποία είναι ομαδική κι αυτό το εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι μια σπουδαία νίκη της ομάδας εκτός έδρας, επομένως θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη μας υποχρέωση».

Για τα τρίποντα της Ούνικς: «Τα περισσότερα ήταν στην πρώτη περίοδο. Μετά είχαμε άλλα 40 λεπτά. Μπορούσαμε να κερδίσουμε και στην κανονική διάρκεια. Θέλαμε να περιορίσουμε τον Κάνααν και τον Χεζόνια, καθώς και την δημιουργία του Μπράουν. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την κυκλοφορία της μπάλας. Έχουμε καλούς σκόρερ, δεν το αποδείξαμε βέβαια. Αλλά ήμασταν σταθεροί σε κάθε πλευρά του παρκέ και κερδίσαμε. Μερικές φορές είναι ένα ριμπάουντ, μερικές η τύχη. Σε κρίσιμα σημεία μπορούμε να παίξουμε καλά. Πιστεύουμε στην ομάδα».

Για την αντιμετώπιση του Φαλ: «Η Ούνικς σήμερα ήθελε να αποφύγει τα καλά σουτ του Ολυμπιακού στην ρακέτα. Ο Μπράουν είναι σπουδαίος αμυντικός, πολύ ευέλικτος. Μοιράζοντας την μπάλα είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Συμβαίνει να κερδίζεις και χωρίς την καλό ποσοστό στα τρίποντα. Για εμάς ήταν μία πάρα πολύ σημαντική νίκη», είπε Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags