Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "Έτσι να χτίσει την ΑΕΚ ο Γιαννίκης - Τρεις παίκτες του ΠΑΟ φοβάμαι - Έπαιξα στο ομορφότερο γήπεδο"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-05 11:35:00

"Έτσι να χτίσει την ΑΕΚ ο Γιαννίκης - Τρεις παίκτες του ΠΑΟ φοβάμαι - Έπαιξα στο ομορφότερο γήπεδο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έτσι να χτίσει την ΑΕΚ ο Γιαννίκης - Τρεις παίκτες του ΠΑΟ φοβάμαι - Έπαιξα στο ομορφότερο γήπεδο"

"Συγκίνηση με Αγιά Σοφιά, ανυπομονώ, αλλά εγώ έπαιξα στο..."! Ο Χάρης Κοπιτσής στο Sportdog για το αθηναϊκό ντέρμπι, πώς βίωνε τα ματς εντός και εκτός γηπέδου και την ανυπομονησία για την είσοδο στο νέο γήπεδο της Ένωσης.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Την άποψη, ότι η ΑΕΚ αρχίζει να παίζει με περισσότερο ορθολογισμό με Αργύρη Γιαννίκη, πρέπει όμως να διορθωθούν μέσα από τη δουλειά κάποιες ανορθογραφίες, εξέφρασε ο Χάρης Κοπιτσής.

Ο βετεράνος άσος της Ένωσης μίλησε στο Sportdog με αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παρατήρησε τα στοιχεία που έχει διαπιστώσει στο παιχνίδι του Τριφυλλιού, ενώ σχολίασε τα παράπονα για τη διαιτησία.

Παράλληλα μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τα ντέρμπι του παρελθόντος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Νομοτελειακά η συζήτηση πήγε στην Αγιά Σοφιά, για την οποία ο παλαίμαχος μπακ-χαφ έκανε κατάθεση ψυχής. Μοιράστηκε την εμπειρία του, όταν παρακολουθούσε την ομάδα από την εξέδρα μέσα στους οργανωμένους και δήλωσε πως περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή.

«Ξαναγεννιέσαι μέσα από το γήπεδό σου! Νιώθουμε υπερηφάνεια και χαρά», είπε με συγκίνηση. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σας φαίνεται φέτος η ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ έχει πάρει καινούργιους παίκτες με προσωπικότητα, όπως Τσούμπερ, Άμραμπατ, Γέβτιτς. Αν μπορούν να βρούνε και χημεία, θα δείξουν, ότι υπάρχει μέλλον. Η Ένωση προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο με κάτω τη μπάλα, με βασικές ποδοσφαιρικές αρχές και με ταχύτητα. Έχει όμως και αδυναμίες που παρατηρούνται αμυντικά και μεσοαμυντικά».

Η άποψή σας για τον Γιαννίκη ποιά είναι;

«Τον παρακολουθούσα στον ΠΑΣ, όχι μόνο στη Super League αλλά και τη δεύτερη κατηγορία. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Στην ΑΕΚ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Άλλες απαιτήσεις στα Γιάννινα και άλλες στην Ένωση. Σε εμάς, δείχνει, ότι κάποια στοιχεία αρχίζουν να μονιμοποιούνται, όπως ο ορθολογισμός στο παιχνίδι. Πάνω σε αυτόν πρέπει να χτίσει μία ομάδα με μεγαλύτερη σβελτάδα και αμυντική σταθερότητα, η οποία προϋποθέτει κάλυψη μεταξύ ανασταλτικών και στόπερ, προκειμένου να υπάρχει βάθος στα μετόπισθεν. Αν μπορεί να λύσει εκεί τις ανορθογραφίες, μέσα από τη δουλειά και την προπόνηση, αυτό θα λειτουργήσει υπέρ του».

Ο Παναθηναϊκός με Γιοβάνοβιτς έχει και αυτός παρόμοιο ορθολογισμό στο παιχνίδι του! Ποιά είναι η γνώμη σας για το Τριφύλλι;

«Δείχνει να έχει ένα στυλ παιχνιδιού ίδιο, πατώντας πάνω σε ποδοσφαιρικές αρχές. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Είναι ένα αθηναϊκό ντέρμπι που οποιαδήποτε λεπτομέρεια μπορεί να παίξει ρόλο, ανεξάρτητα από τα στοιχεία των δύο ομάδων, όπως τακτική και προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών».

Έχετε εντοπίσει κινδύνους στους πράσινους;

«Υπάρχουν τρεις παίκτες που δεν θέλω να τους ονομάσω και μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Έχουν καλή κίνηση στο χώρο και αντίληψη του παιχνιδιού. Μπορούν να εκμεταλλευτούν κενά και να βγούνε στην πλάτη της άμυνας. Αυτήν τη στιγμή οι ρολίστες είναι προσηλωμένοι στο συνολικό σχέδιο του Γιοβάνοβιτς».

Αμφότερες οι ομάδες έχουν παράπονα για τη διαιτησία! Έχετε άποψη επί του θέματος;

«Η διαιτησία είναι κάτι που μας απασχολεί δεκαετίες. Δεν είναι κάτι καινούριο. Πάντα υπάρχουν παράπονα και είναι δίκαια, γιατί η διαιτησία δεν στέκεται στο ύψος της. Έχουμε καταφέρει να έχουμε ξεπεράσει ακόμα και το VAR. Αυτή είναι η γενική εικόνα, χωρίς να θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες και αμφισβητούμενες φάσεις, για τις οποίες διαμαρτύρονται οι δύο ομάδες. Πρέπει να βρούμε λύσεις, γιατί δεν υπάρχει κέρδος για το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τη διαιτησία, τα οποία θεωρούσαμε, ότι θα λυθούν με το VAR, αλλά εξακολουθούμε, να μειονεκτούμε σε αυτόν τον τομέα».

Πώς βιώνατε αυτά τα ντέρμπι στη Φιλαδέλφεια;

«Ήταν εντελώς διαφορετικές εποχές. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με το σήμερα. Ήταν ντέρμπι αθηναϊκά στην κυριολεξία, με πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές στις συνθέσεις και την κερκίδα να είναι σύμμαχος. Σε βοηθούσε, γιατί ένιωθε, ότι βοηθούσε την ομάδα. Ήταν παιχνίδια που είτε κέρδιζες είτε έχανες είχαν αντίκτυπο στην προσωπική σου ζωή και στον κοινωνικό σου περίγυρο. Δεν ήταν ματς... αδιαφορίας. Δεν μπορούσαν να είναι, γιατί ήμασταν όλοι Έλληνες και βιώναμε την πίεση. Τώρα είναι τυποποιημένα πιο πολύ τα πράγματα. Δεν λέω αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά έτσι φαίνεται, ότι αντιμετωπίζονται αυτά τα ματς από τους ποδοσφαιριστές».

Εσείς είχατε ζήσει παιχνίδια μέσα στην εξέδρα! Υπάρχουν και κάποιες ιστορίες που σας ακολουθούν για την παρουσία σας μέσα στην Σκεπαστή. Πώς ζούσατε αυτούς τους αγώνες ως οπαδός και ποδοσφαιριστής της ομάδας σας;

«Ισχύει και δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι, αλλά αρκετά. Είμαι οπαδός της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Είναι και η παρουσία στην Ακαδημία. Δεν μπορείς να κάτσεις δεκαετίες μέσα σε μία ομάδα, αν δεν είσαι οπαδός της, αν δεν την αγαπάς και την λατρεύεις. Αυτές οι συνθήκες, στην εξέδρα είναι εξωπραγματικά ωραίες. Γίνεσαι ένα με τους οπαδούς και ενώνεις την αγάπη σου για την ομάδα. Αυτό το είχε η ΑΕΚ σε τρομερό βαθμό. Υπήρχε οικογενειακό κλίμα. Όπου και να βρισκούμουν, είτε μαζί με την Original, είτε σε άλλο κομμάτι του γηπέδου, είχαμε την ίδια θέρμη και αγάπη, για να υποστηρίξουμε την ομάδα. Κάποια πράγματα σε ακολουθούν και είναι παντοτινά».

Οπότε περιμένετε με λαχτάρα αυτήν την επιστροφή;

«Το σημαντικότερο είναι, ότι το καινούριο γήπεδο χτίστηκε πάνω στις μνήμες από το παλιό. Δεν έγινε ένα απλά νέο στάδιο. Είναι ένα γήπεδο με συναίσθημα και αυτό μας κάνει όλους χαρούμενους. Θα είναι ένα από τα ομορφότερα γήπεδα στον κόσμο. Μας κάνει να ανυπομονούμε για την πρώτη μέρα μέσα εκεί αλλά και για τις επόμενες που θα έρθουνε. Νιώθουμε υπερηφάνεια, χαρά και ανυπομονησία!»

Παρακολουθείτε στο διαδίκτυο την εξέλιξη των έργων; Γιατί υπάρχει πολύ δυνατή ανταπόκριση από Φιλαδέλφεια...

«Το παρακολουθώ από την πρώτη μέρα! Από τα χώματα και την εκκίνηση των εργασιών. Τον κόσμο να βγάζει φωτογραφίες στα συρματοπλέγματα. Είναι σημαντικό να κρατάς αρχείο, για το πως ξαναγεννιέσαι μέσα από το γήπεδό σου, να το μεγαλώνεις και να το βιώνεις πλέον ως πραγματικότητα».

Δεν ζήλευετε καθόλου; Δεν θα θέλατε να φορέσετε ξανά παπούτσια και να παίξετε μέσα στην Αγιά Σοφιά;

«Να σας πω κάτι; Υπό άλλες συνθήκες θα ζήλευα! Αλλά έχω παίξει στο ομορφότερο γήπεδο που έχει υπάρξει ποτέ, της Νέας Φιλαδέλφειας. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Ήταν ένα εξωπραγματικό γήπεδο, έτσι όπως το έζησα προσωπικά και συναισθηματικά. Οπότε είμαι πάρα πολύ γεμάτος. Το «Νίκος Γκούμας» χτίστηκε με ιδρώτα, αίμα και συναίσθημα από τους πρόσφυγες. Παρότι δεν έχω προσφυγική καταγωγή, όταν έχεις παίξει στην ΑΕΚ καταλαβαίνεις τι σημαίνει προσφυγιά. Καταλαβαινεις τις ιδέες και ό,τι πρεσβεύει η ομάδα. Είμαστε όλοι πρόσφυγες. Ο καθένας πρέπει να αγαπάει, να στηρίζει και να φροντίζει τον άλλον. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μου πρόσφερε η ΑΕΚ. Όλες αυτές οι μνήμες διατηρούνται ζωντανές. Ανυπομονώ να τελειώσει για να μπει η ομάδα. Γιατί το αξίζει!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αυτό είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ - Απορώ με τον Μακέντα - Ξεχνάτε τα εγκλήματα της διαιτησίας"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags