Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό "θυσίασε" τον Αλεξανδρόπουλο - Δεν… μπορεί ο Παλάσιος - Μεταγραφή έκπληξη στον ΠΑΟ!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-05 23:33:00

Γι’ αυτό "θυσίασε" τον Αλεξανδρόπουλο - Δεν… μπορεί ο Παλάσιος - Μεταγραφή έκπληξη στον ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
Γι’ αυτό "θυσίασε" τον Αλεξανδρόπουλο - Δεν… μπορεί ο Παλάσιος - Μεταγραφή έκπληξη στον ΠΑΟ!

Πώς κατάφερε να χάσει το Τριφύλλι και γιατί δεν έφταιγαν οι στόπερ. Το ένα και μεγάλο λάθος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κόντρα στην ΑΕΚ, οι παίκτες που απογοήτευσαν και γιατί ενδέχεται να αλλάξουν τα μεταγραφικά σχέδια του Τριφυλλιού.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Είναι να απορεί κανείς με αυτό που συνέβη την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν το πώς οι Πράσινοι έφυγαν ηττημένοι από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι Πράσινοι δέχθηκαν ένα γκολ... από τα αποδυτήρια, σε μια φάση που τα έκαναν όλα λάθος, και εν συνεχεία δεν κατάφεραν να απαντήσουν παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν κλασικές ευκαιρίες. Ειδικά για τη φάση του 57' με Παλάσιος και Αϊτόρ, η εξήγηση για το πώς η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα αγγίζει τα όρια του... μεταφυσικού.

Στο γκολ της Ένωσης μόλις στο 2ο λεπτό, ο Κώτσιρας "πουλάει" φθηνά την μπάλα, για να βρεθεί στη συνέχεια ολομόναχος ο Σιμάνσκι στη μεγάλη περιοχή και να σκοράρει. Γιατί έμεινε μόνος του ο Πολωνός; Κόντρα σε όσους κατηγορούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, η ευθύνη ανήκει στα αμυντικά χαφ. Οι στόπερ του Τριφυλλιού μάρκαραν τους παίκτες που τους είχαν ανατεθεί, δηλαδή τους Αραούχο και Μάνταλο. Ο Σιμάνσκι έγινε ο έξτρα παίκτης στη μεγάλη περιοχή και εκτέλεσε αμαρκάριστος επειδή κανείς εκ των Πέρεθ και Μαουρίσιο δεν τον ακολούθησε, αν και δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε δύο λεπτά αγώνα!

Κάπως έτσι, βγήκαν αληθινοί οι φόβοι των οπαδών του Παναθηναϊκού για την απόφαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην ξεκινήσει στο ντέρμπι τον Αλεξανδρόπουλο. Ο χαφ του Τριφυλλιού που κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα "θυσιάστηκε" για να χωρέσουν στην ενδεκάδα δύο μέσοι που βγάζουν σαφώς λιγότερη ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους. Οι Πράσινοι έχασαν εντελώς το κέντρο στο πρώτο μέρος και το πλήρωσαν με γκολ από το 2', που αποδείχθηκε καταδικαστικό.

Σε αυτά προσθέστε και την κακή εμφάνιση του Λούκας Βιγιαφάνιες, το μπλοκάρισμα του οποίου από τα χαφ της ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα να μην τροφοδοτηθεί σχεδόν καθόλου ο φορμαρισμένος Μακέντα. Αντί για τον Ιταλό, κοντά στο γκολ έφτασαν οι εξτρέμ Παλάσιος και Αϊτόρ, οι οποίοι όμως για ακόμα ένα παιχνίδι αποδείχθηκαν ανίκανοι να τελειώσουν σωστά τις φάσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει γκολ μόνο από τους σέντερ φορ του.

Πάντως, συνολικά η εμφάνιση των Πρασίνων δεν ήταν κακή και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κλείσουν την ΑΕΚ στα καρέ της για μεγάλο διάστημα εξαιτίας της παθητικότητας που έβγαλε η Ένωση στο παιχνίδι της στο δεύτερο μέρος. Το αποψινό ντέρμπι θύμισε αρκετά το αντίστοιχο της ΑΕΚ με τον Άρη, όταν και πάλι η ομάδα του Γιαννίκη επέλεξε να δώσει μέτρα στον αντίπαλο, δέχθηκε ασφυκτική πίεση και γλίτωσε την ισοφάριση στο φινάλε.

ΥΓ: Από τη στιγμή που η πολυπόθητη επιστροφή του Σένκεφελντ δεν πραγματοποιήθηκε και ταυτόχρονα ο Πούγγουρας παραμένει εκτός, καλό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση κεντρικού αμυντικού τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4αρα θα έριχνε η ΑΕΚ - Βασανίζουν την μπάλα Μαουρίσιο-Βίγια - Δεν είδε... Μαρτίνς ο Γιοβάνοβιτς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags